annacarina

att älska världens alla hörn -år 2013 spenderas i Los Angeles

FYI: Idag kommer jag heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeem

Kategori: Allmänt

Herregud vad det pirrar i magen idag! Jag sitter i ett dorm på Beida, på golvet står det två, till bredden fyllda resväskor + en rygga, nyduschad, nypedikyrad, en jianbing i handen (favoritmaten) och ett fantastiskt humör. Kan knappt vänta tills jag får krama om mamma och pappa och Henrik på flygplatsen, mina fina bästa! Blir nästan lite tårögd bara jag tänker på det, haha jag är så lättrörd.

I väskorna ligger det presenter och kinesiskaböcker och en hel drös med smutstvätt, allt luktar China. Det bästa är dock mitt certifikat som jag mottog igår, numera stolt innehavare av ett Peking university-stämplat diplom.
Om en timma tar jag och Nelson en taxi till världens näst största airport terminal och åker HEM. Till Sverige. Till min familj. Till alla mina fina vänner. Till Silver. Till verkligheten.

TACK China för the time of my life, jag älskar dig! Den här terminen har varit värd vartenda öre, varenda kuai, vartenda jobbigt jävla papper som skulle fyllas i, varenda tår, varenda sekund av China-as-a-developing-country-moment, varje inandad smogpartikel. 

Jag säger inte hejdå, jag säger på återseende. Förhoppningsvis snart, jag kommer sakna China varje dag i Sverige. Men Nu, nu vill jag hem!

-An Xin

OBS

Kategori: Allmänt

Ska du drunkna, gör det försiktigt!

Sjuk

Kategori: Allmänt

Jaha...
Da var det någon vänlig skäl som tyckte att jag skulle prova pa att ha kinesisk matförgiftning innan jag åker hem. Det började inatt och jag var uppe och spydde hela natten, härligt! Till råga pa allt var det idag som vi skulle ha den längsta bussresan, närmare bestämt 5 h i 30 graders värme. Jag tror att alla kan rakna ut ungefar hur bra jag har mått idag. Just nu sitter jag pa hotellet, som tog 500 timmar att komma fram till och har precis vaknat. Frågade Rachael vad klockan var, 8.20 tydligen och jag visste inte om det var p.m eller a.m. Visade sig vara p.m så nu måste jag forsoka hålla mig vaken lite for att kunna somna senare. Har grav feber ocksa och mår allmant aspissigt. Det enda jag har ätit idag ar 15 jellybeans, en halv riskaka (äcklig sadan) och 2 kex utan smak. Dessutom spydde jag ju upp all mat från igår så min mage är hyfsat tom for tillfället. FAN vad okul!

Har tagit en Ipren precis och hoppas slocka pa den. Inte ultimat att käka Ipren pa tom mage dock men jag har liksom inget val. Det maste vara någon bacill som går runt i var 30pers-travelgroup for vi faller som käglor for tillfället. Minst 10 pers har varit magsjuka i omgångar och nu var det tydigen min tur. Hoppas kunna slockna igen och vakna kry imorgon. Eftersom jag typ aldrig ar sjuk ar det extra synd om mig när jag blir det for jag är inte van...

Hoppas att jag inte dödade stämningen totalt nu, kände bara att jag var tvungen att klaga av mig lite. Vill HEM nu! Ska man se det positivt så är det ju bra att det händer nu och inte om 3 dagar nar jag ska vara pa resande fot i 13 timmar. Always look on the bright side of life!

-An Xin

Blandade känslor

Kategori: Allmänt

Befinner mig i Dali i södra China och kan äntligen komma in på min blogg utan vpn. China valde att censurera den för några dagar för de tyckte att jag skrev så mycket opassande propaganda men tydligen är det ok nu. Bara jag sköter mig..

Det är mindre än en vecka kvar i China och det är mycket blandade känslor för tillfället. En del av mig skriker av hemlängtan och kan knappt vänta tills jag får krama mina fantastiska där hemma. En annan del av mig har ångest över att lämna det här underbara landet som har gett mig så himla mycket. Jag har verkligen blivit kär i China!

Vi har bott på världens mysigaste hotell och haft det fantastiskt bra under study tripen och den ena staden är mysigare än den andra. Ikväll har jag och 6 grabbar suttit på "Bad monkey" och rökt hookah. Så härligt! Förstår inte riktigt hur jag ska kunna komma hem och sätta igång att jobba, det kommer att bli konstigt. Blir förmodligen ganska skönt att få lite rutiner dock! Jag fick mail av Li laoshi idag och jag skrev 97 av 100 på kinesiska testet,  bäst i klassen:) Måste säga att jag är fantastiskt nöjd med det och Li laoshi sa att jag har stor potential att bli grym på kinesiska bara jag hänger i. Så tjata på mig i sommar, jag har med volume 2 hem och ska plugga själv men behöver nog lite på-pushning då och då.

