annacarina

att älska världens alla hörn -år 2013 spenderas i Los Angeles

Xi'an

Kategori: Allmänt

Hej bloggen,

I'm still alive! Har varit på resande fot i dryga 36 timmar och har redan upplevt hur mycket som helst. Vet inte om min hjärna klarar av 2 veckor till av fler intryck. Det började dock med att hela resan blev "bakskjuten" och vi åkte från Beida 9.30 på morgonen istället för 17.00 p.m. Alltså blev det panikpackning i hela Shao Yuan 5 och alla sprang runt som yra höns med tvättpåsar och resväskor. Vi hoppade på ett tåg som skulle ta 13 timmar. Nice, 13 timmars tåg i China, bakfull, stressad och vaaaaaarm. Dock så hade vi bäddar att ligga på så det blev en och annan nap och mycket runtmys och skitsnack. Ganska mysigt att känna 30 pers på samma tåg så man kan springa runt och sitta och prata på varandras sängar. Obs, inga sovbäddar med kupéer à la Sverige inte. Man ligger 3 i rad uppåt i öppen korridor, alla från Beida sov högst upp och där har man typ 40-50 cm i höjd att röra sig på. Plus att det var SVINvarmt och luktade rök (ja, man får röka var man vill) och svettiga kineser, kvaaaaaaaaaaaaaaavt! Pappa, du hade fått grav panik!

Efter 13 h landade vi i en småstad, checkade in på ett hotell kl 01.30 på natten och hade 2,5 h på oss att sova och duscha av oss lite inrökt res-svett och sen bar det av till nästa tåg igen. Hyfsat trött när klockan ringde 03.46!
Vi hoppade på ett liknande tåg med sovbäddar 05.15 och hade 5 h till slutdestinationen för helgen, Xi'an. Jag landade direkt i sängen (som var obäddad och förmodligen nersvettad av ngn annan precis innan) och slocknade. Min hjärna fattade ingenting! Blir konstigt när man sover i några timmar hit och dit under 24 timmar.

Jag vaknade 09.15 på tåget och kikade ner från min bädd. Döm av min förvåning när jag möts av minst 5 kineskillar/män som står nedanför min bädd och tittar upp på mig när jag nyvaken, yr och med håret på ända förvirrat kikar upp.
- Ni hao, fick jag fram och sen la jag mig ner och drog täcket över huvudet igen. T.o.m jag kan få för mycket uppmärksamhet ibland!

Idag har vi besökt Xi'an terracotta army (listed by UNESCO World Heritage Site). Riktigt asfränt, googla! 7000 terracottasoldater i naturlig storlek, byggda ca 210 BF. De vaktar kejsare Qins grav. Det är ca 7000 soldater men bara 1000 av dem syns idag för de andra är övertäckta av jord för att skyddas från att frätas sönder av luften. De håller på och försöker komma på en teknik att bevara dem så att de kan gräva fram alla men än så länge går det inte. Därför får man bara se en del av dem men det var nog så häftigt!

Nu är klockan 23 och vi har precis käkat och fått tillgång till lite wifi på hotellet. Jag planerar att sova inom 30 min för att återställa kroppen efter jetlag trots att jag har befunnit mig i samma tidszon hela tiden. Konstigt det kan bli!

- An Xin
Ps. Bilder kommer någon annan gång, orkar inte bråka med China idag.

Chinese- check!

Kategori: Allmänt

Jaha, då var jag klar med kinesiskan då. Har precis käkat en faktiskt ganska god lunch i solen och innan det skrev jag mitt sista kinesiskaprov. 12 kapitel! Det gick nog hyfsat bra också tror jag, skönt. Jag kommer sakna min fantastiska klass på 7 pers inkl mig, 3 timmar varje tisdag, torsdag och fredag. Vi har haft sjukt mycket skoj ihop och det kommer att bli tomt utan dessa härliga människor. Och Li laoshi, vilken kvinna:)

Ikväll blir det utgång i Sanlitun (som med Beijing accent uttalas Sanlitwaaaaaaaaaaaaaaarrrrrrrrrr), förmodligen intas Mix, en känd Beijingklubb. Det kommer nog bli skoj och livat, som vanligt. Vi åker ju inte förrän vid 18-tiden imorgon så jag kan ta en sleep in om det behövs.

