annacarina

att älska världens alla hörn -år 2013 spenderas i Los Angeles

Utkast: Feb. 29, 2012

Kategori: Allmänt

Nu sitter jag på internshipet igen. Börjar bli lite segt... Nu har jag iförsig fått lite fler uppgifter att göra men jag känner inte att jag får någon direkt feedback på det jag gör. Men men, sjukt bra att ha på CV så jag står ut av den anledningen även om jag hellre hade legat hemma och pluggat kinesiska (eller käkat praliner). Idag ska jag ta reda på information om B&Qs etablering i Kina och hur deras distribution och transport från A till B ser ut. B&Q ska eventuellt bli Caacpls nya kund om allt går som det ska. En gigant från UK som säljer Do It Yourself grejer.

I helgen var jag och några andra brudar hembjudna till en av mina internshipsworkmates på lunch. Det var sjukt gott och hon, hennes sambo, hans syrra och en till co-worker hade lagat så sjukt mycket mat. Gott var det också, hör och häpna! Bästa måltiden i Kina so far och vi hade skittrevligt!

Jag pratade med Henrik på skype igår och det verkar som att jag kommer att få besök i början på aprilm wiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiie!!! Han måste bara boka flygbiljett och skaffa visum och greja lite så kommer han nog några dagar, det blir mysigt! Vi ska besöka muren och förbjudna staden och lite andra trevliga platser som Beijing med surroundings har att bjuda på. Sen vill han tydligen shoppa också, jag fattar inget?! :)

Idag ska jag på afterwork med mina uni-vänner så jag har något trevligt att se fram emot ikväll. Vi ska käka hamburgare på ett ställe som heter Lush där det är mycket västerlänningar, god mat och billiga drinkar, gött för oss!

Förresten fick jag en liten muntration av Li laoshi igår på kinesklassen för jag fick så bra poäng, tydligen sjukt grym på kinesiska... :)


Saknar många!

-An Xin




Art zone

Kategori: Allmänt

Klockan är 15.34 och jag ligger i sängen under täcket med kläderna på (mamma, förlåt för att jag trotsar dina principer), sjukt trött. Kom hem kl 5 inatt efter en fantastisk utekväll och gick upp 9 för att åka med klassen till Beijing art zone, 798. Jag är dock riktigt glad att jag följde med för det är numera min favortiplats i Beijing.

Jag ville så gärna att pappa skulle vara med för Du hade älskat det! Och fått massa inspiration till dina designprojekt. Någon gång tar jag med dig dit! Små butiker med massa olika fräna grejer, små bookshops med kaffeservering och bakgrundsmusik, massa gallerier med konstutställningar och överallt på gatorna var det massor med konst och statyer.

Jag tänker återvända så fort jag får chansen och vi bestämde att vi ska ta med oss böckerna dit någon dag när det blir lite varmare och sitta där och plugga. I'm in love!

Ikväll blir det antingen lite barhäng eller så stannar jag i sängen och kollar på en säsong av Desperate. We'll see!

Puss och kram

Trött

Kategori: Allmänt

Helgens bravader har satt sina spår och när klockan ringde vid halv 7 var jag hyfsat osugen på att gå upp.. Efter ett hemligt antal snooze kom ag iaf upp och gav mig iväg till jobbet. Har besökt ett warehouse idag för att förbereda inför morgondagens kundbesök. ABB ska tjuvkika på Schneiders lager för att se om de också ska börja lagra sina varor hos Caacpl.

Skypade med moder jord och fader vår igår för första gången och det var himla mysigt! Mamma tyckte att det var lite jobbigt för jag hördes så dåligt och vi konstaterade att det berodde på att jag är på andra sidan jorden. I slutet upptäckte hon dock att det bara handlade om att höja volymen på datorn lite... Mammi:)
Jag fick se några katter i webcamen också så nu har jag ännu mer djurabstinens!

