annacarina

att älska världens alla hörn -år 2013 spenderas i Los Angeles

China Customs

Kategori: Allmänt

Idag har jag besökt China Customs för ett försök att få loss bildelar som fastnat i tullen på grund av feldeklarering. Vilket ställe! Svinstor byggnad, 9 våningar fullproppade med officerer i uniformer och hattar som styr hela landets import och export, det vill säga vad som kommer in och ur landet. För er som inte har läst på har jag mitt internship på ett av Kinas största logistikföretag och i det här fallet hade kunden angett felaktig information om de varorna, dvs bildelarna, som fraktades och det ledde alltså till att de fastnade i tullen. Jag och Lychee fick åka dit med vår privatchaufför och försöka styra upp situationen:)

Efter ett låååååångdraget besök med många olika officerer av olika grader i olika kontor (fyllda av cigarettrök) kunde vi sticka därifrån och åkte vidare till ABB. ABB är en stor kund till CAAC och vi skulle göra ett kundbesök för att se om de var nöjda med tjänsten och om de tyckte att något skulle förbättras. Det visade sig att de hade lite klagomål på bland annat en av de anställda men överlag var de mycket nöjda!

Det har varit en spännande men lång dag och nu väntar en, förhoppningsvis, varm dusch (tyvärr ganska låga odds på det) och sen måste jag plugga kinesiska tecken.

Zàijiàn!

-Anna

Kommentarer

  • Emma säger:

    Hej!

    Ville bara meddela att det inte går någon nöd på Silver =) Ella har fått för sig att hon ska mata hästarna med hö när vi är borta i stallet, och vem tror du står där och roffar åt sig mest? =) Men du kan vara lugn, inget han blir tjock av, Silver är nöjd bara hon hittar några höstrån på marken...

    Ha det så bra!

    Kram Emma och Ella

    2012-02-16 | 13:21:15

Kommentera inlägget här: