annacarina

att älska världens alla hörn -år 2013 spenderas i Los Angeles

3rd street promenade

Kategori: Allmänt

Var nere en sväng på Santa Monicas shoppinggata och kikade. Sjukt mysigt ställe är det! Alltid några olika trubadurer som står och spelar, massor med folk och härliga fik. Dessutom finns alla bra affärer därnere, nice.
 
Jag väntar fortfarande på besked om lägenheten. Skickade en depositcheck i torsdags kväll så jag hoppas att hon får den imorgon så jag kan spika flytten. Vill så gärna till Westwood, bussturerna blir värre och värre för varje gång. Häromdagen fick jag sitta på ca 1 mm dyna för det kom en gigantisk gammal man med cowboyhatt in och tryckte ner sig bredvid mig. Gigantisk!
 
- AJ
 
 
 

Pretty little liars

Kategori: Allmänt

LA-weather suger. Blåsigt och mulet. Jag kan välja på en shoppingrunda eller att ligga inne och kolla på Pretty little liars hela dagen. Det förstnämnda låter roligare, det sistnämnda är smartare för en studentplånbok. Jag får se vilket det blir!
 
Ibland kan det vara skönt att inte vara så smart..
 

Easter in LA

Kategori: Allmänt

Hej bloggen!
 
Igår firade jag påsk med ett gäng glada lyrstagrabbar. Vi lagade påskmat på deras hostel, ett försök till en svensk påskmiddag iallafall. Det blev köttbullar, ägghalvor med majonnäs och riven ost samt rösti med bacon. Haha, man tager vad man haver. Gött blev det iallafall, jag är impad över killarnas talanger i köket! Till efterrätt hade vi köpt pudding cups: banana cream pie och vanilla. Slutade med att supervisorn på hostlet åt upp dem, riktigt ogoda. Han blev glad iallafall för enligt honom var det typ det godaste som finns, ej beredd att hålla med.
 
När maten var uppäten besökte vi en nattklubb som hette Supperclub, vilket ställe! Fick dock pröjsa 40 dollar för att gå in men det levde upp till förväntningarna. Får bli fler gånger där! Under kvällen kom det plötsligt ner en topless brud genom en liten liten lucka i taket och hängde runt och ålade sig i ett sånt där cirkuslakan. Sen åkte hon upp igen i sin lilla lucka. Hur sjukt?!
 
Summa summarum så var det en härlig kväll och det känns lite trist att grabbarna drar vidare till Peru imorgon. Har haft kul med dem här! Nu börjar skolan ordentligt i veckan så då ska jag väl få någon form av ordning på LA -life, hittills har det varit ganska spontant.
 
Hoppas att påskafton i Sverige har varit dragigt, jag råkar veta att det har varit partaj på Österlånggatan, Fan vad skoj det hade varit att vara med! Ikväll blir det me, Ben and Jerry. Eller kanske moose tracks, jag får se...
 
- Anna
 

English test

Kategori: Allmänt

Imorse skrev jag engelskatestet. Det gick på en timma, rätt skönt. Negativt dock är att jag är van att skriva uppsatser under typ 5 timmar så det blev ju inte direkt köttigt..
 
Dagens topic var hur jag skulle göra för att övertyga en ny vän att denne ska börja lära sig mitt modersmål. Ehh, okej. Kul. Jag är svensk för fan. Vi är 9 millioner svenskar. Varför, åh, varför är svenska ett bra språk att lära sig om man inte har tänkt flytta till Sverige?! Tillägger även här att jag satt i ett rum fullt med kineser och fransmän, som alla skulle skriva om samma sak. Vadå orättvist?! Men men, jag ljög ihop några rader iallafall. Man kan inte bli underkänd, det är ju skönt! Vi får hoppas att de går mest på grammatiken och ordvalen, inte smörjan som jag hittade på. 

Dagens irri-lista

Kategori: Allmänt

Här följer en lista på diverse irritationmoment som har uppstått i mitt liv denna skärtorsdag. (Obs, irritationmomenten består till största delen av olika sorters människor)
 
Om man tänker klaga på att jag klagar föreslår jag att man utsätter sig för dessa prövningar och sedan läser listan en gång till. 
 
1. Människor som sjunger högt för sig själva bland folk. Location spelar ingen roll, är du ensam i en stor folkmassa och inte arbetar som trubadur eller artist, håll käften. (givetvis får dessa undantagsyrken INTE dispens när de inte är i tjänst)
2. Människor som är totalt okända för mig som kommenterar att min utväxt syns. Titta på ditt eget fula jävla hår då, svin.
3. Människor som envisas med att stå lite för nära trots att det finns plats längre bort.
4. Människor som inte tvättar sig ordentligt och envisas med att stå lite för nära trots att det finns plats längre bort.
5. Människor som kommenterar andra människors utseende, högt i tredje person så att vederbörande hör men inte är tilltalad. Om det är positiva eller negativa kommentarer har INGEN som helst betydelse.
6. Människor som inte fattar vinkar. "Hmm, jag har pratat med denna tjej i en kvart nu och allt hon gör är att humma lite ibland och i bästa fall svara JA eller NEJ, jag fortsätter TJATA HÅL I HUVUDET PÅ HENNE!"
7. Vuxna karlar som ringer sin mamma tre gånger under loppet av en 20 minuters busstur och spelar in EXAKT samma meddelande på telefonsvararen alla gångerna. Ett exempel: "Hi Mum, it's Josh. Im on the bus towards Santa Monica. Can you please call me on my cellphone mummy?! Thank you mum, bye.. from Josh." // Josh 45 år.
8. Människor som bär busskortet på axeln för att visa det för chauffören, med armbågen pekandes uppåt (typ som en polis håller ficklampan). Denna punkt är svår att beskriva i textform men jag kände att den behövde vara med.
9. Människor som har byxorna vid knäna när de sitter i sätet i bussen. Det handlar inte om gammalt hederligt 15årshäng, vi snackar vuxna människor som inte har NÅGON JÄVLA ORDNING.
10. Människor som öppnar upp sig för en random person och berättar hur denne skulle göra om han hade makten i USA. Och nej, I do not agree!
 
Som säkerligen noterats är samtliga punkter tagna från tillfällen då jag har åkt buss. Jag bör här tillägga att jag har åkt buss två gånger idag, ca 20 minuter per tur. Ganska intensiva turer vill säga. Här händer det saker, som polisen i Jönssonligan sa. 
 
- Utsatt svenska

Olympos has fallen

Kategori: Allmänt

Igår var jag och lyrstagrabbarna på bio. Vi såg Olymos has fallen och den var faktiskt himla bra. Inte mycket love men jag uppskattade den ändå. Stolarna i biosalongen var flippbara så man kunde liksom luta bakåt när man satt där, sjukt gött. Vi åkte ut till Universal studios för bion, vilket ställe! Och då var jag ändå bara utanför, kan knappt vänta tills jag får åka dit och gå in på området också. Det tar vi när någon av er kommer hit, vem hinner först?! 
 
Efter bion skjutsade boysen hem mig, väldigt snällt! Med tanke på att det är läskigt att åka buss här dagtid så känns det som att bussarna vid midnatt innehåller hyfsat obehagliga människor. I think I'll pass!
 
Några bilder på hur gatan utanför Universal såg ut, lite suddiga men mobilkameror brukar inte kunna hantera mörker+neonljus+ta-kort-samtidigt-som-man-går-shakes..

Chase

Kategori: Allmänt

Idag har jag öppnat ett amerikanskt bankkonto. Snacka om service, lite skillnad på kundbemötande från Swedbank Mariestad vill jag säga. (Obs, inget fel på den servicen men idag blev jag bemött som en prinsessa).
 
Jag har nu min egen personliga bankman, Julio och han hjälpte mig med allt som behövdes. Vi fixade ett VISAkort, ett konto som är kopplat till kortet och även ett sparkonto så jag slipper avgifter för att föra över småsummor från mitt svenska konto. Sen följde han mig till kassan och talade om för kvinnan där exakt vad hon skulle göra för att hjälpa mig att överföra pengar från Swedbank till Chase, jag behövde inte ens öppna käften.
 
Julio hjälpte mig till och med att kolla upp var närmsta FedEx kontor var och han ringde även dit för att kolla vad de tog betalt för att scanna in papper och placera dem på ett usb. Denna tjänst behövde jag för att maila in mina applicationpapper odyl för den nya lägenheten, det hade således NOLL att göra med banken. Fantastiskt! Dessutom kom kontorets chief himself in och tog i hand med mig och talade om att jag fick ringa när som helst och fråga om var som helst. Prinsessa. 
 
Jag fick en klubba också innan jag gick. 
 
- Nöjd

Dan före dopparedan

Kategori: Allmänt

Imorgon börjar jag skolan. Eller ja, börjar och börjar. Jo, jag börjar för att avsluta. Sista året på universitet för AJ, fy fan vad jag är bra. Eller... det får vi ju se. I vilket fall som helst så ser jag fram emot skolstarten sjukt mycket. Har nog aldrig varit såhär uppspelt av att få lära mig saker. Jag har hittills anmält mig till två kurser denna termin: Introduction to international business och Global Business Skills: Planning and Negotiating Strategies. Jag tror att de kommer att bli grymt. Kommer eventuellt anmäla mig till en kurs till den här terminen. Får se, jag kanske behöver en mjukstart... Imorgon är det orientation för alla om startar sitt business certificate den här terminen och jag ska även skriva en uppsats på engelska på morgonen, spännande!
 
Jag uppdaterar imorgon eftermiddag så får vi se om jag är lika exalterad fortfarande..
 
- Kunskapstörstande
 

Tomatsoppa

Kategori: Allmänt

Fy fan vad äckligt! Vem gillar't?
 
Tomater är ju jättegott när man äter dem som de är. Så fort folk får för sig att göra soppa/juice eller andra rinnigheter med tomater blir det vidrigt. Sluta med det!
 
Jag undrar: Är det verkligen tomater som används för det smakar ju helt annorlunda?! Asäckligt.

Nytt casa

Kategori: Allmänt

Hello blog!
 
Var iväg en sväng på förmiddagen och kollade på en ny lägenhet. Det kändes väldigt bra! Stor lägenhet, precis bredvid skolan, fint område. Om jag flyttar in, vilket jag i princip har bestämt att jag ska, så blir vi 6 brudar i lägenheten, kan ju i princip bli hur jävla bra som helst. Av innehållet i den att döma så bor det tjejer där som är som jag. Det första jag såg i hallen när jag kom in var världens finaste cruiserbike, ROSA. Vi blir 3 tjejer i ett stort rum med eget badrum (dörr till rummet) och walk-in closet, viktigt. Dessutom har vi utsikt över poolen, riktigt fräsch, med grillar och solstolar. Jag får även tillgång till ett gym 24-7 som ligger på samma våning som lägenheten, ca 1 meter från vår dörr, hur gött?! Det finns även en baskethall och en lounge med biljardbord. Känns som att detta ställe är mitt. Hela lägenheten har ett tjock, beige heltäckningsmatta, sjukt amerikanskt. Men det var väldigt fint och vi har en stor widescreen i köket. 
 