Tills morgondagens Doing business in China ska jag ha läst och kommenterat en artikel om ungdomars intresse för mode i Kina, Japan och USA. Läst den har jag redan gjort och vilken jävla skitresearch, Humbug!
Jag har även kinesiskaglosor att lära mig så jag antar att det är bäst att jag sätter igång. Ska vara inlämnat vid midnatt senast!

- An Xin



Calvin Harris

Kategori: Allmänt

Vilken sjuk kväll jag hade igår! Kul som tusan men slutet på kvällen kunde varit bättre.

- Jag kom hem till dormet 06.30 på morgonen och nej, det var inte planerat!

Calvin Harris var grym och vi dansade i flera timmar till massa beats, hur mycket folk som helst och dyra drinkar (för att vara Beijing). Hade riktigt skoj med två svenskar från Sundsvall och Stockholm men mitt umgänge med dem slutade med att alla andra lämnade klubben UTAN mig. De hittade mig tydligen inte när de skulle gå och täckningen på dansgolvet sög. Allt blev bara en enda soppa!

Återigen, lost in Beijing med en orolig pojkvän som resultat! Förlåt igen Henrik för att jag strular till det på andra sidan jorden där du inte kan komma och rädda mig <3

Jag är iallafall i säkert förvar nu i ett sjukt stökigt dorm och det blir inte många knop gjorda en dag som denna. Dagens höjdpunkt är att Mammi ska premiärskypa med mig sen, jag längtar!

// Wild one

Helg

Kategori: Allmänt

Då var det helg igen och vecka tre är snart till ända, jäklar vad fort tiden går! Nu börjar dock skolan dra igång på allvar och nästa vecka blir busy. På fredag har jag både kinesiskaprov och på eftermiddagen ska jag göra en enmansprestation på China in the global economy-klassen och redovisa mina tankar kring "Can China redress urban-rural balance and other countries relevant experiences". Jaa, 15 minuters presentation om detta.. ensam.. på engelska.. I can do it!
Är först ut i hela klassen med min case-study så det blir skönt att få det gjort!

Igår svirades det på en bar och jag åt en rejäl hamburgare, sjukt gott! De hade happy hour på stället och varje drink kostar ca 35 spänn, ja ni fattar... Nu är klockan 8.30 och jag ska strax besöka gymmet så så illa är det inte. Idag ska jag och Rachael turista på the bird's nest och sen bär det av till Ikea för att inhandla svensk lunch+vodka (Rachael har läst att Ikea har Beijings billigaste vodka, är skeptisk till att de har det överhuvudtaget men man vet aldrig). Vi gör ett försök iaf för ikväll ska vi på CALVIN HARRIS! Kommer förmodligen att bli en dunderkväll och jag fattar inte varför jag inte sover lite till nu men jag orkar inte:)

-Anna


Får passa på att röka vattenpipa inomhus medans man kan!

China Customs

Kategori: Allmänt

Idag har jag besökt China Customs för ett försök att få loss bildelar som fastnat i tullen på grund av feldeklarering. Vilket ställe! Svinstor byggnad, 9 våningar fullproppade med officerer i uniformer och hattar som styr hela landets import och export, det vill säga vad som kommer in och ur landet. För er som inte har läst på har jag mitt internship på ett av Kinas största logistikföretag och i det här fallet hade kunden angett felaktig information om de varorna, dvs bildelarna, som fraktades och det ledde alltså till att de fastnade i tullen. Jag och Lychee fick åka dit med vår privatchaufför och försöka styra upp situationen:)

Efter ett låååååångdraget besök med många olika officerer av olika grader i olika kontor (fyllda av cigarettrök) kunde vi sticka därifrån och åkte vidare till ABB. ABB är en stor kund till CAAC och vi skulle göra ett kundbesök för att se om de var nöjda med tjänsten och om de tyckte att något skulle förbättras. Det visade sig att de hade lite klagomål på bland annat en av de anställda men överlag var de mycket nöjda!

Det har varit en spännande men lång dag och nu väntar en, förhoppningsvis, varm dusch (tyvärr ganska låga odds på det) och sen måste jag plugga kinesiska tecken.

Zàijiàn!

