annacarina

att älska världens alla hörn -år 2013 spenderas i Los Angeles

Äntligen

Kategori: Allmänt

Klockan stod på 05.01 men jag flög upp ur sängen utan problem. Istället för taxi tog jag tunnelbanan och expresståget till Beijing airport och det blev perfekt. Stirrade på tavlan i cirka 10 minuter innan det stod att Flight AY51 från Helsinki hade arrival-status. Sen var det bara att ställa sig och stirra mot arrivals och få ett litet hugg i magen varje gång en vit, lång människa klev ut genom dörrarna. 20 minuter kändes som en evighet men tillslut fick jag syn på en väldigt stilig kille som kom utklivandes. Åååååååååååååååh, vad underbart! Några små tårar kom det allt... Hela dagen har varit fantastisk och det har känts så konstigt att Henrik har gått bredvid mig på PKU. Vi har strosat runt hela campus och Henrik har fascinerats av hur stort det är. Jag har ju försökt förklara det hundra gånger men där ser man hur svårt det är att fatta om man inte ser saker IRL. 
 
Till lunch köpte vi ostar, baguette och vindruvor och satte oss vid sjön och hade picknick, mys. Nu blir det uppfräschning och sedan ska Henrik bli av med sin sushi-oskuld på mitt favoritsushiställe!

TACK mamma för schampo och conditioner, lifesaver! Och TACK söta Britt-marie för världens finaste påskägg! (Tack Henrik för en gigantisk godispåse från Åkes också, mycket uppskattat!)

Nu ska jag umgås med min pojkvän som tydligen kan tänka sig att åka över hela jordklotet för att träffa lilla mig:)

-An XIn


2 dagar kvar

Kategori: Allmänt

Ni hao!

Idag är det en trött An Xin som sitter på internshipet. Jag och Johanna var ute och dansade lite (läs mycket) igår så min sömn ligger låååååååångt under minusstrecket. Men det var det värt, vi känner att vi måste utnyttja tiden ordentligt. Shit, över hälften har gått och det är inte många veckor kvar i Beijing, vi åker ju iväg på resan sista 2 veckorna. Jag börjar tro att jag är schizo för jag har så många blandade känslor. Jag saknar INTE Mariestad, saknar inte Sverige men jag saknar alla människor (och djur) därhemma. Kan inte ni alla komma hit istället?

Igår var det 24 grader i Beijing och jag låg och solade hela dagen. Eller ja, jag låg i en park på campus och drog upp tröjan och kavlade upp byxorna., kineser verkar tycka att det är väldigt fascinerande och konstigt att sola. Även fast det är sjukt varmt här springer de runt i sina vinterjackor (ja, alltså vadderade, tjocka vinterjackor med pälskrage), ,skulle dö! Istället för att sälja BUS här säljer de en creme som bleker huden, jävlar vad obra det måste vara. Här är det vackert och classy att vara kritvit och blek. Är det inte bättre att kladda på lite brun utan sol once in a while istället för att använda blekmedel i ansiktet!? Jo det måste det vara!
Fick iallafall lite färg och kommer nu att känna mig fin när Mr H anländer.

Idag är det internship för hela slanten och efteråt blir det min, Johanna och Harries onsdagsliga sushiätning. Sjukt gött och jag längtar redan!

Zaijian
- An Xin

Shopping 1214

Kategori: Allmänt

En helt hangover-free dag (så jävla skönt) har spenderats med att shoppa och shoppa och shoppa. Jag och Kruti tog metron till Silk market och köpte presenter, både till andra och oss själva. Bara så ni vet så är några därhemma en present rikare när jag kommer hem, undra vilka... Jag älskar att köpa presenter, speciellt när man hittar något bra. Är nästan så jag vill avslöja redan nu vad jag har köpt, hihi.

Nu har jag och Candace precis kommit hem från McDonalds. Båda kände Chinafoodpanic ikväll så vi bestämde oss för att köra american style istället! Snart kör vi Dark night på 13 tums skärm och sen blir det en tidig kväll för att vara ordentligt förberedda för veckan som kommer. Jag ska se till att vara helt totalgrym i veckan för på fredag får jag ju som sagt besök så jag kan ju erkänna redan nu att studierna kommer bli en aning åtsidosatta nästa vecka. Alltså gäller det att polera äpplen denna veckan!

Har skypat med mor och far, de var fina som alltid! Telefonräkningen är betald, rummet städat, mat har intagits, kvällsduschen är avklarad och väskan för imorgon är packad.
Love Beijinglife!

-An Xin
Ps. HEJA VILLA!


Ten things I hate about you - Heath Ledger

Kategori: Allmänt

Tio orsaker att hata dig ska avhandlas ikväll, egentligen skulle vi ut på en partybuss i Beijing och röja men vi bestämde att gårdagens afton räckte gott och väl för att täcka hela helgen. Sitter ju som sagt inne på en sjuka som aldrig får chans att försvinna om jag ränner hela nätterna. Så ikväll är det mission: få tillbaka en normal röst. Var medbjuden på en motorcycle-ride i Beijing men tackade nej, känns som att det kan bli lite för spännande och min skinnjacka av polyester kan nog inte hantera en vurpa särskilt bra.

Igår bjöds det på happy hour och vi svirade runt på Lush hela kvällen, har alltid väldigt kul där. Iförsig brukar jag ju inte ha några större problem med att ha roligt var jag än är. Är ganska bra på det om jag får säga det själv.

Imorgon ska jag skypa med moder jord och prata om livets hårda och så tror jag att lite kinesiska skulle sitta fint. Kanske intar The Bridge, får se. Har även ett infall av major shoppingsug som behöver botas och alla butiker har fått in sjukt fina vårsaker. Tur att min sugardaddy Henrik kommer på fredag:) Ta med den stora plånboken älskling!  

-An Xin

Hes

Kategori: Allmänt

Ytterligare en dag till ända på PKU, usch vad fort tiden går!

Sitter i sängen, som vanligt (finns inte så många andra goa platser att sitta på i dormet) och funderar på om jag ska ge upp ett helt värdelöst internet för kvällen och lägga mig. Kom hem 04.30 inatt efter många schysta dancemoves och klockan stod som sagt på 07.00. Jag har m.a.o en del sömntimmar att ta igen. Tur för mig att vi börjar halv 11 imorgon så jag får sovmorgon. Dock ska det upp i hyfsad tid för kinesiskaplugg, livet är hårt..

Gårdagens utgång var riktigt tuff och vi hamnade i ett VIPrum i en svinsstor, svincool bar runt ett stort jävla bord tillsammans med ett företag från Shanghai. Det bjöds på drinkar och dyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyra viner.
Allt var utsmyckat som någon form av slott med stora tavlor, tunga draperier, kungastolar osv. Kranen på toaletten var formad som en silvrig svan där det kom ut vatten ur munnen, nice.
De visste i alla fall hur man har skoj och en kineskille, 56 bast, satt i en schyst soffa vid sidan av och spydde i en champagnehink, nivå:)
Han som äger företaget är en kines som har ensam överlevde en flygplanskrasch 1993, skrivit bestsellers om detta och dragit in sjuka pengar på sina storys + det här företaget som säljer alkohol. Tydligen blev drottning Sonia (?) i Norge så berörd av hans livsöde att hon gav honom ett stipendie så han har pluggat i Norge. Var roligt när han drog igång på norska helt plötsligt, haha.

Efter x antal flaskor vin av den högre prisklassen bar det vidare till nattklubb för att dansa bort alla vinkalorier.
Tack Mr Mark Wang för en trevlig kväll!

Jag kan meddela att jag i princip inte har någon röst kvar för tillfället, alltid härligt att ta i för livet men ändå inte få ut många rena toner och jag hoppas att den väljer att komma tillbaka imorgon. Svårt att prata kinesiska när man inte kan prata, bokstavligt.