Positivt: Allt som står över (ganska mkt vill säga)
 
Negativt: Den kostar ca 140 dollar mer i månaden, jag måste åka buss ca 30 min till stranden, många tjejer=mkt drama, jag får bara bo där tills august, sen måste jag byta. 
 
Försvar mot det negativa: För de 140 dollarna får jag större lägenhet och massor av extratillbehör (såsom en pool och ett gym). Jag kommer (bör) förmodligen spendera mer tid i skolan än på beachen och således är det bättre att få ta bussen till beachen än till skolan. Jag är ganska tolerant och brukar inte vara så dramatisk gällande städning etc utan klarar av det mesta --> jag kan förhoppningsvis tackla de flesta krigsförklaringar som eventuellt uppstår. Slutligen så har jag ju inga möbler utan endast kläder och lite (mycket) produkter att flytta på så en flytt i augusti gör ju inte så mycket. Dessutom har jag lång tid på mig att hitta ett nytt ställe då. 
 
Ja, jag flyttar! Jag har övertygat mig själv. Blir lite pinigt att tala om för min landlord att jag redan vill flytta men det är ju en övergående pinsamhet så att säga. De får skylla sig själva, jävla handduksvikare..
 
- AJ
 
Bild på poolen (som förmodligen kommer vara rätt behövlig framåt sommaren..)
 
 

Party

Kategori: Allmänt

Igår tog jag bussen till ett hostel i Korea town. Där väntade 4 lyrstagrabbar som är på roadtrip och vi körde en night out i hollywood. Sjukt kul hade jag, tror att grabbarna också är nöjda med kvällen. De var mindre pigga imorse så att säga.. Vi intog 3 olika nattklubbar, inga jättehitklubbar men det var skoj ändå. Man måste ju testa sig fram. Roligast var dock taxiresan dit, av olika anledningar:)
 
När jag kom hem på förmiddagen idag tog jag på mig joggingskor och drog ner mot beachen. Jättefint väder i LA idag och det var mycket folk att titta på därnere, härligt!
 
Imorgon ska jag iväg och kolla på en ny lägenhet. Trivs inte sådär jättebra i denna. Det bor ju två syskon i det ena rummet, vars mamma äger lägenheten och jag får inte ha mina grejer ifred. Min handduk som jag hänger upp på toaletten när jag har duschat blir ihopvikt när den torkat, mina produkter som jag använder i badrummet och ställer på handfatet ställs in i skåp och läggs i lådor. Garderobsdörrar stängs, mat flyttas runt i kylen (fast att jag och Lena har en egen kyl som de inte använder) osv osv. Det känns som att vi bor på något barnhem eller nåt och jag förväntade mig nästan en utfrågning av var jag hade varit när jag kom hem i förmiddags. Den nivån liksom.. Dessutom ska det ju flytta in en tredje brud i vårt rum snart och jag tycker att det blir för trångt med tre pers i detta rum. Jag har mycket grejer och jag tänker inte banta på dem. Den nya lägenheten som jag ska titta på skulle jag isåfall dela med tre tjejer. Den ligger precis bredvid UCLA, alltså i Westwood. Kostar lite mer i hyra och ligger längre från stranden MEN jag skulle inte behöva åka buss till uni och dessutom är det närmare till allt annat. Lägenheten ligger dessutom i ett komplex så man får tillgång till pool, gym, grill, biljardbord, basketplan osv. Men sen gillar jag ju Santa Monica också och det är sjukt gött att kunna ta en promenad till havet i tid och otid.
 
Får se hur det känns imorgon, jag måste ju inte byta om jag inte vill. Åsikter???
 
- Bakis
 
 
 

Venice beach

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit i Venice och dess berömda beach. Det var nice. Väldigt nice. Jag och Lena tog bussen dit, går strax utanför vår lgh direkt till playan, gött. Sen strosade vi runt där en stund och kände lite på vattnet, ritade lite i sanden, käkade en pepperoni-pizzaslice till lunch, american style, kollade lite på turistgrejer osv. Efter lite touristing tog vi en promenad på cykelvägen tillbaka till Santa Monica. Är typ 20 minuters prommis på stranden, helt fantastiskt!
 
Venice var ett trevligt ställe men jag föredrar Santa Monica. V var lite för Chill för min smak med mycket dreads, surfingbrädor och peacemärken. Stod några killar utanför en ihopsnickrad bod i alla regnbågens färger (främst röd, gul grön så att säga..) och ville få in folk i butiken genom att skrika "Weeeeee(d) like to help you". Not my cup of tea. Men stranden återvänder jag gärna till framöver för tanning!
 
Ikväll ska jag möta upp några trevliga Mariestadsgrabbar som är på USA-tour. Ska bli skönt med lite bekanta ansikten. Hoppas bara att de är bra på engelska för jag kan numera endast skriva på svenska, pratar bara americano så att säga. Blir så segt om vi ska behöva skriva sms som kommunikation hela kvällen..
 