Nu behöver jag egentligen packa men idag har jag ingen lust med det. Känner jag mig mest sorgsen och vemodig för att vi faktiskt åker imorgon och att min, Kruti och Rachaels rummistid är slut. Jag och Rachael ska vara rummisar på resan också men då blir det med fler personer inblandade och det är inte alls samma sak som vårt fina (hrrm) dorm. Kruti ska dessutom på en annan studytrip, neeeeeeeeeeeeeeeeeeej! Har ju i princip bott med Henrik sen jag var 19, vilket är superbra, det har dock varit väldigt kul att testa på att ha tjejrummisar. Jag antar att jag var väldigt lyckligt lottad i indelningen för vi kompletterar varandra perfekt. Eller ja, alla är stökiga så ingen stör sig på att nån annan är det. Jag vet inte om man kan benämna det som att komplettera varandra men ja, ni fattar...

Idag är även sista dagen som jag ska prata med Henrik innan jag kommer hem. 16 dagar utan att höras av blir det, för att göra hemkomsten den 13 maj ännu härligare!

-An Xin


                              Mitt fina Beida-gäng


Silver Flipp

Kategori: Allmänt

Ingen får glömma att världens mysigaste gosigaste nallebjörns-godingponny fyller 23 år idag! Ger mitt tillstånd att fritt mata honom med morötter och knäckebröd!
Jag saknar honom väldigt mycket!




Plugg

Kategori: Allmänt

Idag är det studier för hela slanten. Har final test i kinesiska imorgon. Shit, 12 kapitel, över 200 characters och massor av grammatik. Sitter på The bridge och pluggar just nu med en mochalatte på bordet. Kommer förmodligen fylla dagen med socker för att palla med att plugga alla timmar. Ikväll har jag sista China in the global economy-klassen och igår gjorde jag min sista Doing business in China. Jag och Johanna presenterade en affärside att implementera här och det verkade uppskattat. Mr Ma Hua var nöjd och han bjöd alla på pizza under lektionen. Kanske något att börja göra för dina elever Henrik..?! Mkt uppskattat kan jag lova!

Igår började jag packa lite smått inför study trip. Vi lämnar ju dormet på fredag så allt måste ut. Man samlar tydligen på sig ganska mkt grejer under tre månader... Kommer ta evigheter att tömma.. Skönt att vi inte behöver städa efter oss. Även 3 brudar kan vara grisiga. Väldigt grisiga!
På fredag tar vi ett nattåg till Xian, riktigt gött att åka över natten med sängkupé så slipper man sitta och glo i typ 12 timmar eller vad det tar Beijing-Xian.

Kollade min flight hem den 13 maj och tydligen intar vi inte Landvetter förrän 21.45. Förlåt mamma och pappa, jag sa ju att det skulle vara en bekväm tid mitt på dagen. Hoppas att ni orkar hämta mig ändå, skulle vara mycket uppskattat från er enda dotters sida!

Tänk att jag börjar prata hemresa nu! Å ena sidan känns det som att tiden har gått jättefort, å andra sidan känns det som att jag har varit här i minst 1 år. Ett fruktansvärt asbra år!!!
Nej, nu måste jag faktiskt plugga. Det var ju därför jag åkte hit....

-An Xin

Mitt och Rachaels rum. Ja, det är till och med värre än vad bilden visar..

Lil Jooooooooooon

Kategori: Allmänt

Sista dagen på internshipet, sjukt gött! Visst har det varit fantastiskt fränt att vistas på ett kinesiskt företag 2 ggr i veckan i 3 månader men det ska bli gött nu när det är över. Jag har lärt mig väldigt mycket om logistik och det uppskattar jag men jag vet nu att jag inte vill arbeta inom logistikbranschen, det är inte min grej helt enkelt. Tyvärr har jag haft svårt att finna mina arbetsuppgifter intressanta och jag antar att det är för att jag inte befinner mig i en bransch som jag tycker är rolig. Import, export, tullavgifter, warehouses och annat hit och dit, gäsp... Det roligaste var förstås att besöka China customs och det näst roligaste har varit att researcha för jag har lärt mig en massa om olika stora företag i världen. Alltid nyttigt!

Idag kom jag lite sent till jobbet. Eller ja, sent och sent, jag anlände 15 min senare än vanligt och mina kollegor var inte här än iallafalll så jag ger officiellt upp om tiden nu (dock är det ju sista dagen som sagt så det spelar ju ingen roll). Varför var jag lite sen? Jo, för jag var ute igår och kollade på Lil Jon på Spark och det slutade med att jag fick sova i drygt 2 timmar inatt, min kropp hatar mig. Men de facto att jag pratade in person med Lil Jon och drack ur hans champagneglas gör ju hela dagen av trötthet värt varenda sekund. Jag och Johanna lyckades sneaka oss in så vi var VIP och stod knappt två meter från Lil Jon under konserten, lyckad kväll var det! Lil Jons crew bjöd på hyfsat goda drinkar och jag fick med mig ett par glajjor som Erik skulle älskat! Men som sagt, nu är jag trött och jag längtar hem till en skön soffa på Bangatan och lugna söndagskvällar med min fina Henrik, det är trots allt alltid bäst!

Sjukt onice bild men det struntar jag i. Bevis!

-An Xin

Beautiful Beida166,189

Kategori: Allmänt

Idag har vi värme i Beijing, känns väldigt härligt efter några småkyliga, regniga, ohärliga smogdagar. Jag kan dock inte njuta så mycket av vädret eftersom jag har en hel del plugg att göra. Håller just nu på med ett final paper som avverkar China och de stora miljöproblemen som kommer av landets snabba tillväxt. Jag tycker att detta är ett väldigt intressant ämne och har många synpunkter att dela med mig av. Blir säkert bra i sista änden men just nu vill jag bara bli klar med skiten. Måste bli klar idag så att jag kan börja plugga kinesiska imorgon. Har ju sista provet på torsdag som sagt, shit vad läskigt. Om jag sköter mina kort och studier rätt sista veckan nu innebär det att jag kan skriva och känna igen ca 250 kinesiska tecken, wow. Har alltså bara 1750 kvar att lära mig sen...

Nu har jag precis pratat med min mamma och min pappa, råkade visst bli en hel timma. Det verkar som att allt är himla bra därhemma och jag fick reda på att jag har fått ett till kusinbarn i släkten. Grattis och kramar till storkusin Conny på Torsö! Vi har även fått en liten bensinstation i Sjötorp + en grill och en affär, det börjar arta sig igen.

Ikväll är det möjligt att det blir en utgång för jag har nämligen fått nys om att Lil Jon spelar på Spark ikväll. Vore ju faktiskt ganska nice att gå på en liten konsert såhär på söndagskvällen. Varför inte?!

Jag och mina små rummisar tog en promenix förut i det fina vädret. Jag lägger upp lite bilder från mitt fantastiskt vackra campus på Beida (kinesiska smeknamnet på Pekin University).

-An Xin

Starbucks

Kategori: Allmänt

En lite trött An Xin sitter på Starbucks och försöker plugga. Var ute igår och kom hem sent (passar bättre att säga tidigt...). En helg kvar i Beijing innan min studytrip som drar igång på fredag. Kommer förmodligen att bli fruktansvärt trevligt. Har fått schemat för resan nu och vi bor på 4stjärnigt största delen av resan, har mao en hel del goa frukostar och en hel del goa duschar att se fram emot. Vilket jag till allra högsta grad är värd!