Imorgon vet jag att Matilda, Emil, Kim, Frodo, Henrik, Mangan, Louise och möjligtvis Ag ska ha påskknytis och jag är fruktansvärt avis. Dels på påskmaten som ska ätas och framförallt på sällskapet. Jag undrar om de kommer att prata om mig hela kvällen, förväntar mig det! Apropå mat har jag nu gått in i ett äta-godis-istället-för-mat-mode och har svårt att ta mig ur det. Socker och socker smakar i princip likadant var på jorden man befinner sig och tycker man inte om maten får man äta godis, eller? Har för mig att det var så det funkade!

Om en vecka kommer jag inte kunna sova för då ska jag hämta Henrik på flygplatsen på morgonen, wiiiiiiiiiiiiiiie!

- A

Onsdag

Kategori: Allmänt

Idag har det varit internship på schemat med sushi efteråt. Jag, Johanna och Harrie har gjort det till vår lilla onsdagstradition. Det är perfekt att ta igen sig efter en låååång (och seg) dag på jobbet. Idag har jag mest läst bloggar och skrivit långa mail, kul kul. Maten på lunchen var dock helt ok idag (läs: liiiiite mindre äcklig) så jag var ganska glad. Har även varit på Carrefour och köpt nytt schampo och balsam, herregud vilken jävla djungel. Jag är van att få det bästa serverat på silverfat ju. Jobbigt för mig att välja mellan pest eller kolera på hårhyllan, jobbigt jag har det:)

Fick iaf tag på ngt tillslut och har precis provat det. Valde att inte skölja ur inpackningen och torkade bara benan med en handduk, blåste håret torrt och jävlar vilket svall det blev. Volym och fluff och lite vågor, perfekt. Behövde knappt använda min trotjänare the volumemaster.

Jag köpte en ny klänning under springbreak med massa härligt mönster på (ca 20 kr, kaaaaaaaaaaap) så nu sitter jag här i den och väntar på utgång. Är feberfri idag, har bara lite ont i halsen och det kan inte stoppa mig från utgång in Beijing. Sjuk kan man lika gärna vara i Sverige (eller hur mamma?!)! Vi ska till ett fränt uteställe och dra några svängomer på dansgolvet men inte för länge för imorgon står klockan på 07.00.

Hoppas att Sverige har en bra dag!

-An Xin

Mammi

Kategori: Allmänt

Massa GRATTIS till min fina mammi som fyller år idag! Undrar om Du fyller 53 eller 12? Ibland är det svårt att veta:) Får hoppas att jag också lyckas tackla förmågan att vara barnslig forever, det är en himla bra egenskap!

Hoppas att du får en superdag idag och förlåt för att jag inte kan komma på kalaset, det blir så långt att åka! Jag kommer dock att tänka på dig hela dagen och sjunger ja må hon leva på kinesiska här borta. Ät mycket tårta och få mycket presenter!

Jag älskar dig och saknar dig mammi!

Puss och kram från din dotter <3

Springbreak

Kategori: Allmänt

Tillbaka i Beijing efter 6 dagars springbreak som spenderades i södra Kina. Vilken semester!!! Jag har spenderat mina dagar i landskap som sägs vara världens vackraste och jag kan inte tänka mig att det finns häftigare omgivning någon annanstans! Vi har spenderat dagarna med att gå och gå och gå och gå och cykla och cykla och cykla i svincool natur.

Jag har badat i en grotta full med lera, cyklat igenom små små byar, åkt på en liten båtgrej gjord av bambu med en gammal kines som "stötte" fram oss på floden med en lång bambupinne, matat vattenbufflar med blommor, sett vilda apor, kommit vilse med cykeln och hamnat mitt i en lerig apelsinodling, träffat kvinnor med hår längre än till knäna, besökt LongLi rice terraces, sett en show på floden som var regisserad av samma kille som ordnade invigningen till OS 2008, firat St Patricks day och druckit min första hela (och sista) Guiness, vandrat i en gigantisk grotta och mycket mycket mer. Jag är supernöjd med resan och det kunde inte ha varit bättre eller häftigare!

Guilin och Yangshou är fyllda av massor med berg, höga toppar som sticker upp överallt. Alla byar ligger liksom emellan topparna och man är hela tiden "instängd" mellan massor av höga berg som är täckta av grön skog, riktigt häftigt! Vattnet i floderna är tropiskt grön/blått och helt klart och vi har äntligen fått lite värme. Det har varit ca 20 grader varje dag. Dock var luftfuktigheten väldigt hög (till skillnad från Beijing som är snustorrt) och jag har varit blöt om fötterna i 6 dagar i sträck. Vi bodde på två olika hostel (25 kr/natt) och jämfört med Ghana var detta rena lyxhotellen så det var väldigt skönt. Tom riktiga toaletter och det hittar man inte ofta i Kina. Ena dagen hyrde jag, Johanna och Nelson (de tre svenskarna) varsin cykel (11kr för en hel dag) och gav oss ut och cyklade. Vi tog det lite som det kom och cyklade fel ganska många ggr men det gjorde inget för vi fick se så sjukt mycket häftiga saker. Vi hamnade i små byar mitt ute i ingenstans och hejade på kineser som stod och brukade sin jord, som att åka tillbaka i tiden. Som jag skrev kom vi lite fel och fick leda cyklarna över en lerig åker men det slutade med att vi hamnade helt rätt iaf, vi tog bara en roligare väg.

LongLi rice terraces är riktigt häftigt. Eftersom det är så kuperat där såh har bönderna gjort trappsteg i alla toppar så att de har plats att odla på. Dessa trappsteg är flera hundra år gamla och att stå högst upp och titta ut över detta var så jävla häftigt!!! Det var en lååååång och läskig biltur dit uppför en väg som slingrade sig upp längs berget med över 90 graders vinklar och en halvmeter till kanten men det var det verkligen värt!


Nu ligger jag i sängen på dormet i Beijing och är sjuk. Sista dagen innan vi skulle åka hem drog jag på mig en rejäl feber och fick Malariaflashback när sängen var helt dränkt av svett när jag vaknade. Flög och reste hela dagen igår så kroppen fick aldrig riktigt återhämta sig efter de intensiva "semester"dagarna så jag får sota för det nu. Skippar kinesiskan idag och vilar upp mig inför ytterligare äventyr. Nästa fredag kommer Henrik och då ska jag visa honom hela Beijing med omgivning, måste vara kry då!

Summa summarum, springbreak i Guilin/Yangshou har varit helt jävla fantastiskt!

Puss och kram An Xin

Jag laddar upp lite bilder men ingen fattar hur fränt det var i verkligheten:)

GRATTIS

Kategori: Allmänt

Massa massa massa massa massa massa GRATTIS till Per och Karin och Domarn till en ny liten familjemedlem! Jag langtar tills jag kommer hem och far traffa det lilla underverket!

Kramar till er alla fyra:)

Power hour

Kategori: Allmänt

60 shottar öl på 60 minuter, vi klarade det hahaha! Nu har jag a plane to catch, hörs om en vecka!

Ha det bra därhemma!

Puss och kram An Xin

Jävla Kinajävel

Kategori: Allmänt

Åkte från uni halv åtta för att besöka det nya kontoret (som jag btw fick instruktioner till typ 11 igår kväll..). Jag måste ändå säga att jag är ganska imponerad av mig själv för återigen lyckades jag ta två olika tunnelbanor och klara av att ta mig till rätt ställe, endast 10 minuter sen. Det var trixigt kan jag lova men tack vare mina små små små kinesiskaskills lyckades jag fråga mig till rätt plats, framsteg framsteg! Efter 1,5h resande, inklämd mellan 100tals kineser med dåliga andedräkter på buss och tunnelbana, kom jag fram till det nya kontoret och förväntade mig lite jobb.

- Qingwen, Ewerly zai nar? (May I ask, Where is Ewerly?)
- Ewerly bu zai! (Ewerly is not here)

NEHE???? Var fan är hon dååååååååååååååå? Skulle träffa en Ewerly på kontoret som jag skulle jobba med idag men hon var ju tydligen inte där. Fick sätta mig ner och vänta, dvs ödsla ytterligare tid som jag inte har och tillslut ringde Ms Ewerly och sa att Förlåt men hon var visst sjuk idag. Med andra ord fick jag ta mitt pick och pack och åka tillbaka. Sitter på The bridge nu och ska plugga kinesiska. Istället för att ha kunnat plugga mellan 8 och 11 som klockan är nu har jag alltså rest över halva Beijing för att hämta beskedet att Ewerly är lite jävla snorig. Och inget förberett heller som jag kunde ta mig för.. Hyfsat tröttsamt!

Men men, nu ska jag äta en amerikansk breakfast med pannkakor och scrambled eggs och sen kör jag stenhårt med kinesiska hela dagen. Johanna dyker nog upp om en stund också, mysigt! Solsken och varmt är det också idag, alltid ngt som kan få mig på bättre humör!

Hoppas att Sveriges morgon har varit lugnare och bättre än min och att ni också har vackert väder!

Kram Xin

The bridge

Kategori: Allmänt

Har varit en lugn och härlig pluggardag på mitt nya favoritställe i Beijing. Vi har äntligen hittat en normalt café med riktigt kaffe, god carbonara och trevlig personal, The bridge!

Vaknade 11.30, oj vilken sjusovare. Nja, inte direkt. Var ute på galej igår och dansade till kl5 på morgonen, då gick vi till standardbaren Lush och käkade 20 kuai:s hamburgare. Kom inte i säng förrän runt halv 7 så att vakna halv 12 tycker jag ändå är rätt bra.. Kul som fan hade vi iallafall! Jag, Rachael och Karen tog bussen till The bridge och satt där och pluggade kinesiska. Vi har midterm-test på tisdag (Herrejävlar vad fort tiden går) och jag vill göra bra ifrån mig. Blev så glad igår när jag och Harrie åkte taxi och jag förstod nästan allt som hon och taxichauffören pratade om på kinesiska. Snart är det jag som håller långa diskussioner med chaffisarna, yey!

Efter att ha suttit och pluggat, käkat, fikat och haft det allmänt mysigt på The bridge hela dagen tog jag mitt pick och pack på en långpromenad hem till PKU, härligt. Nu måste jag försöka ta reda på var mitt internships andra kontor ligger för jag ska befinna mig där 09.00 imorgon för lite accounting, ska bli spännande!


-An Xin

19 dagar kvar... <3

Chang Cheng (The Great Wall)

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit med om ett historiskt ögonblick, eller ja, ett par historiska timmar i mitt liv. Jag har, efter 10 års längtan och önskan, satt mina fötter på DEN KINESISKA MUREEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEN!
Ett av världens sju underverk är avprickat från listan och JÄVLAR JÄVLAR JÄVLAR vad amazing det var! Jag är helt överväldigad, vilken plats på denna jord. Skulle kunna fylla en bok med att bara berätta hur fantastiskt det var! Kände mig nästan full när jag gick runt där, så jävla glad!

Det tog cirka 2 timmar med buss från PKU (Peking University) att besöka (en av många platser på) muren. Sen när man kom fram fick man gå uppför i massa stentrappor (ca 20 min, svinjobbigt) och när man väl kom upp var det bara att entra muren och kliva runt på den bäst man ville. Vilket landskap!!! Kullar, berg, utsikt hur långt som helst. Man såg muren slingra sig över bergstoppar och kullar långt bort i horisonten. Jag längtar efter att Henrik ska komma för då får jag se underverket (bokstavligt talat) igen fast då åker vi till en annan plats. Det pirrar i hela mig när jag tänker på det för det var så fantastiskt häftigt (nej jag överdriver inte, inte ens lite).

Efter att ha gått en bra sträcka på muren, det var jobbigt det också kan jag lova med att kullar upp och ner, vände vi och gick tillbaka mot den startpunkt där vi började. Men istället för att ta trapporna ner åkte vi på en ruschkaneaktig grej. Man satt på en liten kälke-sak och åkte i en bana (typ som skeleton eller vad det heter fast utan snö). Det var SKITROLIGT!!! Livsfarligt förmodligen för man kunder åka ganska fort och kanterna var inte höga alls men shit vad kul det var!