Imorgon ska vi åka på en river cruise och jag tänker ta på mig en tunn sommarklänning och hoppas på lite bränna. Är supervarmt här och känns som att jag är vid medelhavet någonstans, härligt! Jobba på värmen i Sverige, jag vill ha sooooooooooooooommar när jag kommer hem.

Vi ses snart wo de pengyou!
Jag slänger upp lite bilder från fantastiska Lijiang.

-An Xin


GRATTIS MIN ÄLSKADE MATILDA

Kategori: Allmänt

Idag fyller min Matilda 23 år! Tänk vad tiden går fort. Var inte alls längesen som vi lekte i sandlådan på Harriets bakgård eller började sjuan och var flitigast i klassen. Vi har gått igenom varenda livsstadie i livet tillsammans och även om Du nu är lite före mig med världens finaste lilla Agnes så vet jag att vi alltid kommer att vara the perfect match. Du förstår hur jag tänker, Du vet precis vem jag är och Du har en förmåga att alltid säga rätt saker när jag är nere. Just nu bor Du på en fin gård mitt därute och jag befinner mig i en av världens största städer och ändå är vi världens bästa vänner och jag vet att vi alltid kommer att ha kontakt, vad som än händer. Vi är så olika men ändå så lika. Du har funnits där hela livet och Du kommer alltid att finnas där, jag släpper Dig aldrig little wild, jag kommer alltid att vara Din lilla fästing även om jag är 1 mil eller 10000 mil bort.

Hoppas att Du har en toppendag idag med mycket paket och tårta från Dina kära. Förlåt att jag inte är hemma och firar Dig, jag lovar att gottgöra det när jag kommer hem. Vi ses om 1,5 vecka min fina vän, JAG SAKNAR DIG! Min Matilda.

<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3<3

Update from Chinatrip

Kategori: Allmänt

Befinner mig i ett hotellrum i Chengdu, huvudstad i Sichuan province. Idag har vi besökt Panda research center och jag trodde jag skulle dö så gulliga var pandorna. Tänk på något jävligt gulligt och dubbla det 1000 ggr så har du en jättepanda. Vi såg både vuxna och barn på supernära avstånd och de var helt fantastiska. Så sjukt gulliga och ulliga och burriga! Och allt de gjorde var att sitta eller ligga och äta bambu. Det var faktiskt allt de gjorde. Någon hängde och sov i ett träd och några små ungar dolade runt men de flesta bara låg och satt och åt en massa. Och det var helt fanastiskt! Jag fick dock ännu mer djurabstinens och kan knappt vänta tills jag får komma hem och gosa runt med katter och hästar. Jag kommer förmodligen krama Måns lite för hårt men det får han helt enkel gå med på.

Sichuan province är känt för sin starka mat och jag intygar, det är fruktansvärt starkt! Vi har suttit och svettats och tårarna bara rinner. Mamma, du hade inte fixat en enda tugga är jag rädd. Jag har vant mig vid hyfsat stark mat eftersom det mesta här är väldigt starkt men detta slog alla rekord. Ganska roligt dock tycker jag. Kanske har bränt sönder varenda smaklök och tycker att allt hemma inte smakar någonting när jag kommer hem.

Igår besökte vi the Giant Buddha. Det var också riktigt häftigt! Man kan liksom inte riktigt fatta hur stor han var och det gick inte att ta kort på det för han sitter på kanten av ett berg och nedanför är det vatten. Jag fick ta några kort på huvudet och några på kroppen. Har en bild på huvudet här nedan, titta på människorna som står bredvid och försök förstå storleken på bjässen. Fränt China!

Imorgon flyger vi vidare till Lijiang och ska bland annat besöka Snow mountain. Vi flyger 10.30 imorgon, vilket innebär att vi checkar ut 07.30. Med andra ord blir det en tidig kväll med bland annat lite final paper writing. Jag ska även ta en boxningsmatch med Rachael ang AC eller inte AC. Hon svettas och jag fryser ihjäl på nätterna. Inatt stängde jag av AC:n, hon var svinvarm (är mellan 25 och 30 grader ute) och jag hade fleece och var nästan lite kall ändå. Utnämner härmed inomhus-AC till en av världens jobbigaste uppfinningar, tätt efter surroundljud till teven.

Hoppas att allt är bra därhemma!

-An Xin