annacarina

att älska världens alla hörn -år 2013 spenderas i Los Angeles

Skärp er

Kategori: Allmänt

Ärligt talat, man kan inte vara ute och löpträna med jeans och platta sneakers.. Ändå ser jag typ 2 pers om dagen här som gör det. Det gör mig irriterad!

Partybus

Kategori: Allmänt

Igår åkte jag med BPN (bruin party network) med en partybuss till Hollywood och gick på Supperclub. Underbar kväll med mycket dans och härliga människor. Jag gillar verkligen mitt liv, känns som att jag befinnner mig på rätt plats och ibland händer det att jag stannar upp i vardagen och påminner mig själv om att jag bor i freakin' LA och lever livet. <3
 
Hmm... ja, mitt hår har spårat ur lite men håll till godo.
 

Adrianna Papell

Kategori: Allmänt

Oh yeah, I just got myself an internship in the United states of America!!! Var på intervju idag downtown och de gillade både mig och mitt cv, YAY! Så till hösten blir det 2 klasser istället för 3 och ett internship. Det som är himla bra med det är att kontoret i LA sköter alla internationella kunder och kontakter = passar mig perfekt!!!
 
En sjuuuuuuukt varm men bra dag i LA med andra ord :)
 
- A, intern at Adrianna Papell, downtown LA.

Fundamentals of international trade

Kategori: Allmänt

Herregud.. Jag var på första klassen av fundamentals for int'l trade igår. Wow... Im up to here (pekar på toppen av mitt huvud) med läsning och catching up framöver. Jag har en bok om import och export + att jag har 8 olika newspapers som jag ska vara uppdaterad på varje dag. Det är Wall street journal, Bloomberg business week, The economist, Financial times, The journal of commerce etc etc etc som jag ska försöka läsa igenom varje dag (blir långa frukostar) för att vara uppdaterad inom the field. Det dumma med online-tidningar är ju att det finns så HIMLA mycket, när man har en fysisk tidning i handen är det ju endast dagens nyheter som gäller. De 100 första gångerna som man läser en tidning på nätet finns det ju miljoners artiklar att gå igenom, pust... 
 
Läraren är en kvinna i sina bästa dagar, verkar underbar. Nackdel: Hon pratar i 180 och när man gör det i 3h straight hinner man med att säga hyfsat mycket... Fullt huvud när jag klev ur klassrummet kan jag säga. Men nu jäklar kööööör vi! Om man följer kursens och uppfyller the goals ska man vara väl föreberedd för att kunna ta ett CGBP-test (certified global business professional) och det vore ju fruktansvärt gött att ha det på cv:t. Det betyder i princip att man förstår grunderna och har koll på omständigheter kring internationella affärer. Ska prata mer med läraren och se vad det kostar att göra testet. Känner jag mig manad i slutet på kursen kanske jag gör ett försök.
 
- A

O'haras

Kategori: Allmänt

Igår var jag och Lisa på O'haras. Har inte varit där på mer än 2 månader så det var kul. (O'haras är en bar i westwood om ni inte kommer ihåg det). De har massor av specialgrejer på tisdagar så det var tjockt med folk. Men vi hade en trevlig spontankväll med mycket tjejprat. 
 
Under dagen var jag i en dogpark med Eddie och Olivia. Eddie fick springa runt och leka med alla hundarna och var glad. Det var sjuuuuuukt mycket gläfsar där (haha, pappa...) och jag fick stilla mitt pälsbehov lite, skönt! Dock har jag major kattbehov, hundar kan inte riktigt uppfylla mina krav för de är inte lika gosiga. Men man tager vad man haver..
 
Ikväll har jag introduktion till kurs nummer två denna sommar. Ska bli spännande! Efteråt blir det Hollywood, det är ju onsdag :)
 
Kram A
 
 

OC

Kategori: Allmänt

I helgen var jag och hälsade på min vän Sara i OC. Den lilla lyckosten har vunnit The green card lottery och är nu tillåten att stanna och jobba här för alltid om hon skulle vilja. Jag är inte avundsjuk överhuvudtaget.... Hon bor iallafall i Laguna beach så jag spenderade fre-sön där. Hade en mycket bra helg med mys, fest, beach och shopping. Perfekt avslutning på mitt lilla lov. Jag hoppas på att åka tillbaka dit nästa vecka och fira 4th of July där, vore underbart! 
 
Vi spenderade första dagen hos Saras gamla aupairfamilj. De hade last-day-of-school-party så det var hundar, barn, chips, pizza, vattenpistoler och glass överallt. Härligt!!!
 
 

LAS VEGAS

Kategori: Allmänt

Ok, det går inte att beskriva med varken bilder eller ord. Varje gång jag pratar om det så skrattar jag. Ett ord: Sjukt!
Här kommer iaf lite bilder från min 4-dagars:
 
 
 

Baby, Im back

Kategori: Allmänt

Okej.. mitt lilla sommarlov från skolan blev tydligen ett blogglov också. Har i ärlighetens namn varken haft tid eller lust att blogga. Det har hänt mycket saker. Smärtsamma farväl, Las Vegas, OC. Jag har haft fullt upp! 
 
Nu börjar skolan igen. Ikväll 18.30 checkar jag in på International business law. Har fått insidertips om att det ska vara tungt. Riktigt tungt. Professorn är en gammal, konservativ man who you doesnt play around with. Spännande! Imorgon är det Fundamentals for international trade som gäller. Skulle egentligen tagit den kursen den terminen som gått men jag strulade till det lite i våras så jag kör den nu istället. Det går lika bra det! 
 
Träffade en liten vovve i OC
 

Sorry

Kategori: Allmänt

Jag vet.. Värdelös update. Jag har inte haft tid (läs, jag har inte tagit mig tid). De senaste dagarna har varit härliga. Undierun i onsdags, Lyckad Hollywoodutgång i torsdags och igår var det Super massive badass leaving party, jättejättemånga som åker hem. Mähähä, så trist! Nu sitter jag och väntar på att Fabi och hennes kille ska hämta mig så vi kan styra mot LAS VEGAS. De är brasilianare, bara 2,5 h sena... Vissa delar av vissa kulturer är fruktansvärt svåra att deala with..

Vi kanske hörs från Vegas :)
-anna

Sommarlov

Kategori: Allmänt

OH yeah! Där var min sista final gjord för denna quarter och yes, jag lyckades sätta full pott på den. Inte dumt, inte dumt alls!
 
Idag blir det chillaxing (kombination av chilling & relaxing, Alexa-style) och ikväll blir det något roligt! Imorgon Lure och på fredag Massive Badass Leaving Party. Har massor av kompisar i LA som tyvärr ska åka hem om typ en vecka. Det är väl sorgligt nog så i en stad som denna, folk kommer och folk går. Jag får helt enkelt skaffa nya :)
 
- Fri som en fågel
 
 

Rutiner

Kategori: Allmänt

Har fallit ur allt vad rutiner heter senaste tiden. Träningsrutiner, pluggrutiner, matrutiner, sovrutiner. Allt är omkullskastat och spretar åt alla håll. Ena dagen är det ingen frukost, nästa dag är det middag vid 10 på kvällen, ena dagen går jag och lägger mig 4.30 och går upp klockan 8, andra dagen lägger jag mig 12 och går upp 10. Vad är det som händer?! 
 
Jag får skylla på att det är slutet på terminen och att saker och ting kommer att ordna upp sig snart. Inte för att jag lider speciellt mycket av det men jag tror inte att min kropp tycker att det är speciellt kul. Snart blir det 7-8 h nätter, frukost, lunch, middag igen!
 
Förresten, imorgon springer UCLAs studenter undyrun på campus vid midnatt och mina rummisar tjatar att jag ska vara med. Detta görs varje finalsweek för att folk ska slappna av lite mellan de intensiva pluggvarven. Vad är undyrun? Tänk american pie (som vanligt när det kommer till aktiviteter i detta spårade land), mer säger jag inte.
 
- Plugghäst
 

1 out of 3

Kategori: Allmänt

Ett quiz out of three done! Dessutom det svåraste, skönt!
 
Klockan är nu 11.26 pm och jag går vidare mot Global business skills - planning and negotiation strategies. Morgondagen ska spenderas med att plöja igenom 10 powerpoint-presentationer och jag tänkte ta quizet på onsdag förmiddag. Måste skicka in pappret för IHRM finals under morgondagen så det får vara prio ett. Har dock några stora frågetecken på det som jag behöver sorta ut.
 
Det närmar sig slutet på quarter nummer 1 på UCLA och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta för att tiden har gått så fort. Hade det här varit China så hade jag åkt hem om 3 veckor, om 5 dagar har jag varit i USA i 3 månader nämligen. Lordy.
 
 
 
 
 

Im a pink flamingo

Kategori: Allmänt

Måste bara påminna om att JAG SKA TILL LAS VEGAS PÅ LÖRDAG! Hotellet bokat, lördag till tisdag mitt i smeten. Jag ryser bara jag tänker på det. Vi ska bo på ett hotell/kasino som heter Flamingo.
 
Har haft några halvtunga, molniga dagar i LA men nu ser framtiden ljus ut! En weekend i Vegas kommer förmodligen att lösa alla små i-landsproblem som jag har i mitt fantastiska liv.
 
 

Santa Monica college

Kategori: Allmänt

Hörde ni om Santa Monica college?! Att det var en skjutning där häromdagen och att 7 personer dog (inkl gärningsmannen). Han dödade sin pappa och bror, brände ner huset med dem inuti och gick sen bärsärk med ett halvautomatiskt gevär ute på gatan. Sköt mot bilar, bussar och fotgängare. Slutligen gick han till SMC och sköt där. Polisen lyckades ta honom i skolans bibliotek där de sköt honom till döds. Då hade dock redan hunnit döda och skada flera stycken. SMC ligger ca 20 minuter från mig.
 
Det är tredje gången sen jag kom hit som det är uppståndelse på SMC. Första gången var det ett bombhot, andra gången varnade de för att någon skulle skjuta där och nu, tredje gången, så hände det på riktigt. Sjukt läskigt och ibland när jag går ute på gatan tänker jag att det ska komma någon idiot och skjuta runt sig. Är glad att jag går på UCLA eftersom det verkar hända alldeles för mycket otäckheter på SMC men man kan ju inte mer än undra om det bara är en tidsfråga innan det händer något på mitt campus. Huga!
 

Roebling avenue in my <3

Kategori: Allmänt

Jag vill inte flytta! Sista augusti måste jag lämna mitt underbara casa och mina härliga rummisar. Vill inte! Måste iaf börja leta nytt boende nu. Jag vill verkligen bo kvar i Westwood, helst där jag bor nu, EXAKT. Men jag får väl släppa lite på kraven antar jag. Tänker inte flytta närmare Santa Monica igen iaf, då flyttar jag hellre åt andra hållet. Absolut inget fel på SM men jag vill bo här eller närmare Hollywood, stranden kan man åka till när man är ledig som sagt.
 
Får se var jag hamnar, det får ju inte vara för dyrt heller. Och helst ska det ha samma facilities som nu, pool och gym. Jag gillar det! Speciellt gymmet. Var där och tränade häromdagen och overkillade squats för jag kan knappt gå, gött :)
 
- AJ

Hej bloggen

Kategori: Allmänt

Nej, det har inte hänt så mycket sen sist. Jag har pluggat faktiskt! Ingen utgång denna helg, bara plugg. Väldigt skönt måste jag säga. Dock har det inte blivit så mycket vila för min stackars kropp, har varit uppe till fyra-halv fem varenda natt. Vända på dygnet? Inte direkt för jag har gått upp senast 10 på morgonen vilket innebär att jag ligger efter med sömn. Jag måste se till att ta igen det i veckan så jag är fit for fight på lördag. Vänta lite.. Vad var det som hände då? Jamen juste.. JAG SKA JU TILL VEGAS BABY! 
 
Det blir bara lite random bilder som har tagits de senaste dagarna. Håll till godo!

Nattplugg + LA = sant

Kategori: Allmänt

Jaha, inatt somnade jag klockan 4. Vad händer?! Vem pluggar så sent? Jag i LA tydligen. Det är ju finals snart och jag undrar om jag har underskattat mängden material som ska kunnas? Jag har skrivit av 10 powerpoints med 30-50 slides vardera = 18 sidor text i ett word-dokument. Detta är EN av tre finals. Men det kommer att gå bra. Jag har varit med om värre. Fast då pluggade jag inte mitt i natten.
 
Hur som helst, om man ska plugga så sent så krävs det entertainment. Frukt och choklad duger!
 

Yoghurtland

Kategori: Allmänt

Btw, här kommer den youghurtbild som jag skulle tagit när my phone crashed and burned. Kan säga att det är bloggens fel att jag fick köpa en ny för jag skulle ju bara ta kort för att visa er därhemma. Nu har jag iallafall tagit en ny bild med min nya mobil som ni kan få se. Inget märkvärdigt men för mig är den här bilden värd 470 dollar så kolla ordentligt!
 

Jamba juice

Kategori: Allmänt

Finns ett ställe på campus som gör juice, smoothies och annat gott organiskt. Five fruit frenchy för mig idag. Bara frukt, inget annat. Sjukt gott. Dessutom sa killen i kassan: How's your day going love?

Små saker kan göra en glad. Att bli kallad för love är en av dem. Har jag sagt att jag älskar Amerika?!

Los Angeles

Kategori: Allmänt

June gloom i LA. Molning, blåsigt, allmänt trist. Jag har pluggat på förmiddagen, pratat en timma med mina folks (som för övrigt anländer 18.05 12 september :D )  och nu försöker jag plugga lite mer. Har sista lektionen för den här quartern idag. Sen ska 3 finals göras och sen är det lov i en dryg vecka. 
 
Jag är inne i någon form av personlig June gloom. En tredjedel av mitt business certificat har passerat, 2 tredjedelar kvar. Jag känner mig lite... tom. Jag vet inte vad jag känner. Och jag kan eller vill inte förklara heller. Mycket känslor som spretar åt olika håll! Jag har den senaste tiden fått nya insikter i livet som jag inte vet om jag ska vara lättad över eller om jag ska krypa ihop till en liten boll, bryta ihop för en stund och ladda om. Förhoppningvis komma tillbaka starkare än någonsin. Som det känns nu är det ett tag kvar tills den stunden. Jag överlever såklart, jag är ju i LA. Om det är något som det finns gott om här så är det distractions. Men jag önskar att jag inte behövde några!
 
- Anna

UCLA

Kategori:

En stund i solen på UCLAs bästeplätt innan kvällsklass. Klockan är 6.15 pm och solen bränner, jag älskar California!

<3

Just because it burns it doesn't mean you're gonna die

Kategori: Allmänt

Update bankkonto

Kategori:

Nu känns det bra på kontot igen. Fick skatteåterbäring idag (prisa Gud) och sommar-csn igår. Detta innebär att jag inte behöver dra ner på nöjen MAMMA. FYI: mitt senaste nöje, afterbeachpartyt med 500 liter champagne kostade mig 1 dollar, nämligen bussen dit. När man är tjej i Hollywood är nöjen gratis! (Är det opolitiskt korrekt att säga att man älskar den typen av diskriminering?!)

-AJ

Inner Ninja

Kategori: Allmänt

Ikväll är det dags för sista International Human Resource Management-klassen. Sista! Sjukt. Vi får tilldelat våra finals också och sen har jag en knapp vecka på mig att göra klart den hemma. Nemas problemas! Det som jag är mest nervös över är när jag ska göra Introduction to international business-quizet. Det är online och jag har 50 minuter på mig att göra klart det, sen stängs det ner. Jag har tillgång till att använda mina anteckningar och powerpoints men det är 9 pp med mellan 30-60 slides per dokument så jag hinner ju liksom inte scrolla igenom det för att få svar. Med andra ord är det det som jag fokuserar på att plugga just nu. Dessutom innehåller pp väldigt mycket bra information som jag behöver kunna i framtiden så jag vill ju verkligen lära mig! Men det är mycket...
Den här låten gör mig glad idag

This is the end

Kategori:

Idag har jag pluggat på Starbucks. Det var drag i Westwood idag för det var premiär för en ny film, This is the end. Tusen pers som stod och väntade för att få se kändisar på röda mattan. Jag stod en stund och väntade men orkade inte stanna. Nån dag ska jag se till att vara där och ta kort på lite hollywoodstjärnor, nån dag..

Efter plugg blev det kaffe (eller lemonad för mig) med Maddissa och hennes kille som kommit hit på besök, mysigt!

-AJ

Måndag

Kategori: Allmänt

Då var det måndag, igen. Livet flyger förbi! Jag har haft en mycket bra helg med roliga inslag. Avslutade med att gå på after beachparty i hollywood igår. En sommargrej som de kör. Vi hörde att man ska ha bikini på sig, fattade varför när vi kom dit. Det var sinnessjukt, Hollywood slutar aldrig att förvåna! Alla som hade bord, dvs hade pröjsat x antal tusen för att ha ett eget drinkbord beställde in champagneflaskor på rullande band som de skakade och sprutade ut över hela stället. Det gick åt säkert 50 flaskor (ingen överdrift) och jag var där ca 2h. Sen var det konfetti, det flög runt badbollar, det sprutades ut dimma, det fanns ingen hejd. Kan konstatera att after beach på XIV var för folk som vet hur man festar. Vi åkte hem vid 9 vilket innebar att jag kunde duscha av mig 10 liter champagne och hinna med en lugn, mysig söndagskväll också, perfekt! 
 
Nu blir det PLUGG! Har 3 finals som ska avklaras under veckan, sen är det sommarlov! Som sagt, var tar tiden vägen?!
 
- Anna





 
 
 

Iphone 4s

Kategori:

Okej. Min telefonhistoria blev betydligt dyrare än planerat. Köpte en iphone 4 och de sa att jag kunde låsa upp den innan hemfärd och använda den överallt. Precis vad jag behöver eftersom jag inte vet var i världen jag hamnar i december. Problem: dagen efter fick jag syn på att telefonen inte hade ngn simkortshållare --> går ej att använda ngn annanstans än i USA med Virgin mobile. Jag gick, med tunga steg tillbaka till Radioshack. Grejen var den att jag inte heller kunde byta tillbaka till T-mobile, eller ja, jag kunde göra det men det skulle innebära 24 h ytterligare väntetid.

Lösning: jag fick lägga till 100 USD för att uppgradera min 4a till 4s, som har simkortsfack. Dock blir jag bjuden på en månads mobilkostnad (35 dollar) och jag fick ett fint skal till min nya, vita iphone 4s. Jag är glad att ha 'tillbaka' min iphone men mitt bankkonto är sjukt hungrigt. Jag biter i det sura äpplet och konstaterar att jag är klantigast i hela jävla världen!

AV

Kategori:

Igår var jag på en nattklubb i Hollywood som heter AV. Det var en bra kväll! Lite trist dock för det var väldigt dimmigt därinne så alla bilder jag tog är helt vita. Men men, jag vet ju hur det såg ut iallafall. Förfesten tog rum på Eva Longorias bar/restaurang Beso. Snyggt ställe!

Idag kommer Evelina vid fyratiden och vi ska på poolparty på en klubb som heter XIV i Hollywood. Det ska bli skoj!

Hoppas att Sjötorpsdagarna 2013 blev lyckade. Jag hade gärna varit där! Får nöja mig med Los Angeles dock, finns ju sämre platser man kan vara på :)
-Anna

Mähähähähähähäääääääääääääääääääää

Kategori: Allmänt

Skitdag! Jag, Olivia, Julie och Eddie på Yoghurtland. Jag håller i en kopp med yoghurt och en rosa telefon. Telefonen flyger ur min hand på något konstigt vis och dunsar i väggen, ner på golvet. Jag ser glasflisorna flyga och jajamän, hela skärmen kraschad. Men det är lugnt tänker ni, jag är ju liksom bruden som gick runt med en helkrajjad Huawei i typ ett halvår. Jaaa, det kunde varit lugnt men den här gången blev det någon form av major megacrasch så skärmen sprack liksom hela vägen in. Så, mobil död. Underbart! Precis vad jag behövde. 
 
Så, nu har jag spenderat hela eftermiddagen med att hitta det bästa alternativet för en ny telefon. Är 400 dollar fattigare, YES. Jag ska till Vegas med Fabiana om 2 veckor, sjukt bra planering. Är dock medlem i iphonefamiljen igen, det känns ju skönt. Men inte 400 dollar-skönt. Jaja, jag får stå mitt kast. Im a grown-up human being och jag överlever. Får dra ner på något. Mat? Shopping? Frappucinos? Hyra? Hyran blir svårt att dra ner på i försig. Jag röstar på mat, minst kul att lägga pengar på.
 
Bra dag!
 
- Tröttpåmigsjälv