Ja, som ni hör är jag helt exalterad över hela dagen och jag kan nästan säga att den här dagen var värd hela jävla resan, varenda krona! Kom hit för tusan, The great wall måste ses, jag lovar!

- An Xin







Chinese

Kategori: Allmänt



Det börjar arta sig...

Jag saknar er!

Kategori: Allmänt

- Jag saknar finaste, starkaste Henrik och tanken på att han kommer hit om 25 dagar gör att jag saknar honom ännu mer. Skynda dig!
- Jag saknar världens finaste Silver som går hemma och bestämmer och är sådär jävla gullig och ullig som bara han kan vara.
- Jag saknar mamma och pappa som är i Idre och åker skidor och har det gött. Skulle varit supermysigt att sitta i en liten stuga efter en lång skiddag (liftöppning till liftstängning efter pappas önskemål) och äta chips medan mamma ligger på golvet och gör sit-ups. 
- Jag saknar världens bästa Kim som säkert sitter med ett glas rött i näven och kollar på Top model, utan mig, hur kan du med?! Ska vi ta en låååååååååånglunch på Ströget?
-  Jag saknar Matilda som kämpar med renoveringen av huset och som säkert skulle bli superglad om jag kikade in med frukost på morgonen och släpade ut henne på en promenad i solen. Vi kunde stanna vid de 100 hästarna med alldeles för mycket svankrygg och mata dem med torra grässtrån.
- Lilla lilla Aggie får tänder, kryper och kan ställa sig upp och jag är inte där och nyper henne i hennes små tjocka kinder. Lilla lilla underbara skitonge, JAG SAKNAR DIG!
-  Jag saknar Sofia som tränar på Actic och jag är svinsugen på att spöa henne i tennis. Eller gå på spinning och spy av utmattning efteråt för man inte kan med att ge upp och sacka när hon sitter på cykeln bredvid.
- Jag saknar Måns som garanterat går hemma och gnäller och undrar varför ingen släpper in honom när han är hungrig. Och jag saknar Pella som är arg på Måns för att han gnäller. Fia syns inte till, hon är rädd och jag saknar den lilla gråa raggsockan.
- Jag saknar Pimpinella när hon är på bitskt humör och tror att hon ska få bestämma men till slut ger upp och är superduktig. Eller när hon inte ger upp och är totalt dum i huvudet, jag saknar henne ändå! 
- Jag saknar surkärringen Piketta som inte vet riktigt hur hon mår alla gånger (haha, mamma du är störd).
- Jag saknar Emma och 2 timmars pratstunder i stallet!
- Jag saknar Erik och hans sorglöshet (som kan göra mig mer förbannad än något annat i hela världen)
- Jag saknar Johanna och hennes glada skratt.

Finns inte en kines (trots att de är så många) som kan mäta sig med någon av er. Ni är bäst!

- Anna


<3

Springbreak

Kategori: Allmänt

Wohooo, det har bokats två flygbiljetter senaste dygnet! En till Henrik som kommer hit 30 mars och stannar en hel vecka (!) Jag längtar redan!!! Folk kommer att stirra ögonen ur sig på honom, var beredd på det älskling. Jag som älskar uppmärksamhet kunde inte ha valt ett bättre ställe att åka till!

Den andra biljetten är till mig under mitt springbreak som väntas inom 2 veckor. Vi är ett gäng som drar till Guilin för lite utomhusaktiviteter. Ska tydligen vara ett grymt ställe med vattenfall och grejer. Vi ska ägna oss åt massa utomhusaktiviteter och jag hoppas på hiking och rafting, hur häftigt vore inte det?! Har dessutom hört att det ska vara typ 20 grader varmt där och det vore skönt (Googla Guilin, riktigt tjusigt). Tror att det är bra för mina lungor att lämna Beijing ett par dagar. Börjar känna av att allt inte är som det ska i halsen.. Blä!

Idag är det torsdag (igen) och jag har bara haft en lektion och varit på gymmet. I övrigt har det varit en chill dag och det behövdes nog för imorgon fyller Nelson år så då blir det partey big time! Ska försöka hinna med lite kinesiska och lite China in the global economy också...

Zaijian!
-An Xin