Jag har hemlängtan och försöker att inte tänka för mycket framåt utan istället fokusera på pluggandet och Beijing. Dock kan jag inte sluta tänka på att det kommer bli så fruktansvärt gött att laga min egen mat när jag kommer hem. Är sjukt tröttsamt att alltid köpa mat och inte kunna tillaga det själv. Speciellt inte när allt som finns här antingen är kinesiskt eller amerikansk skräpmat. Gillar amerikansk skräpmat i måttliga mängder, en gång/ månad är mer än tillräckligt och kinesiskt vet vi ju alla vid det här laget hur jag känner inför det. Finns en rätt som är ok, faktiskt ganska god. Men jag kan ju inte äta  det varje dag. I Sverige ska jag bara äta lax och broccoli. Jag vill inte se ett riskorn på hundra år, bespara mig det (jävla) eländet. Kyckling kommer också att vara bannlyst det närmsta halvåret.

Hörde förresten av min fina sambo att det vankas söndagsmiddag på Sjötorps gård imorgon. Utan mig. Och att han ska spela badminton med min fina storebror idag. Utan mig. Jag är avundsjuk och förväntar mig söndagsmiddagar varje söndag hela sommaren. Helst på verandan, i fint väder, kanske grillat ibland, gärna en katt på trappan (kanske Måns), hästar i hagen nedanför, mängder med Ramlösa och en sanslöst saknad familj runt bordet. Ja, jag har hemlängtan<3

-An Xin

Dagens fråga

Kategori: Allmänt

- Varför flyger inte flygplanen över Stilla havet istället för hela vägen runt när de ska till Kalifornien?

Studenterna i dormet som kommer från California har en 18 timmars flygresa att avverka. Det måste väl vara betydligt kortare att bara åka åt andra hållet?! Jag funderade på om det kanske var för att flygbolagen inte har förstått att jorden är rund och att de går efter den platta världskartan..

Jag vet inte, kanske någon klok själ kan förklara detta för mig. Jag hade iaf varit sjukt irriterad om jag fick sitta på ett flygplan massa timmar i onödan, ja jag är faktiskt lite irriterad redan nu, trots att jag inte ens behöver åka den vändan.

Cravings

Kategori: Allmänt

Åååååååååååååååh, satt och läste en hästblogg precis och blev så sugen på att rida så jag dör!!!




Och den här lillskiten är så gullig så jag döööööör lite till!

Beijing spårar ur

Kategori: Allmänt

Jävlar vad rädd jag blev precis! Ikväll är det oväder i Beijing. Efter att ha stött på regn (i form av pyttepyttedroppar) två ggr i China häpnar jag idag när det fullkomligt öser ner utanför samt att helvetet har sluppit lös. Det ÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅÅSKAR och blixtrar. Jag sitter just nu med hjärtat i halsgropen för jag är helt 100 % säker på att blixten slog ner precis utanför mitt fönster för några minuter sen. Jag såg en major flash och en tusendels sekund efteråt brakade det till som åt av bara fan (ursäkta språket men det rättfärdigar situationen) precis utanför. Det ringer i mina öron för det var en sån jäkla smäll. Och ja, det ringer verkligen i mina öron, ingen överdrift. Helt sjukt! Känns som att precis har varit med om en explosion. Svinläskigt var det! Och jag är inte rädd för åska, det ska ni veta. Men just nu är jag lite lite rädd faktiskt! Har dock sett fler blixtar efter the major slog-ner-precis-utanför-mitt-fönster-blixten och mitt sekundräknande säger att det är påväg bortåt, skönt.

Hoppas att smärtan i mina stackars små öron går över snart. Nu måste jag plugga. Pray for me!

-An Xin

Tisdag in Beijing

Kategori: Allmänt

Idag har det varit tvättdag för mig. Har äntligen lyckats få ordning på tvättmaskinen (kallvatten i en bunke som snurrar runt) och den här gången missfärgade jag inte ett enda plagg. Jag berättade väl att alla mina vita plagg numera är gula efter en liten incidens härommånaden...

Fick tillbaka kinesiskaprovet idag och det visade sig vara ett lyckat test som jag skrev i fredags före Shanghai, nice nice. Jag är nöjd och Li laoshi är nöjd, yes. Nu är det bara ett prov kvar i kinesiska och det råkar vara the final så jag behöver plugga stenhårt, vill ju åka hem med flaggan i topp! Det betyder att nästa vecka kommer dedikeras åt enbart kinesplugg på The bridge. Planen är att göra klart alla andra papers denna vecka, har tre stycken att skriva inklusive en presentation. Förmodligen blir det inte jättemånga stanna-ute-till-06.00-nätter den här veckan så jag kommer m.a.o inte att riskera att tappa bort mig eller ngt annat anna-aktigt. Detta innebär att jag förhoppningsvis intar Landvetter hel och ren om 3,5 vecka. Gud, vart tog den här terminen vägen?!

På fredag har vi world-around i dormet. Alla rum har varsin dryck att bjuda på (förslagsvis alkoholiserad) och sen går man runt och hälsar på varandra. Jag, Rachael och Kruti ska ha rum & coke, undrar vilket land det representerar...

-An Xin

Shanghai- I'm in love

Kategori: Allmänt

Tillbaka i Beijing efter en helt jäkla fantastisk helg i Shanghai och jag har numera en major crush på denna underbara stad. Skillnaden mot Beijing var att Shanghai är betydligt mer västerninspirerat och det kändes inte lika mycket China som Beijing men ändå China, perfekt kombination (ingen kanske fattar men det går liksom inte att säga det på annat sätt). Och vilken arkitektur! Alla hus var helt sjuka byggnader, med en blandning av gammalt och nytt. Det nya var som hämtat ur framtiden, asfränt!

Vi har gjort så mycket roligt och häftigt att jag inte vet var jag ska börja eller sluta.
Höjdpunkten (bokstavligt) var när vi åkte 100 våningar upp och besökte VÄRLDENS HÖGSTA observation deck. Det var så jäkla häftigt att jag trodde att jag skulle kissa på mig. I hissen slog det lock för öronen och det var helt sjukt att se när den räknade uppåt för varje våning man åkte, ända till 100. Och fort gick det! Sen när man kom upp var det svindel och sug i magen på hög nivå. Det var glasfönster hela vägen som lutade lite utåt så jag var tvungen att känna med handen för att se så att det verkligen var glas och att jag kunde gå fram. AH, det pirrar i magen bara jag tänker på det. Härifrån såg man hela Shanghai och att vi var där på kvällen när det var mörkt och bara miljontals lampor överallt gjorde ju saken ännu bättre. Stället heter Shanghai Financial center, 100 våningar, det är helt sjukt! Dessutom smalnar hela byggnaden av däruppe (bild nedan, vi stod precis ÖVER hålet) och det är bara en ca 6 meter bred gång att gå på med glasfönster och på vissa ställen glasgolv så att man såg rätt ner. Jag undrar hur det går till att bygga en sån byggnad egentligen, undrar om den svajar i vinden...
Ja, det var iallafall bland det häftigaste jag varit med om (China fortsätter att imponera, big time).