- Venicewoman
 

Failad fredagskväll

Kategori: Allmänt

Skulle gått ut en sväng ikväll och kollat in Santa Monicas barhäng. Slutade dock med att jag stannade hemma i lägenheten istället, fick kalla fötter så att säga. Men jag ska ju befinna mig här ett tag så jag har väl tid för det också. Idag kändes det bättre att bara stanna hemma!
 
- Liten tjej

Down town LA

Kategori: Allmänt

När jag och Lena hade räddat oss själva från ghettot hamnade vi plötsligt på världens underbaraste plats. Det var parker med fontäner, män i kostymer, kvinnor med höga klackar, skyhöga byggnader med spegelglas, rosa parkbänkar, Starbucks i varenda hörn, Victoria Secrets (ja, plural), Macy's, KPMG, Deloitte, Disney koncerthall, FIDM (Fashion Institute of Design & Merchandising) etc etc. HÄR vill jag bo, här vill jag jobba, här vill jag dö (nej, inte riktigt, vill jag dö kan jag ju bara ta några kvarter ner nån gång efter midnatt så är nog det kirrat ganska fort) men ni fattar grejen.
 
SÅ underbart !! Down town LA, I love you! 
Lite bilder från den trevliga delen av down town LA. Tog inga bilder i den otrevliga delen, had my reasons..
 
 
Jag i en park med rosa bänkar, dvs min park.
 
The Times
 
LA Court
 
Disney concert hall
 
Underbart ställe där vi satt i solen och käkade lunch (Panda express)
 
Härlig parkview (bättre IRL såklart..)

In the ghetto

Kategori: Allmänt

Idag har jag besökt två nya stadsdelar i denna gigantiska stad. Började på Rodeo drive som utlovat. Såg alla (ALLA) dyra märkesbutiker som man någonsin kan tänka sig. Nämn en, jag såg den. Det var liksom inte så mycket mer än det. Rodeo drive, en dyr jävla gata helt enkelt. Den dagen jag har råd att köpa så mycket som en snusnäsduk på driven hör jag av mig.
 
 
Efter Rodeo i Beverly hills (Kimmi, jag höll utkik efter alla housewivesen men de var utom synhåll. Antar att de har manikyr eller nåt idag för shoppa gjorde de minsann inte, uppdaterar ang det framöver) tog jag och Lena bussen vidare till Down town LA.
 
Ok, här kom resans första fail. En av de där scary momentsen som jag alltid lyckas råka ut för när jag lämnar Sverige. Vi åkte och åkte med bussen och passerade 100 miljoner busshållplatser men ingen kändes liksom rätt. Plötsligt sa det pang och vi var ute i värsta slumområdet när busschauffören stannar och skriker, högt som fan (och argt) "LAAAAAAAAAAAAAAST STOOOOOOOOOOOOOOOOP". Ok... sista stoppet alltså. Eeehhh, jaha...? Så detta är down town LA? Nja... Jaja, vi börjar väl knalla på denna industri/reconstruction/knarkarkvartersgata då.. I guess...
 
Passerade ca 20 pissrännor, dvs små bäckar med kiss som rann längs murväggen, ut mot gatan. Luktade gott i solen. Vi passerade även ett gäng knarkare (med typ varsin tand) som stod/halvlåg med några trasor i skuggan av ett träd. Jag tog liksom en lite större sväng runt detta härliga gäng och då skrek de: We aint bite, we are all humans blablabla... Ehhh, sorry.. Eller ja, eeeh, jaaa, jag vet inte vad jag ska säga. Någonstans efter detta kände jag hur paniken sakta började infinna sig. Vem har en pistol i bakfickan inom 20 meters radie från mig? eller rättare sagt, vem har Inte en pistol i bakfickan inom 20 meters radie från mig? Var jag än vänder mig om så är det slum, knark, pistoler, ghettomotherfuckers. Ja, ni fattar. Till saken hör att jag precis fört över en väldigt stor summa pengar till mitt kreditkort för att min studieavgift skulle dras därifrån idag. Den silvriga kuvertväskan som jag lite snyggt hade burit runt på under armen kändes inte så kul längre.. Det var dags för en intervention!   Jag tog mitt ena bankkort och stoppade i ena fickan, det andra i andra fickan och min mobil i en tredje ficka. Kändes redan bättre. Vi ökade takten en smula, sträckte lite på oss (Eh, JA, vi vet precis var vi är och har stenkoll på läget, back off drugero) och gick vidare mot ljusare kvarter.
 
Och yes, vi tog oss ut från ghettot utan att varken bli rånade, knivhotade, våldtagna eller skjutna. Nu vet jag iallafall en plats i LA som jag inte vill återvända till, man lär sig något nytt var dag. 
 
- Ghettogirl

Fredag

Kategori: Allmänt

Firar en vecka i Los Angeles idag. Har gått ganska fort faktiskt, finns dock många därhemma som jag saknar! Sitter just nu med nybryggt morgonkaffe (+ half&half, så sjukt gott). Jag äter även keso med kalkon och avokado, börjar the new healthy life today? Jag får se..
 
Nu på morgonen ska jag dra med mig Lena till UCLA extension office för att signa upp mig för vårens kurser. Man kan göra det online men jag gör det  hellre på plats eftersom det är första gången. Vill inte få något strul med det, har varit tillräckligt ångestladdat inför denna resa. 
 
Efter enrollment ska vi leka Pretty woman och besöka Rodeo drive. Vad har man på sig då? Känns som att man måste vara lite fancy, vill inte känna mig typ malplacerad. Undrar om resten av klientelet på rodeo ser igenom att alla mina kläder kommer från typ H&M och inte kostar mer än 300 kr styck.. Jag är glad ändå:)
 
Hoppas att fredagskvällen i Sverige blir mysig/rolig/festlig/vild/lugn eller vad nu planerna är.
 
- Vivian

Erik

Kategori: Allmänt

Ska jag skeppa denna?
 

Supermarket

Kategori: Allmänt

Jag skulle köpa flingor men alla verkade så nyttiga så jag tappade liksom sugen...
 
 
 
 
 
 

Wallie

Kategori: Allmänt

Idag har Doug tagit med mig till WallieWalmart. Har köpt lite grejer som är nödvändiga för en tjej som jag. Sololja för kommande dagar att the beach, en extrafilt till sängen (rosa), tandborstmugg (rosa) handduk för ansiktet (rosa) galgar, shampo, balsam, inpackning (herregud, vem kunde tro att jag Någonsin skulle köpa det på Walmart.. Sorry mammi), tvättmedel, tvättkorg, tandkräm, doftljus, tops, fluorskölj. Det vill säga divers kul grejer att lägga pengar på. 
 
Efter shopping tog jag en promenad ner mot beachen och kikade lite, besökte även Vons och köpte lite mat. Till lunch har jag ätit en fryst färdigrätt innehållandes macaroni & cheese. Kände ett starkt behov av att prova en sådan låda och det var inte så dumt, inte dumt alls faktiskt. Billigt var det också. Och förmodligen innehöll lådan 2000 kalorier, om inte mer. Fast det bara var lite makaroner och illgul cheddar över. Tjock. Jag köpte bara en låda, i övrigt köpte jag avokado, keso, kalkonkött och äpplen. Ska sätta ett datum på när det riktiga livet i LA börjar, dvs livet där junior mints, Reese peanutbuttercups och färdiga mac&cheeselådor är bannlysta. Jag får se om jag gillar det livet eller om jag bestämmer mig för att jag hellre går upp 50 % av min body weight under detta studieår, jag får se...
 
LA har visat sig från sin bästa sida även idag, strålande sol!
 
- WallieAnna

Yoga

Kategori: Allmänt

Under min pw på Santa Monicas shoppinggator på kvällsningen igår stötte jag på en hel Yogagrupp som yogade (?) utomhus. De hade tom egen DJ med sig och en instruktör som pratade i microfon. Jag blev väldigt sugen på att vara med. Det visade sig vara reklam för något gym så jag tog en liten lapp. Vet ju att just denna typ av aktivitet får mig att spåra ur totalt, min kropp är inte byggd för långsamma rörelser, jag vill studsa och hoppa runt.
 
Fia, kommer du ihåg när vi provade på poweryoga på Korpen och vi båda plötsligt blev 13 igen, med grova fnitteranfall som fick tillbakatvingas i 90 min? I försig blev det ju 90 väldigt antsträngande minuter men på ett helt annat sätt än som var tänkt från början.
 
- A

<3

Kategori: Allmänt

Igår när jag satt på bussen mot Hollywood hände det något fantastiskt. Det ringde i min telefon och när jag tog upp den för att svara var det två brudar i andra änden. Två av världens bästa brudar, Math och Kimmi. Åh, vad glad jag blev !!
 
Tack snälla för att ni ringde, en underbar dag i LA blev fulländad. 
 
 

Walk of Fame

Kategori: Allmänt

I Hollywood skymtade jag The hollywoodskylt för första gången i mitt liv. Jag tog ingen bild för jag såg den endast mellan ett par hus på lååångt håll, blir nästa gång. Kan iallafall checka av synen av skylten på någon form av lista. 
 
Vi gick upp till Hollywood boulevard och sen knallade A C Johansson på The walk of fame. Kändes bra! Jag såg väldigt många kändisar i stjärnorna som enligt mig inte alls är kända och jag konstaterade då att jag också kanske kan ta en stjärna, fanns många som fortfarande var tomma. Jag såg iallafall typ alla kändisar som finns, inte alla för det var avspärrat för ett event längs en strimma på ena kanten, jag tar den lilla pathen en annan dag, vill ju inte missa någon goding. Visste ni förresten att the walk of fame går på båda sidorna av Hollywood blvd?! Så man måste liksom springa över vägen hela tiden för att se alla stjärnor (eller gå ena vägen fram och den andra tillbaka, ett alternativt sätt). Det visste inte jag iallafall. Inga kändisar i sikte dock, bara deras namn, det räcker för mig!
 
När vi kom hem från HW (slänger mig med förkortningar på stället numera eftersom vi nu är bekanta) fick Lena kuta till sitt jobb för det tog längre tid än vi trodde. Jag snörade på mig gympadojorna och tog en timmas powerwalk i Santa Monica, inte dumt, inte dumt alls.
 
Ett axplock av stjärnor (nej, jag kunde inte ta kort på alla och jag hade ändå inte lagt upp alla bilder)

Till Henrik:
 

I love LA

Kategori: Allmänt

Vilken dag!!! 
 
Idag har jag gjort så mycket underbart att jag döör lite på att jag befinner mig här. Jag började dagen med att vara kall och arg men nu efter dryga 12 timmar är jag väldigt glad. Så fort Lena vaknade tog vi en promenad ner till Santa Monica beach promenade. Här finns alla (Alla) butiker som man kan önska sig och vi strosade omkring en lång stund i solen och kikade i butikerna, härligt. Har premiärshoppat på VS, 5 par fantastiskt fina trosor och en body splash (Johanna, av den där sorten som du köpte body lotion, luktar sjuuuuuuukt gott ju !!). Sen köpte jag en bikini på Forever 21 för 10 (!) dollar, dvs inte ens 70 spänn. Jag älskar billighet (alltså gällande priser, på kläder, obs). 
 
Efter vår lilla shoppingtur gick vi ner till stranden och kollade. Vi besökte en stor turistbrygga precis bredvid en nöjespark (alltså en nöjespark PÅ stranden, med karuseller och grejer. Inget tivoli á la Sjötorpsdagarna utan en stationär nöjespark, PÅ stranden) Sen kände vi på vattnet, det var faktiskt över förväntan varmt, folk badade tom. Svettades lite i solen innan vi gick upp från stranden, jag hade kavaj men slutade i linne, SOMMAR. Vet ni vad som hände efter det? Jo, då tog vi bussen till HollyfuckingWood.
 
- Nöjd tjej
 

Kallt

Kategori: Allmänt

Mähä, jag har frusit inatt. Har raggisar, pyjamaspants, linne OCH tjocktröja på mig i sängen, hur fräscht är det?! Iallafall så har det varit kallt här, har ett lakan och en filt att sova med. USA, för fan, varför, Varför kan ni inte ha normala täcken med påslakan?! Filt??? I sängen? Det har man som extragrej om man fryser, inte bara. Dessutom är det äckligt att ha den där gamla filten att dola runt i, blä!
 
Imorgon när Doug's taking me to Wallie (walmart för de som inte fattar) tänker jag köpa på mig ett jävla lager med filtar, jag tänker minsann inte sova med tjocktröja och pyjamasbyxor, speciellt inte i ett land som detta där det har sagts att det ska vara varmt?! Har ju inte ens linne på mig i min Sverigesömn, nej, nån jävla ordning får det vara!
 
- Kall och arg

MAMMAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

Kategori: Allmänt

TUSEN GRATTIS till min älskade mammi på hennes födelsedag idag!!!
 
För andra året i rad missar jag detta stora event, förlåt mig lilla mor. Hoppas att du såg mitt sms på morgonen det första efter att pappa sjungit Ja må hon leva för dig så kanske det iallafall känns lite som att jag är närvarande. Idag ska jag tänka på dig hela dagen och hur mycket kul vi ska ha när du och pappa kommer hit och hälsar på mig. Det är Din dag, glöm inte det. Köp dig något gott, klä på dig något extra fancy och njut av tillvaron!!! 
 
JAG ÄLSKAR DIG
I LOVE YOU
JE T'AIME
WO AI NI
 
<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3<3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 
 
 
 

Junior mints

Kategori: Allmänt

Livsfarligt asgott!

Nyinflyttad

Kategori: Allmänt

Hej bloggen! 
 
Nu har jag gjort mig hemmastadd i mitt nya crib. Har träffat en ny roomie som heter Lena, jättesöt tjej! Vi har precis käkat lite lunch ihop. Än så länge är det bara hon och jag i vårt rum, får se när nästa person kikar in. Hoppas att det blir ngn sköning. Känns iallafall skönt att ha en tjej här att prata med, har ju varit ganska ensamt på hotellrummet. Nu väntar jag bara på att Doug (Michelles man) ska ta mig till Walmart så jag kan köpa tvättkorg, fler galgar, några lådor och såna där grejer som man behöver när man bor. Bor som i lever.
 
Jag slänger upp lite bilder på lägenheten som är tagna med min mobil (Tack Mangan) så ni får ett humm om hur det ser ut. Det är inte så möblerat än men ägaren håller på och fyller upp placet så det blir nog bättre framöver.
 
Hoppas att ni inte fryser ihjäl i Sverige! Njut av den sista snön för snart blir det vår.
 
- 1730 20th St, Santa Monica CA, 90404
 

Flyttdag

Kategori: Allmänt

Idag tar jag mitt pick och pack, dvs 2 resväskor + mig själv och flyttar till Santa Monica. Jag flyttar by cab kan man säga. Senare under dagen ska jag ta en prommis ner till stranden och kika runt lite, det tar mig nog ca 15 att gå dit. Är dock rätt kallt by the beach för tillfället så jag får ta på mig lite extra kläder, vilket är synd. Men jag vet ju att det snart kommer bli varmt så det gör ingenting. Jag ska även checka in mitt neighborhood och se om det har någon potential för shopping och liknande.
 
Har svårt att förstå att dessa väskor var igenstängda för 15 timmar sen....

My name is Anna, I live in Santa Monica, LA

Kategori: Allmänt

Jag fick lägenheten, den jag ville ha:) Så nu kan jag slappna av!!! ÄNTLIGEN.
Det var dock lite antiklimax för the landlord hade bestämt sig för att trycka in 3 tjejer istället för 2 i mitt rum så jag tror att jag kommer att söka efter lite annat under tiden. Kontraktet går månad till månad så det är ju lugnt. Känns väldigt skönt att ha någonstans att sova longterm och inte behöva oroa sig för hotell natt för natt. Ska bli gött att packa upp mina kläder också och slippa leva i en resväska.
 
Nu är jag trött. Ska sova nu, har varit vaken sen 3 inatt. 
Bild nedan är på komplexet utifrån, rätt så nice:)
 
- A.J
 

In Heaven

Kategori: Allmänt

No words needed...
 
 

The Claremont hotel

Kategori: Allmänt

Nu har jag bytt hotell. Det nya är inget roligt alls. Trivdes så bra på det andra.. Här luktar det gammal ladugård/stall/djuraffär och allt är förmodligen inköpt innan jag ens föddes. Fräscht.
 
Idag värker hjärtat av saknad och jag längtar efter att allt är iordning så vardagen bara flyter på. Men det är klart att det känns så i början. Bara boendet blir ordnat så jag får ett hem så blir allt bra.
LA bjuder iallafall på fantastiskt väder och jag har varit borta på UCLA och registrerat mig som en internationell student precis. Ska bara anmäla mig till kurserna nu så är det bara att vänta in skolstarten sen.
 
Jag uppdaterar om lägenheterna, ska kolla på tre stycken ikväll. Hoppas på den ena.
 
- Ensam i världen

Malibu

Kategori: Allmänt

Idag har jag besökt Charlie Harpers hemtrakter och stött på the Pacific för första gången i livet. Vilken jäkla strand!!!  Så fint och vilka hus... Om man har några miljoner dollar till övers kan man ju bo rätt bra här. Jag har inte det.
 
Michelle och hennes familj tog med mig på en hike i Malibus berg. De kallar det hills här men jag säger berg för de var juhelt enorma. Vill bara att alla ska komma hit så jag får visa för vacker natur går aldrig att beskriva med varken ord eller bilder. Jag såg upp för skallerormar, stötte inte på en enda. Michelles familj var helt fantastiska människor och jag kände mig som en i gänget efter 5 minuter, underbara amerikaner:)
 
Efter vår långa hike (blev tom lite solkysst, YEAH) så åkte vi ner till beachen igen och käkade på en av tusen seafoodrestaurants, belägen på stranden. Jag åt klassisk fish and chips, gott. Jag kan knappt vänta tills jag får komma dit igen, om några månader när LAs sommar drar igång ordentligt lär det vara himmelriket därnere. Vi åkte på PCH, Pacific Coast Highway, precis längs med vattnet. Jag börjar fatta grejen med LA och det kommer att passa mig som handen i handsken, Yes!!!
 
Lite bilder kommer här. Jag har inte tänkt så mycket på lägenheter under dagen men nu är det dags att börja bli nervös igen. Måste byta hotell imorgon vid 12 också, mähähäääää. Och sen har jag bara en natt kvar, fullbokat resten. Eventuellt får jag sova i någon park. 
 
Wish me luck! 
 
- Malibu hiker
 
 
 

Lägenhetsvisning

Kategori: Allmänt

Åååååh, håll tummarna för mig!!!! Jag har hittat en lägenhet i Santa Monica (centimeter från havet) som är billig och ser sjukt bra ut på bilderna. Delat rum såklart men det får man räkna med. Åååååh, jag vill verkligen ha den!!! Men det är många spekulanter och jag tror tyvärr inte att jag har någon fördel av att jag inte är amerikanska i det här läget. Men som sagt, håll tummarna. Ska dit och kika på måndag kväll. Får träna in några fraser som låter sjukt bra så de gillar mig...
 
 
 

Klockan tre på natten

Kategori: Allmänt

Hej blogg.
 
Jag vill bara tala om att klockan var tre på natten när jag vaknade och inte kunde somna om. Nu är den halv fem och jag är beredd att ge mig ut och fånga dagen (=omöjligt vid detta klockslag).
 
Har dock använt min vakna nattetid effektivt och skickat typ 20 mail (ej överdrift) till olika folk som behöver roomies. Nån av dessa måste ju svara, annars är det något fel på min dator. Borde dessutom vara olagligt å det grövsta att ha annonser ute på internet som inte är aktuella. Olagligt!
 
Idag kommer bli en härlig dag. Michelle hämtar mig kl11 och då ska vi ut till Santa Monica och hika där, sjukt kul! Jag behöver röra på mig efter flygresan (gick ju ifs 1000 mil igår) och jag känner spontant att hiking i Santa monica hills är ett rätt gött motionsalternativ. Sen ska vi käka lunch. För er som inte vet är Michelle Amelias vän. Amelia som i Mark & Amelia, Mark som i en av mina amerikanska kusiner. De bor i Atlanta. Michelle bor här. Hon ska ta hand om mig idag. Got it?!
 
Det är tråkigt med inlägg som inte innehåller bilder men jag vet liksom inte vad jag ska ta kort på. Har inte hänt så mkt sen förra inlägget mer än att jag har sökt på tusen boendeannonser. Skulle väl kunna ta kort på annonserna då iförsig men det känns inte som det ger så mycket kött till detta inlägg. Jag hoppar över det. Ikväll lägger jag upp bilder på Santa Monica istället, hoppas på sol!
 
Kram jetlag

UCLA

Kategori: Allmänt

 
Idag har varit en tuff dag.. Har lagt ner kropp och själ (bokstavligt ang kropp, har gått 1000 mil) på att hitta boende utan vidare resultat. Känner en lätt (läs grov) stress över detta. Har bokat ett rum på ett annat hotell för en extra natt så nu har jag iaf hotell tom tisdag. Var en dum ide att anlända på en fredageftermiddag kan jag konstatera såhär i efterhand, inget kontor på skolan är ju öppet.
 
Jag vaknade först kl12 på natten (jetlag) men valde att INTE gå upp. När jag väl tilläts att gå upp konstaterade jag att hotellfrukosten var bra, över förväntan. Efter den gick jag till UCLA, tog typ 40 minuter härifrån, tacka vet jag gympadojor. Knallade runt hela campus i hopp om att hitta annonser om boende, hittade typ 5 efter låååångt sökande. Har provat alla dem efter det, no success. Det måste kännas bra och det har det inte gjort. Så jag drar ut på processen. Skulle träffat en konstnär kl18 för att kika på hennes lgh men efter att ha checkat in hennes website kunde jag konstatera att hon såg VRÅLläskig ut och jag vill inte möta henne i en mörk gränd, än mindre dela sovrum med henne...
 
Jag har, emellan boendeletande, köpt ett amerikansk simkort och har nu ett nytt nummer. Kommer ju inte slänga mitt comviqsimkort men det kommer inte att användas varje dag. Mitt hjärta blöder fortfarande lite efter att jag gett bort min iphone men tiden läker alla sår.. Mitt USAnummer är +1310 382 7601. Jag är dock osäker på om jag kan svara på sms som går till Sverige men prova går ju. Annars finns jag ju på fejjan och på mailen, tillgänglig där via telefonen lika mycket som via telefonnumret, dagens teknik är ju fantastisk!
 
Kan iaf konstatera efter denna halvkassa dag att UCLA campus är fruktansvärt fint, som på en amerikansk collegefilm (kan vara för att de har spelat in flera av dem där..). Så när allt kommer i ordning blir detta nog toppenbra! Nu ska jag tvinga mig själv att vara vaken några timmar till, kl är 17..
 
Var inte oroliga för min bittra underton i inlägget, jag mår bra och jag överlever. 
 
- Kackerlackan
 

Los Angeles

Kategori: Allmänt

Nu är jag framme. ÄNTLIGEN. Ligger på hotellrummet i Los Angeles och käkar dorritos, nära trötthetsdöden är jag men still alive. Har varit en ganska behaglig resa utan några direkta jobbigheter, till skillnad från när jag brukar ge mig ut. Alltid ska det hända något.. Det enda som var lite panikartat var när jag kom till Paris med ett lite sent plan och hade 1,5 h till nästa avgång som blev till 1h. Och Paris... Charles de gaulle, Charles de gaulle, Charles de gaulle, vad håller ni på med? Det är ingen ordning på't. Jag känner spontant att jag hade kunnat styra upp bättre lösningar på deras system om jag fick en timma på mig. Kanske lite överambitiöst men jaa. Men de kanske tycker att det funkar bra att deras resenärer får kuta med resväskorna flygandes för att komma i tid till boarding fast att utgångsläget är strålande, vad vet jag?!
 
Långflyget (12h Paris-LA) gick bra, jag var bara uppe ur mitt säte en gång så nu har jag väl påbörjat någon form av sittsår. Jag har kollat på 2,5 filmer och lite serier. Sovit några få timmar (med vidöppen mun, snyggt..) Vilket jäkla monsterplan då. Gick in över 500 pers och det var 2 våningar hela vägen bak. 3x4x3 säten. MEGA.
Maten var ok. Men säg mig, vem fan drar i sig 1,5 dl äppelmos till efterrätt? Sjukt äcklig idé. 
 
Incheckningen med visum på LAX gick över förväntan, jag fick 2 frågor och de kunde jag svara på. Glad i hågen hämtade jag ut min resväska (som nu är lite mindre rosa och lite mer svart, tragiskt) och sen tog jag en taxi till hotellet. Nu lät det som att den processen var väldigt smidig men det vill jag klargöra att den INTE var. Jag stod i kö 30 gånger á 10000 personer och det var fullkomlig KAOS vid väskuthämtningen. Nu ska jag duscha, sen ska jag sova. Får passa på att koppla av några timmar för imorgon börjar uppstyrningen av det nya livet. 
 
Peace out
Anna
 
ps. jag bjuder på en bild av min hotellsäng, mig vill ni INTE se..

Los Angeles Baby

Kategori: Allmänt

Hej bloggen (ett år senare)!
 
Nu är det dags igen, nya äventyr väntar runt knuten och då passar det ju bra att skaka igång bloggen igen. Den här gången är det Los Angeles som ska intas och jag är sjukt taggad. Min ekonomutbildning från Örebro universitet är klar och jag tar ett sista år med studier på UCLA (University of California Los Angeles) för att skaffa mig lite spetskunskaper. Programmet som jag ska läsa heter Global Business Management och jag hoppas bli expert på internationella affärer. Vi får se.. 
 
Igår var jag och mamma iväg och köpte mig en illrosa resväska, kunde inte vara mer nöjd med min travel outfit. Biljetten och visumet är klart (snälla släpp in mig i USA) och hotell är bokat för 3 nätter, sen får vi se vart jag ska ta vägen. Om någon har tips om boende så mottages det tacksamt. Nära UCLA och billigt ska det vara, hur den kombon nu ska gå att realisera...
 
Detta ska bli JÄVLIGT roligt och resfebern har intagit sig. 
 
Följ med mig till Drömmarnas land!
 
Kram Anna