annacarina

att älska världens alla hörn -år 2013 spenderas i Los Angeles

Ni hao!

Kategori: Allmänt

Idag har jag lärt mig att räkna till 5 in chinease och jag kan även säga Tack, Hej och Notan tack fast att språkkursen inte ens har börjat än, I'm in the flow!

Vi har varit på rundtur i de kvarter runtom det fullkomligt gigantiska universitetsområdet och jag har lärt mig Pekings metro och busstrafik. Håll i hatten nu, att åka tunnelbana kostar 2 kr vart du än åker och att åka buss kostar 50 öre(!), vad händer?! Kommer att vara sjukt snål när jag kommer hem.

Vi käkade lunch på en restaurang där det är ett gigantiskt runt bord som alla sitter runt, vi var 11 pers och så beställde vår "guide" Linda som även ska vara min kinesiskalärare, in säkert 12 olika maträtter som vi fick plocka från men våra kinapinnar (börjar bli ganska grym på att käka med pinnar). Vi åt bla "Peking-anka", man rullar in anka i typ pannkaksliknande bröd och har en sås, gurka, lök och salt i. Nja, not my cup of tea! En fat kom in med endast ankskinn på, uuuuhh! Jag kan inte låta bli att bli lite äcklad av allt hela tiden, tror inte riktigt att kinamat i Kina är min grej men jag försöker. Har lovat Nelson att äta hund innan vi åker hem så jag antar att jag får stå mitt kast någon dag.

På kvällen gick vi till ett ställe och åt hot pot. Det är typ som fondue, man fick in massa kött och grönsaker och sen kokade man vad man ville i det. Starkt som FAN, mina läppar brann så nu behöver jag ingen botox på ett tag!

Saknar Henrik<3

(försökte ladda upp lite bilder men det var så sjukt segt)

Fail

Kategori: Allmänt

Inte 50 dollar per person, 50 yuan såklart! Det är drygt 50 kr, gött!

Nu kan jag inte sova och klockan är 07.15. Vi ska på orientation i stan idag kl10 så jag vill vara fit for fight men jag kan inte få ngn ro. Kanske är lite jetlaggad fortfarande.

Har inte skaffat ngn vpn än så jag har inte kollat min fejja sen på landvetter, gaaah:) Jag kämpar mot mitt beroende, finns liksom inget val..

Nattklubb

Kategori: Allmänt

Vi kom precis hem från en nattklubb,alla är där tydligen. Vi fick hur mkt pizza som helst och hur mkt öl som helst föt typ 50 dollar per person, billigt!Och vi betalade inte ens, universitetet gjorde.

-anna<3

Kackerlacka

Kategori: Allmänt

Jag trodde att kackerlackor trivdes på varma ställen och att eftersom det är freezing cold här så skulle jag slippa dem. Dock vaknade jag upp inatt av att någon skrek. Och yes, en typ fem cm lång äckerlacka kröp fort som fan över golvet, uuuuuh. Så nu vet jag inte om jag vill gå barfota därinne längre.

Framme!

Kategori: Allmänt

Nu är jag framme i Peking och sitter i en källare i history departement för lite uppkoppling till yttervärlden. JAG ÄLSKAR REDAN PEKING! Flygplatsen var helt jävla gigantisk och det lilla lilla lilla som jag har sett av campus so far är sjukt vackert och jag kan bara tänka mig hur snyggt det kommer att bli framåt våren när det börjar bli lite grönt i alla tusen träd och växter. Flyget gick bra, som vanligt var landningen lite kämpig och jag fick anstränga mig för att inte spy men jag kunde sova en bra stund och resten av tiden sträckläste jag boken som jag fick av dig, mammi. Sjukt värdelöst slut bara.. Men tack ändå för lite underhållning! Jag har, efter tre timmar i Peking, redan massor att berätta. Har redan sett "fågelboet" från OS, taxin åkte förbi det på vägen till campus. Jag kommer bo med 2 andra tjejer men de har inte kommit än så jag fick välja säng först, yes. Studentkorridoren är som ett 100 år gammalt hotell, riktigt skabbigt men härligt! Vi hörs snart igen! <3

Miss already

Kategori: Allmänt

Fyra dagar kvar

Kategori: Allmänt

Snart bär det av till Beeeeeeeeeeeeeeeijing och jag kämpar just nu med att få ihop min packning. 23kg för hela terminen är småkämpigt, skorna som jag vill ta med mig väger 23kg för tusan!

Snart kommer Matilda och Baby Ag, sen Kimmi och då väntar Johnny i Dirty dancing, gött!