I  lördags kväll var det Shanghai uteliv för hela slanten och vi började med en klubb som hette Shelter. Skulle vara ett coolt ställe enligt någon hemsida som listade Shangais klubbar. Och coolt var det. Shelter ligger i en gammal bunker under jorden och de hade spunnit vidare på det temat och behållt den rundade väggarn och det gråa, betongiga. Mörkt som tusan var det och rått, det var en häftig känsla. Musiken var svinhög och det kändes som att hjärtat skulle hoppa ut pga basen, härligt. Dock var det inte riktigt vår typ av folk där eller vår typ av musik. Om jag säger såhär, alla var antingen höga som hus eller speedade till max. Japp, så var det! Jag kunde inte slita blicken från DJ:en för han var helt GALEN!

Det var iallafall ett häftigt ställe men efter någon timma bestämde vi oss för att gå vidare till ett ställe som var lite mer vår cup of tea. Vi tog taxi till M1NT, en riktig inneklubb. Upptäckte att det var lång kö och blev ännu mer uppgivna när vi förstod att alla i kön hade bokat bord och fick vänta ändå. Ett bord gick på typ 5000 RMB, ~5500 SEK så vi kände att vi kanske inte riktigt stod högst upp på listan... Men man ska aldrig säga aldrig. Det kom fram en kille till mig och Rachael och sa att han ville gifta sig med oss. Vi stod och skrattade och pratade lite med honom och sen visade det sig att hans kompis hade VIPkort och det slutade med att vi gick förbi hela jävla kön, utan att betala en krona (eller yuan). Då hade vi väntat i ca 5 min, tackarrrrrrrrr!

Väl inne på M1NT, som för övrigt är känt för sitt haj-akvarium, var det sjukt bra musik och jättemycket folk, fördel västerlänningar. Vi hade en superkväll!

Nu sitter jag på internshipet och behöver jobba lite. Har mer godbitar att dela med mig av från Shanghai men det tar vi någon annan gång!
Slänger upp lite bilder imorgon, har dem inte just nu.

-An Xin

Wow

Kategori: Allmänt

Landat i Shanghai, helt fantastiskt!

Nattplugg

Kategori: Allmänt

Imorgon har jag mitt sista lillprov i kinesiska och för att få bra poäng behöver jag plugga halva natten. Sov ca 4 timmar inatt och skulle nog behöva sova länge men det är inte alltid man har tid för det. Jag har ju en 5 timmars resa framför mig imorgon så jag kanske kan ta igen lite sömn då.

Vi är inne på sista kapitlet i kinesiskaboken och det känns att det börjar dra ihop sig mot studytrip. Idag har jag faktiskt haft en liten smula hemlängtan, det kändes ganska bra. Jag har även bestämt mig för att köpa New practical Chinese reader Volume 2 innan jag åker hem så att jag kan fortsätta mitt kinesiskaplugg i sommar. Henrik kommer att bli galen när jag övar uttal! Det blir dock perfekt att syssla med när jag ligger på playan och pressar, ja för en bra sommar i Sverige kommer det att bli, det är jag säker på. Apropå sommar har jag gått runt i linne idag, vi har verkligen sommar här. Och Shanghai som ligger 5h med snabbtåg söderut kommer vara ännu goare, nice för mig. Kanske kan jobba upp en liten bränna, vem vet?! Iaf på armar och ben, tänker ju inte direkt slösa tid på att ligga och sola när jag är i Shangan (japp, jag tänker vara Shangan med Shanghai nu).

Nepp, nu måste jag sluta sitta framför datorn och dra igång monsterplugg a la Anna. Jag har hittat en ny tvserie att titta på också så jag får verkligen slita mig härifrån. American Horror Story, perfekt asläskig och creepy. Dessutom är det två skådespelare med från Desperate housewives (ingen av housewivesen dock) och det gör ju serien bara ännu bättre. Kolla in den!

-An Xin

Lever livet

Kategori: Allmänt

Jaha, nu sitter man på en nice bar och dricker champagne såhär på onsdagskvällen. FYI: Jag har det sjukt bra!