-Anna

Bildbomb

Kategori: Allmänt

 

 

Alla hjärtans dag

Kategori: Allmänt

Låtsas att det är Henrik

En drake i Förbjudna staden får agera Henrik idag.
SAKNAR DIG SJUKT MYCKET ÄLSKLING!
<3<3<3

Pluggpaus

Kategori: Allmänt

Sitter och lyssnar på mitt härliga kinesiskaband och behövde en liten paus. Den här datorn lever med mig 18 timmar om dygnet och när jag inte stirrar in i skärmen sover jag. Helt sjukt att man kan ändra sina vanor så. Har aldrig kunnat plugga på kvällen förut, nu måste jag plötsligt göra det och det går hur bra som helst faktiskt (även om det är roligare att läsa bloggar och skypa).

Internshipet gick bra idag, har mest korrekturläst massa texter men på onsdag kommer jag att få mitt riktiga internshipschema. Pratade med the Chief på Caac idag och han ville gärna att jag ska vara öppenhjärtlig och spy ur mig kritik om företaget och det ska jag väl försöka med. Han sa att de är ett fönster för öster och jag får bli deras fönster för väster, spännande!

När jag stod på tunnelbanan hem idag och trängdes bland tusentals kineser (JA, det är helt sjuuuukt mkt folk rushhour, går inte att föreställa sig, man blir liksom föst av the crowd som ett boskap) reflekterade jag över var jag befinner mig egentligen. Och jävlar vad glad jag är över att vara här! ÄLSKAR Peking med sin storstadspuls som heter duga! Log lite för mig själv där i vimlet, I'm happy! (Självklart hade jag varit ännnu mer happy om du var här Henrik)

<3

Civil aviation administration of China

Kategori: Allmänt

Har precis anlänt till jobbet, lite för tidigt och sitter och väntar på min handledare som verkar anlända lite för sent.. Har precis fått hjälp med att få igång internet här men hotmail vägrar samarbeta med mig så jag vet inte riktigt hur jag ska kunna jobba idag eftersom alla mina filer ligger på mailen. Det kan bli spännande!

Imorse när jag gick till tunnelbanan týcktes smogen vara värre än någonsin här. Himlen är helt grå och någonstans därbakom kan man skymta en sol. Härligt! Förstår varför alla spottar hela tiden för man får små partiklar i munnen, gött. Jag kommer ha stor salivproduktion när jag kommer hem!

Igår såg jag btw en Rolls Royce och en Bentley parkade bredvid varandra på campus, hyfsat schysta bilar.

Hoppas att Sverige mår bra idag!

Kram Xin

Emil: http://sv.wikipedia.org/wiki/Dynasti

Söndag

Kategori: Allmänt

Idag har varit som en vanlig söndag därhemma, har inte fått så mkt gjort med andra ord.. Kom inte ur sängen förrän 10 och det var riktigt skönt! Kinesiskaläxan tills på tisdag är redan gjord, behöver bara träna in lite ord för dictation. Shit vad konstigt det är att träna glosor, var hur länge sen som helst som jag gjorde det sist! Tänkte gå igenom de imorgon på min 1h tunnelbana till jobbet. Jag ska tydligen spendera dagen med att rätta PPT som de har skrivit för att deras engelska inte ska skämma ut företaget. Vet dock inte hur mkt bättre min engelska är eftersom svenska nämligen är mitt modersmål men det ska säkert gå bra!

Nu har jag precis varit och tränat och hämtat upp lite dinner och ikväll ska jag och Rachael kolla på ytterligare en tjejfilm. Vi har det jävligt bra!

Saknar er därhemma såklart men trivs faktiskt fruktansvärt bra i Beijing so far!

<3

Forbidden city

Kategori: Allmänt

Idag har jag avverkat en stor turistattraktion i Peking, Den förbjudna staden. Detta innebär att jag numera har satt mina fötter på Himmelska fridens torg och klivit runt på samma stenar som kejsarna från Mingdynastin  och alla andra dynastier gjorde.. Känns riktigt häftigt att ha sett den här fullkomligt gigantiska platsen men jag måste säga att jag hade förväntat mig något mer. Jag vet inte riktigt vad men man när man hade klivit in genom Himmelska fridens port och äntrade den förbjudna staden gick man liksom igenom massor av portar och kom till "nya" torg hela tiden. Varenda torg och portar och hus såg i princip likadana ut. Men stort var det och väldigt fint utsmyckat, typiskt Kinaaktigt med drakar, "fodogs", guld, rött och stora trappor. Utanför var det en gigantisk bild på Mao också och det stod hundratals (ingen överdrift, kanske tom tusen) människor i kö för att gå in och titta på mr Zedongs kropp.

Efter forbidden city var jag en vända på gymmet igen och nu har jag, Rachael och Kruti precis suttit på golvet i vårt dorm och käkat en stor delivery pizza a la americano, göööööööööööött! Just nu hoppas jag på att internet ska sluta spåra ur så jag kan streama Never been kissed. Med den här internetanslutningen hinner du, Matilda, komma och joina mig så att vi kan se när Mr teacher springer nerför trappan i slutet:)
 
Saknar alla!

Puss och kram

Fredag kväll

Kategori: Allmänt

Okej, jag har redan, efter ca 2 veckor med 60 amerikaner, konverterat till deras religion. Kom på mig själv med att sitta och äta en macka med jordnötssmör och jordgubbssylt på. Vad fan?! Inte ens speciellt gott men godare än all annan skitmat som de erbjuder här (Känner igen mitt gamla Ghanasyndrom och får nog helt enkelt komma till insikt med att jag inte gillar foreign food speciellt mkt, oftast inte alls).

Idag har jag haft mitt första prov in chinese och det gick faktiskt över förväntan. Jag kan nog mer än jag tror! Dessutom sa läraren, Li laoshi (Li läraren) att mitt uttal hade improved under det muntliga testet, wiiiiiiie. Jag har fått en ljudfil där de säger allt som står i boken och så får man härma. Typ som på filmer:) Jag gillar sånt!

Jag, Johanna och Nelson har besökt gymmet idag och köpt 3 månaders gymkort. Har sprungit på löpband (med stor tvskärm framför och massa kanaler att välja på) och styrketränat lite. Förmodligen kommer jag att krossa henrik i bänkpress när jag kommer hem! Har även sett en kinestjej i omklädningsrummet med de konstigaste trosor som jag någonsin skådatt, jag häpnar!

Ikväll ska de flesta dra ut och ta en drink men jag väljer att stanna hemma. Candace stannar också så vi kanske ska kika på en film sen, gött! Får se om jag kanske roar mig med lite kinesiska också för vi ska besöka den förbjudna staden imorgon och jag kanske stöter på nån viktig gammel kejsare att snacka med.
´
Kram An Xin

ân xîn

Kategori: Allmänt

Idag har jag fått mitt kinesiska namn av min lärare och från och med nu heter jag inte Anna Johansson. Jag heter Ân Xîn och Xîn är mitt förnamn. Det betyder hjärta!

- Xîn

Prov

Kategori: Allmänt

Jaha, imorgon vankas det prov i kinesiska. Vi har haft 5 lektioner hittills. Jag får panik! Idag har jag haft en liten privatlektion med läraren för att sätta alla 5 sound ordentligt. Har sjuka problem med sound 2, man ska typ gå uppåt med rösten när man säger det och det är assvårt! Att skriva ska jag väl klara av (eftersom det här är första provet får vi använda vanliga bokstäver och slipper tecken), det är det muntliga testet som oroar mig! Skitsvårt att veta hur man ska uttala vissa ord och det är uttalet som är det viktiga. Använder man fel ton blir det plötsligt ett helt annat ord och folk fattar inte vad man säger. Jag ska öva hela natten!

Igår när jag satt på tunnelbanan satt det två småkillar mittemot mig som stirrade på mig och filmade mig med sina mobiler nonstop i ca 30 min. Småsvårt att veta åt vilket håll man ska fästa blicken tillslut. Jag tror dock att de kissade på sig lite när jag fyrade av mitt största leende mot dem innan jag klev av, hahaha!

Jag antar att jag får börja plugga inför provet!
- Anna

Lost in translation

Kategori: Allmänt

Vilken dag! Jag vet inte om det är i bra eller dålig bemärkelse men nu kan jag iaf addera en till grej på min lista över saker som man klarar sig utan, borttappad i Peking. Det är en konstig känsla att ha miljontals människor runtomkring sig (närmare bestämt 17 miljoner) och ändå känna sig ensammast på hela jorden!
Jag skulle ju hitta vägen till mitt internship idag!

Googles vägbeskrivning var hyfsat bra och jag kände mig ganska säker på att jag kunde hantera situationen när jag låste dormet och begav mig iväg. Det började väldigt bra, tunnelbanan gick som den skulle och byte av linje gick smärtfritt. Det hela började när jag klev upp ur metron och entrade världens största jävla korsning med 8-filiga vägar åt alla riktningar, taxibilar, människor, cyklar, bussar, busshållplatser och höööööööööööga höghus överallt. Plötsligt kändes googles vägbeskrivning ganska avlägsen och min lilla lapp med förslag på bussnummer ganska värdelös. Dessutom hade jag alla namn med vanliga bokstäver och på busshållplatserna finns bara kinesiska tecken. 

Efter att ha irrat runtom denna gigantiska korsning i ca 40 minuter kom det fram en liten försynt kines på en cykel och frågade om jag ville ha hjälp. PÅ ENGELSKA! Ingen pratar engelska här så gissa om jag blev glad när han, om än ngt knaggligt, lyckades få ur sig några ord som jag faktiskt förstod.

- Ja, jag behöver hjälp tack!

Vi lyckades komma fram till att jag skulle gå ca 1 km tillbaka mot var jag kom ifrån och hoppa på en buss där. Okej, jag tackade Mr english speaking chinese guy och klapprade iväg. Det kom en buss ganska omgående med rätt nummer och jag hoppade på. Det hela kändes dock inte bra och jag fick en olustig känsla redan från början. Efter ca 15 minuter tog jag mod till mig och frågade konduktören (i Peking har bussarna konduktörer som tar betalt istället för att chaffisarna gör det) med hjälp av kroppsspråk och min lapp om jag var på rätt buss. Som tur var hade jag försökt att kopiera några kinesiska tecken på min lapp och det slutade med att han skakade på huvudet och pekade bakåt. JAG HADE ALLTSÅ TAGIT RÄTT BUSS MEN ÅT FEL JÄVLA HÅLL! 1 rätt av 2!
Jaha, det var bara att hoppa av bussen vid nästa stopp, försöka korsa den 8filiga vägen utan att bli ketchup (ja, folk kör som galningar och bryr sig inte om att det finns övergångsställen och än mindre ifall det blir en västerlänning mindre), för att sedan vänta på samma bussnummer igen men åt andra hållet.

Efter många om och men lyckades jag få tag i samma buss igen, gå av vid rätt busshållplats och hitta till mitt internship, drygt en timma senare än väntat. Gissa om jag blev glad när jag såg rätt namn på en byggnad!

Efter dessa små incidenser och trixiga situationer var min dag toppen, företaget verkar bra och alla var himla gulliga mot mig. De ställde dock lite konstiga frågor om Sverige men det är ju ganska skoj. "We all think that you are very pretty, does swedish people think so too?", "Jag har hört att alla svenskor är tjocka för att hålla värmen eftersom det är så kallt hos er." osv osv osv..

Nu sitter jag i min säng på mitt dorm och har precis ätit en hamburgare från McDonalds. Det smakade precis som hemma och det var det godaste som jag har ätit sen jag kom hit. Fan vad jag var värd det:)

- Anna

Business

Kategori: Allmänt

Makeupen är lagd, kavajen på plats, varenda hårstrå ligger perfekt, klackarna sitter som en smäck på fötterna och med ett leende beger jag mig nu mot tunnelbanan för att ta över Civil Aviation Administration of China. (Nervös som FAAAAN!)

http://www.caacpl.com/english/index.asp

PAPPA

Kategori: Allmänt

Det första som vi fick lära oss idag på "Doing business in China"-klassen var att man alltid ska inleda med "Det beror på..." när man svarar på en fråga. Bekräftelse på det som du har präntat in i min hjärna hela livet... <3

OS 2008

Kategori: Allmänt

Gymmet var riktigt fräscht!!!
Det är en byggnad som bara består av massor av olika sporthallar. Den användes för OS 2008 och vi var bla inne i badmingtonsalen som var helt gigantisk med läktare upp till taket runtom. I innertaket stod det skitstort " OS 2008", riktigt häftigt! De hade även klättervägg, balettsal, swimmingpool, squash, fäktning m.m. Helt giganstisk! Jag kommer dock bara att köpa kort för gymmet. De andra grejerna får man köpa medlemskort till och sen får man ändå betala per hyrd timme av salarna. Dock vore det ju riktigt kul att testa på att klättra, vi får se!

Nu är klockan snart 18.00 och jag ska snart iväg på första klassen med "Doing business in China" och det ser jag verkligen fram emot! Hoppas att det är en bra föreläsare. Dock kommer vi befinna oss på översta våningen i history department och där är det MINST lika kallt som utomhus, folk sitter med tjocka vinterjackor inomhus. Klassen är dessutom 3h lång, jag ser fram emot lite varmare väder framöver!

Imorgon beger jag mig till Caacpl för första gången och det blir även första gången som jag ska vistas i monsterstora Peking helt själv, spännande! Jag ska byta linje på tunnelbanan 1 gång och sen ska jag ta en buss, hoppas att jag hittar annars kanske jag aldrig kommer hem igen.

-Anna

Tårta

Kategori: Allmänt

Jag har precis kommit tillbaka från en kinesiskaklass och idag har jag bla lärt mig hur man presenterar sina vänner för varandra. Jag kan även säga att jag är student, att jag är svensk student och att jag inte är kines (vad jag nu ska ha för nytta av det, de flesta ser nog att jag inte är av det kinesiska slaget).

Efter klassen firade vi Eric från USA som fyllde 21 år. Lärarna hade ordnat med världens tårta och vi sjöng ja må han leva på kinesiska för honom. De hade även köpt en liten speldosa med ljus i och happy birthday drog igång när han hade blåst ut alla ljusen. Jag kommer att rulla ur planet för tydligen ställs det till med kalas varje gång ngn fyller och det är minst 2 födelsedagar i veckan. Mysiga och snälla lärare har vi iaf! På lördag tar de med oss till förbjudna staden på utflykt, ska bli riktigt spännande!

Nu ska vi dra iväg och checka in gymmet och se ifall det är ngt att ha.  Kostar 500 Yuan för 3 mån vilket är ca 550 spänn så det är ju billigare än hemma men jag tänker inte betala för det om det är dåligt och gammalt.

Hoppas att allt är bra där hemma! Jag saknar er lite iaf. (Henrik och Silver saknar jag mycket)

- Anna

Kunde ladda upp två bilder innan internet gav upp

Kategori: Allmänt

Hänger mitt i supermarket och stiiiinker. Jag fick en rejäl kväljning och fick skämmas lite. (Som vanligt är mina kräkreflexer fit for fight)
Hänger i vår so far-favoritsupermarket och stinker. Perfekt för mig som får kväljningar av typ allt:)

Sushi på rullband, ASGOTT!

Chinese massage in China

Kategori: Allmänt

Igår var vi på kinesisk massage och usch vad jag INTE gillade det! För det första var det knappt skönt. Kineserna håller ju tydligen mest på och trycker på olika punkter och det enda som kändes någorlunda avslappnande var när han tryckte på huvudet. Sen hade jag på mig en pyjamasliknande liten dress med gigantiska shorts och en sjukhuströja, dessa var typ gjorda i plast/gummi-material, sjukt oskönt. Sen var det inte heller jätteskoj att ha en liten halvfet kines med småhandsvett och rök-andedräkt runthoppandes på britsen, hyfsat awkward kändes det! Men men, nu har jag iaf provat på det och vet att jag aldrig kommer att göra det igen!

Denna natten har jag sovit ca 9h och det har inte hänt sen jag kom hit, riktigt skönt. Rummet har varit jättekallt så trots underställ, fleecetröja, raggsockar, filt och täcke har jag vaknat flera gånger och frusit jättemycket. Sen är jag i försig en liten isprinsessa som fryser för det mesta och jag undrar var Henrik håller hus, han brukar ju vara min värmefilt!

Nu har jag fått reda på var mitt internship ligger, tydligen måste jag byta tunnelbana en gång och sen byta till buss och sen gå ca 10 min. Det kan bli väldigt spännande och vi får se vart jag hamnar! Om ni vill kika på vilket företag det är så gå in på caacpl.com och klicka sen förslagsvis på engelsk översättning.

Idag är det söndag och jag ska plugga och köra lite workout tror jag. Rachel och Kruti vill gå till Sidenmarknaden (flera våningar med bara fejk) så jag får se om jag hakar på dit. Lär ju bli fler gånger också!

Puss och kram

Långtrånggång

Kategori: Allmänt

Igår var jag och ett gäng ute på en bar som heter Lush, skönt ställe. Dock trodde jag att jag skulle dö när jag gick in där för det luktade så mkt rök att ögonen tårades. De har ju inte direkt ngt rökförbud här! I våra rum finns en skylt: No smoking in bed, ehhh borde kanske vara No smoking överhuvudtaget?!

När jag vaknade vid halv 10 tiden tog jag en springtur på campus, solen sken så det var riktigt gött Finns en sjö som man kan springa runt och det var superfint!! Dock kände jag att min kondition inte är den bästa.. Eftersom det är lördag idag var det väldigt mkt kinesiska turister på campus som jag sprang förbi, jättekul att bli fotad och utstirrad när man är svettig, röd och småbakis.

Svar till Erik och Johanna:
1. Hur är dina rumskompisar?
 Det är två söta brudar, riktigt amerikanska:) Jag gillar dem!!!
2. Var är dom från?
De är från USA, båda går på American university i Washington D.C.
3. Är ert rum stort?
Jag och Rachel bor i ett stort rum och Kruti bor i ett lite mindre rum, vi har kylskåp, toa och badkar.
4. Hur långt är det till skolan?
Jag bor ju på campus så jag bor ju i princip på skolan. Tar ca 2 minuter att komma till vår department.
5. Hur kommer du till skolan?
Jag går, springer eller kryper mestadels.
6. Hur många kackerlackor har du sett totalt?
Två, men jag tror att det var samma som uppenbarade sig 2 ggr, nu är den i himlen.
7. Ungefär fem?
Nej, två.
8. Finns det några svenskar som du träffat?
En tjej som heter Johanna och en kille som heter Nelson.
9. Isf, vart är dom från och hur länge ska dom vara där`?
De är båda från Göteborg och åker hem samtidigt som mig. Nelson och jag flyger med samma plan ända till Gbg.
10. Kan du säga meningen "Vilken är din favoritfärg?" på kinesiska än?
Shénme shì nǐ zuì xǐhuan de yánsè?
11. Vilken är din favoritfärg egentligen?
Rosa
12. Har du sett några katter än?
Jaaaaaaaaaa, campus är fullt av kissemissar faktiskt. Många långhåriga burrissar, gulliga som fan! De har många av en sort där alla har ett blått och ett gult öga, fränt!
13. Vem saknar du mest här hemma, Erik lr Johanna?
Jag saknar Paj mest!
14. Ska ni på några utflykter snart?
Vi har tagit oss runt på några "småutflykter" redan, igår var vi i ett helt nytt område där det inte är så många turister, det var skoj! Med skolan kommer vi att göra utflykter varannan helg, bla till muren och den förbjudna staden.
15. Hur luktar kineserna?
Spicy
16. Har ni sett några kändisar?
Inte vad jag vet. Kanske en kineskändis som inte är en svenskkändis.
17. Vad är värst med Peking?
Vet inte riktigt än, allt är ganska bra. Kanske att det finns 100 miljoner olika vidriga lukter som uppenbaras då och då.
18. Vad är bäst med Peking?
Storstadspuls och billiga priser.
19. Hur är vädret?
Veckan har varit snorkall, riktigt rått ute men de senaste två dagarna har förmiddagarna varit soliga och i-slutet-på-mars-våriga.
20. Är det verkligen sant att korridor heter långtrånggång på kinesiska?
Korridor heter Zǒuláng men kan även kallas långtrånggång.

I eftermiddag ska vi på en timmas massage för mindre än 100 kr, inte dumt alls!
<3

Ni hao ma?

Kategori: Allmänt

Wo hen hao!
= Hur mår du? Jag mår bra! Wohoooooooooo, jag kan! (Dock är det fyra olika tecken som ska sitta över bokstäverna och de är jätteviktiga för det finns fyra olika sounds som man använder hela tiden men jag orkar inte leta fram alla dessa på tangentbordet.)

Ärligt talat var klassen idag SVINSVÅR! Läraren gick sjukt fort fram och hon kan typ inte kontrollera sig så varannat ord hon pratar ör engelska och varannat ord kinesiska--> jättelätt att hänga med^^
Tills imorgon har vi glosor och vi ska kunna räkna till 10 samt veta alla tecken och sounds till detta, wow. Jag och Johanna har varit ute och gått och försökt lära oss ordet och ljuden och det måste låtit sjukt kul när vi gick runt på campus gator och skrek massa ord på nybörjarkinesiska. Idag upptäckte vi en del av campus som vi inte varit på förut, fatta vad stort det är här! De höll på och rev några gigantiska byggnader i mörkret med stora monstermaskiner och nej, det var inte avspärrat. Luften var full med äckligt byggdamm så vi fick hålla för munnen. Byggnadsarbetarna hade inte ens masker på sig, nice job och fina lungor!

Idag har jag ätiti sushi från ett sånt där rullband där man plockar de tallrikar man vill ha när de åker förbi på disken, det var skoj och asgott. Jag har ju inte gillat sushi förut men så har jag ju inte ätit det i Beijing heller.. Henrik, du skulle varit med, du hade nog suttit där i flera timmar och käkat!
Jag har även besökt H&M men det var precis som hemma faktiskt så vad ska jag där och härja för?!

Henrik, wu ài ni!

- Anna

Kinesiska imorgon

Kategori: Allmänt

Imorgon börjar min kinesiskaklass och jag är JÄTTETAGGAD! Ska bli sjukt skoj! Jag har hamnat i samma klass som riktigt roliga människor  också så vi kommer förmodligen att ha roliga timmar ihop.

Idag har vi varit runt på massa ställen i stan och shoppat och kikat lite. Kruti försökte sig på att pruta lite på en marknad och försäljaren blev svinsur, när vi skulle käka lunch fuckade vi upp beställningen så min mat kom aldrig och det som de andra beställde visade sig bli ngt helt annat, haha. Annars klarar vi oss ganska bra i Peking trots att ingen snackar engelska och vi endast kan säga "hej" och "tack" på kinesspråk.

Jag ska ladda upp bilder men internet är som sagt inte jättespeedat så jag måste sätta mig ner ngn dag fylld av mkt tålamod om jag ska orka med det.

Klockan är snart 23 och jag har precis pratat med Henrik för första gången sen jag åkte. Då slog hemlängtan till lite faktiskt..

- Anna

(Mangan: Klart jag vet vad en VPN är, jag befinner mig i censurens mecka)

Usch

Kategori: Allmänt

Har precis fångat en kackerlacka i en kopp och nu vet vi inte hur vi ska gå vidaremed vår lilla situation.