-Anna

Onsdag igen

Kategori: Allmänt

Idag är det onsdag och jag är på internship. Idag spenderar jag tid med financial department, precis som i måndags. Nu befinner jag mig dock på mitt vanliga kontor i Chaoyang park och inte i Sanmaqiao vilket är rätt gött. Efter jobbet ska jag och Johanna köpa en ny mobil till henne eftersom någon liten bastard snodde den när vi var ute i fredags. Och ja, någon snodde den för hon hade den i sin väska och sekunden senare var den borta. Fömodligen är den såld nu och ligger på någon elektronikmarknad någonstans i Beijing, surt.

Idag ska det även bokas hostel inför helgens SHANGfuckingHAI och vi måste boka tåget med. Vi tar ett snabbtåg som går i hur många km/h som helst så bara tåget blir en upplevelse. Trots hastigheten tar det typ 5 timmar, China is BIG. Dyrt blir det också men jag måste se Shanghai innan jag åker hem, inget att diskutera med min financial department (som alltså är jag för den som blir osäker).

Slänger upp lite fler bilder ifrån Springbreak i Guilin, håll tillgodo!

-An Xin

Mer tid

Kategori: Allmänt

Mähähähä, idag har båda mina lärare pratat om att det börjar dra ihop sig emot finals. Jag har bara 4 kinesiska-lektioner kvar på min termin här och jag är inte redo att åka hem än. I'm sorry Sweden men jag älskar China och jag älskar Beijing (som de flesta nog har fattat vid det här laget..). Om mindre än tre veckor åker vi iväg på vår 2-veckors study trip. Då blir det Xian (med terrakottasoldaterna) och Chengdu (med jättepandor) och mycket mycket annat. Tydligen ska vi bo på hotell hela tiden, vilket är sjukt nice! Har ju ifs haft städerska i 2 månader och inte slängt en soppåse, tvättat handdukar eller bytt lakan på 10 veckor men ändå... 

Under studytripen ska man skriva ett individuellt arbete om något som man finner intressant med China. Jag har precis fått min idé godkänd av Professor Sun och jag ska skriva om hur man behandlar djur här. Djur ligger ju mig, som bekant, varmt om hjärtat och jag får ont i magen var och varannan dag här när jag ser små och stora djur som inte behandlas, enligt mig, okej.

Idag har jag haft kinesiska och besökt gymmet för första gången på flera veckor, fiiii fan vad tung jag kände mig på löpbandet. Nu har jag Doing business in China med Mr Ma Hua!

-An Xin

Henrik

Kategori: Allmänt

Dålig uppdatering senaste veckan, I know men jag har haft viktigare saker för mig. Henrik har ju varit här och besökt mig och vi har haft fullt upp. Besökt alla möjliga platser i Beijing och haft det superbra. Har nog aldrig ätit så här mycket mat heller, sjukt gött. Jag har funnit vissa saker in China som jag faktiskt gillar, nice. Och dessutom har jag vant mina smaklökar vid spicy så det Henrik doooooog av tyckte jag var piece of cake, hahaha!

Det känns lite tråkigt nu när Henrik är borta igen, jag hade liksom vant mig vid att han var här. Vi får nog flytta hit när jag är klar med skolan, eller vad säger du Henrik? :) Det var två saker som han inte gillade med China: att folk inte pratar engelska och att servitriserna ger en menyn och sen står och väntar vid bordet när man kikar igenom det, sjukt stressigt. Som tur är kan jag ju prata sjukt bra kinesiska så dessa problem ska vi nog kunna lösa!

Just nu sitter jag i CAMIC school building på internship, not so nice. Vi har sommarväder i Beijing och jag hade hellre legat ute i solen. Har på mig gladiatorsandaler idag och fick ta av mig skinnjackan pga överhettning. Vi har helt enkelt en varm variant av svensk sommar här och jag älskar det. Dock gör sig smogen till känna idag och luften är för jävlig. Men det gör inget, jag älskar't ändå!

-An Xin
Ps. Gissa vart jag ska åka på fredag... SHANGHAIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIIII