annacarina

att älska världens alla hörn -år 2013 spenderas i Los Angeles

Sunny UCLA

Kategori: Allmänt

Underbar dag i Los Angeles idag. Solen står precis rätt upp på himlen, det är klarblått (så klarblått som det kan bli i en smogstad såklart..) och campus väller över med studenter i UCLAtröjor. Köpte lunch på Tacobell och satt på campus bästa plats och åt i solen, härligt! Fick dock reda på att Kofi Annan föreläste på campus igår och att biljetterna var gratis för studenter. Och jag missade detta event?! Jag låtsas att biljetterna var slut och att jag inte kunde gå, då känns det lite bättre. Hade varit sjukt häftigt att lyssna på Mr Annan dock. Act locally, think globally avslutade han sin föreläsning med. Ett citat som jag hör varje lektion här. Yeah!
 
- Solig

Taco bell

Kategori: Allmänt

Okej... jag beställde nachos på Taco bell. Detta var vad jag fick, tungt var det också. Amerika, TAGGA NER!
 

Frat

Kategori: Allmänt

Igår var jag på fratparty. Det var mycket folk, sinnessjukt mycket folk. Beerpong, dj på bakgården och miljontals solo cups. Och kul var det! Efterfesten tog rum på en annan frat som har en pool så vi hade lite aftergame-poolparty, underbart! 
 
Idag är det fredag och jag har inga lektioner inplanerade. Måste se till att posta kuvertet med min hyrescheck, det är enda ansträngningen. Ikväll blir det eventuellt utgång i Hollywood, llite kontrast till gårdagens fraternity. Har inte riktigt bestämt mig än men jag tror att det blir en kul kväll och det vill man ju inte missa!
 
Gårdagens bakgård, oh yeah!

Disney store

Kategori: Allmänt

Jag har haft en väldigt mysig dag i Santa Monica med Evelina och Emma. Vi började med att hämta min post och jag påminde 20th street om min deposit som inte har dykt upp än. Hoppas få tillbaka den snart, är ju trots allt 250 dollar som belongs to me!
 
Efter det tog vi en prommis ner till promenaden och vi hann med både skoshopping, conversedesign (man kan designa sina egna, äkta converse, fränt), hamburgslunch och Disney store. Hur underbar är Disneystore?? Man blir som ett litet barn därinne och jag fick ett plötsligt sug att ha ett barn som jag kan klä ut i alla dessa prinsessklänningar! Matilda, håll hårt i Agnes, det kan hända att jag kidnappar henne och flyttar in i Disneystore med henne och klär ut henne till olika prinsessor hela dagarna. 
 
Nu har jag haft kvällsklass. Fick veta allt om McDonalds strategi idag. Intressant! Man kan inte annat säga än att de har lyckats sjukt bra. De serverar 69 miljoner kunder VARJE DAG i världen. Det Är sjukt! 
 
- Anna
 

Santa Monica

Kategori: Allmänt

Idag bär det av till Santa Monica. Hoppar på bussen på Le Conte i Westwood Village och Evelina hoppar på från Barrington. Vi måste dock göra ett depåstopp på 20th street för att hämta lite post som har kommit fel till mig. Blir kul att hälsa på Lena också, har inte sett henne på 1,5 månad. Tydligen är det en rysk och en tysk (och bellman) som bor där nu, spännande. 
 
I Santa Monica ska jag och Evelina gå i affärer och kika runt lite. Jag vet att jag skrev igår att jag ska cut the costs men att kika i affärer behöver faktiskt inte kosta någonting.
 
Ikväll är jag medbjuden på en grand opening av en ny nattklubb i Hollywood men jag tror att jag skippar det faktiskt. Har faktiskt ingen lust!
 
- Nyvaken trulsa
 

Veckans to do

Kategori: Allmänt

Jag har inte en jättebusy veckan så jag tänkte att jag kan passa på att ta tag i lite saker som bara blir uppskjutet hela tiden. 
 
- Betala hyra
- Posta paket
- Plugga inför finals. Dags att börja gå igenom gammalt material igen för att vara uppdaterad på allting. Lika bra att börja i tid.
- Skriva cv (gaaaah, den är alltid lika jobbig)
- Kolla upp PIHRA (professionals in Human Resources Association). Det är en organisation som jag funderar på att gå med i för att utöka mitt nätverk och lära känna folk inom ett område som jag tycker är intressant.
- Åka till Santa Monica och hämta brev.
- Se till att få tillbaka min deposit från förra lägenheten. Flyttade ut 18 april och har fortfarande inte fått den. 
- Städa mitt rum!!!!!!!!!!!!!!!
- Börja leta lägenhet för sista terminen. Jag vill inte lämna mina tjejer!! Förhoppningsvis hittar jag något i närheten.
- Sola baksidan. Förtillfället har jag en tydlig rand på sidan av kroppen för jag har överkonsumerat framsidssolning. 
 
Idag har jag en liten saknadsdag. Vissa utvalda personer står högt upp på min att-krama-om-lista och jag önskar att ni var här <3
 

Vardag

Kategori: Allmänt

Då börjar vardagen igen. Inte för att min vardag i LA är speciellt hängig, men ändå. Ikväll är det IHRM, börjar tröttna lite på den kursen nu i ärlighetens namn. Det blir lite tjatigt att höra om varenda lands antal föräldraledighetsdagar och vad minimumlönen är för olika yrken. Not that exciting! Men det är bara att bita ihop och gå dit. Vecka 9 på terminen inleds och det innebär att det endast är 3 veckor kvar, hjälp! Sista veckan har jag tre finals som ska skrivas, nu i veckan gör jag min sista presentation. Skönt att få det överstökat! 
 
På torsdag blir det fratparty, i övrigt är veckan oplanerad. Jag tror att jag ska försöka träna ordentligt, det behövs! En annan sak som behövs är to cut the expenses, jag har levt som en prinsessa sista tiden och trots att jag anser mig vara en prinsessa håller inte mitt bankkonto med om det. Life's hard :)
 
- AJ
 

FIlmkväll med rummisar

Kategori: Allmänt

Alla 6 var samlade för att kolla på en film som Jazzy har velat se länge. Hon visste inte vad den handlade om men hon visste att hon ville se den. George Clooney, The descendents. Depressing skulle jag vilja säga. Men det var ett trevlig roomie-bonding-moment.
 

Yamato Sushi

Kategori: Allmänt

Igår blev det dinner på Yamato sushi i Westwood. Hur gott?? Sjukt gott! Vi beställde in massor av olika saker och jag blev asmätt. Men det var gött! Yamato är ett snyggt sushiställe med två våningar, vi bestämde att lokalen skulle passa utmärkt som nattklubb. VIP däruppe och dansgolv därnere. Finns till och med en liten platå för en dj. Kanske ska köpa ut Yamato och öppna nattklubb i Westwood, får köpa en trisslott.
 

Santa Barbara

Kategori: Allmänt

LA, Im back for more

Kategori: Allmänt

Igårkväll landade vi i Los Angeles igen, i princip in one piece. Vilken helg, TACK Santa Barbara för sjukt mycket skoj. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga om helgen förutom att vi har haft riktigt roligt och att partynivån har varit maxad. Jag är jättenöjd med min Memorial weekend in Santa f*cking Barbara, TACK alla underbara!!!
 
Idag är det Memorial day och campus gungar men jag stannar här, lite småsliten. En är ju inte 18 längre..
 
- Barbara
 
 

This is frigging awesome

Kategori: Allmänt

Six girls, one hotelroom, memorial weekend, Santa Barbara.
 
Kan inte bli annat än succé!
 
 

Brasilian day

Kategori: Allmänt

Idag har jag hängt med Fabiana hela dagen. Vi käkade lunch på favoritsushistället. Så sjukt gott! Jag vill äta där jämt! Som dessert bakade vi brasilianskt godis in my casa. Vi ska bjuda på det på presentationen nästa vecka så vi var tvungna att göra en provomgång. Sjukt lätt dock, kondenserad mjölk blandat med kokos i en gryta, kondenserad mjölk blandat med kakao i en annan gryta --> rulla små bollar av varje grej och tryck ihop. Sen ska de rullas i socker eller kokos. Sött? Ja. Gött? Ja. Fabulösa Fabiana sa att det är vanligt på typ barnkalas och jag är ju lite av ett barn så givetvis uppskattade jag detta. Fast det är inget upp mot barngodis i Sverige (chokladbollar och troll, omöjligt att överdosera).
 
Kvällskurs i Global business skills med Keller. Idag presenterades Tunisien och jag konstaterade att detta lands kultur är raka motsatsen mot Sveriges. Spännande! Skulle jag vilja bo där? Nopp. Skulle jag vilja åka dit? Japp. Frustrationen skulle förmodligen vara hög men det är ju bara nyttigt!
 
Nu är klockan 11.35 pm och jag sitter på Starbucks och pluggar. Vad hände liksom? Jag som inte har kunnat plugga efter 3 pm förut. Nu är det nattplugg som gäller alltså. (Eller ja, plugg och plugg, jag sitter ju här och skriver blogginlägg. Who am I trying to fool?)
 
- AJ

Smoker

Kategori: Allmänt

När jag var påväg till dinner förut passerade jag en tjej som satt i träningskläder utanför sitt hem och knöt sina springskor. Hon var helt klart påväg till träning, well done. Det som jag reagerade på var att hon hade en cigg i mungipan som hon rökte på samtidigt som hon knöt. Hahahaha, ärligt talat?! Varför ens gå ut och springa liksom?
 
PUCKO! 

Älskade Fia

Kategori: Allmänt

Har precis skypat med i 45 minuter med min Fia. Helt underbart, jag önskar att hon var här!!!
 
I love you Fiffili <3
 

Santa Barbara

Kategori: Allmänt

Oh yeah, då var det bokat! På måndag är det memorial day och det innebär att det är the weekend before memorial day den här helgen. Det blir en girls' roadtrip till Santa Barbara, 6 rummisar, ett hotellrum och garanterat sjukt mycket kul! Det blir första gången jag lämnar LA sen jag kom hit och det ska bli skoj att se Santa Barbara. Jag har sett lite bilder från tidigare tillställningar och nej, det finns ingen hejd på det. 
 
Vi åker på fredag kväll efter att Alexa har slutat jobba och sen kommer vi hem söndag kväll, förmodligen sjukt trötta. I cant wait! Nu måste jag se till att fixa klart allt som behöver göras så att jag kan njuta ordentligt av helgen. 
 
- Pluggis

Här händer det saker

Kategori: Allmänt

Idag fick jag reda på att en man hade hittats död utanför den byggnad som jag har klass i på tisdagar 10 minuter innan jag skulle gå till klassen. Jag väntade på att läraren skulle ställa in lektionen men det hände inte så jag knallade iväg till campus. Hela ena sidan av Boelter hall var avspärrad och det stod arga poliser med korsade armar och vaktade avspärrningarna. De vet inte om det var självmord eller om personen har trillat ner från taket (obs asstor byggnad, dvs riktigt högt). Klassen var inte inställd och vi körde på som vanligt!
 
Läs den fåordiga artikeln:
 
Det är iaf inte jag som har hoppat, så ni vet!
 
- AJ

Amerika

Kategori: Allmänt

Detta är ett inlägg om några bra och några dåliga saker om Amerika, alla bestämmer själva vad som är positivt och negativt.
 
- På varje toalett (VARJE) finns en krok på dörren där man kan hänga sin väska. Således behöver man inte lägga väskan på golvet och undviker att eventuella otäckheter fastnar på den.
- På UCLA campus ena gata är det alltid massor av organisationer som sitter med plakat och broschyrer. Idag satt det en äldre man med en skylt som löd såhär: WARNING: HOMOSEX IS A GOD DAMN SIN!
Har provat minst 4 olika diskmedel hittills och inget av de tar bort fett på tallrikar och bestick ordentligt. Det finns således alltid en gammal hinna på alla köksgrejer.
- Om man har en dålig dag räcker det med att gå in på närmaste Victoria Secret, ta ett varv och gå ut så är dagen räddad.
- Häromdagen när jag stod och väntade på Fabiana passerade en kvinna mig, hon såg sur ut men när hon gick förbi mig sa hon: I love your shoes. Två minuter senare kom en annan kvinna och när hon passerade mig sa hon: I like your shoes. Amerikaner <3
- Jag skulle köpa kokos på en välsorterad mataffär häromdagen (en välsorterad) och det enda jag kunde hitta var sweetened coconut. Varför å varför adderar vi socker till kokosen innan vi säljer den?! En fråga att ställa sig för kokosleverantören. (eller kokosleverantörerna eftersom varenda paket var sweetened, ärligt talat?!)
- På Tacobell, McDonalds, In 'n' out och dylikt kan man få ett rejält meal för 2,5 $US.
- När man handlar mat sköter kassörskan både inslagning av varorna och nedpackining av dem. Som erfaren kassörska och med en allmänt stressad personlighet slår jag pannan i bordet (efficiency people!), Som hängig, trött, bakfull student tittar jag gladeligt på och tar tacksamt emot varorna i sin färdigpackade form.
- Starbucks i varenda hörn. Coffee frappucino, medium size, non-fat milk & whipped cream
Att slökolla på teve innebär att leta igenom 30 miljoner kanaler (ej överdrift). Detta resulterar i att gångerna jag har slökollat på teve i detta land = 0.
- Det är varmt så när man tränar svettas man ut ca 30 % av sin kroppsvikt. 
- 1 $US = knappt 7 SEK. 1 $US består av 100 cent varav du kan välja på en-centare, fem-centare, tio-centare och tjugofem-centare. Jag kommer snart få börja frakta min plånka på en vagn pga övervikt i den. (Och nej, inte den formen av pengaövervikt där man är allmänt asrik, det handlar om att bära runt på 300 en-centare --> 3 $US = knappt 21 SEK).
- Att förvara en pistol i byrålådan är helt okej men om man blir ertappad med att dricka alkohol på allmän plats är det stor risk att man blir dömd till att gå på 12 AA-meetings. Likaså är det okej att köra bil själv när man är 16 men om man vill gå ut och dansa på nattklubb måste man vara 21.
- Peanutbuttercups, Junior mints, moose tracks, 700 sorters Chocolate chip cookies, Ben&Jerry's för 25 spänn.
- Westwood, Los Angeles, California.
 
 

Premiär

Kategori: Allmänt

Hangover III var riktigt bra. Rolig! Vi stod i kö i typ 100 år innan. Helt sjukt vad mycket folk det var där. Kön ringlade sig i hela westwood. De överbokar teatern för såna här tillfällen för att garantera att det blir fullt hus och därför är det mängder med folk som inte kommer in. MÄNGDER! Vi hamnade typ ett kvarter bort när vi först ställde oss och var osäkra på om vi skulle komma in eller inte men det gjorde vi, YAY.
 
Efter filmen blev det 800 degrees som är en "känd" pizzeria här. Man får välja en botten och sen pekar man på den toppingen som man vill ha. Pizza på löpande band liksom. Det är alltid kö där men det gick riktigt fort. Gott var det också. Jag tog salami och ananas. Nästa gång ska jag prova ngt annat och gå utanför min pizza-comfort zone. 
 
Idag pluggar jag inför kvällens IHRM. Jag fick meddelande från Mr Kilroy igår att jag fick full score på min presentation om China, Oh yeah! 
 
Hoppas att 21 maj har varit en bra dag i Sverige. Jag saknar Månspaj idag! Silver saknar jag varje dag och er andra saknar jag också once in a while :)
 
- Anna

Hangover part III

Kategori: Allmänt

Jag tyckte att det var dags att jag börjar röra mig lite i kändiskretsar nu när jag är i LA så därför ska jag gå på världspremiären av Hangover 3 ikväll. Den hostas i Westwood och min rummis har tickets till detta event. Dresscode: business. 
 

Söndag

Kategori: Allmänt

Myssöndag!
 
Sovmorgon (utvilning efter lördagen), frappuccino på Starbucks, jag fick en rosa klubbgrej också, överlycklig. Väldigt sen fruktlunch: picknick i solen på en gräsmatta vid UCLA, underbart!
 
På kvällen hade jag ställt till med grillfest hemma vid poolen. Ett bra gäng internationella studenter kikade in och vi hade en gigantisk buffé á la America. Hamburgare, stora stekar, potatissallad, mängder med Budweiser (självklart i en kylväska fylld med is) och chips. Det var en asbra kväll och slut på veckan. Vi fick fram två gitarrer också så det blev trubaduring med sång till under kvällen. Fantastiskt härligt!
 

Music that matters

Kategori: Allmänt

Jag var på ett musikevent i lördags kväll. Det var Kim och Jacob som anordnade det med sitt program som de går. Studenter från Music business uppträdde och det var lite lotteri och grejer. Jag vann ingenting! Det var dock en trevlig kväll och en bekant som heter Matthew uppträdde, sjuuuuukt bra!!! Han har fått ett skivkontrakt, grym. 
 
Baren låg på Pico blvd 20 minuter härifrån och kvällen avslutades på Barney's beanery i Westwood, en härlig sportsbar. Det visades dock ingen svensk hockey på någon av de 3 miljoner teveapparaterna som de har därinne.
 
Inga jättebilder men det får gå ändå

Fredag

Kategori: Allmänt

Film och en skål med godis. Så kan man jobba på en fredagskväll. Började med en skräckfilm/thriller som heter The Strangers. Kollade cirka 20 minuter innan det var dags att byta för att undvika eventuella hjärtattacker och vara-ensam-i-stugor-rädsla för resten av livet. Det fick bli Anchorman, det finns ingenting med den filmen som inte är fantastiskt!
 
- Unique New York
 

framtiden

Kategori: Allmänt

Jag har funderingar inför framtiden. Mitt nuvarande liv har varit utstakat sen tre år tillbaka. Jag har hela tiden vetat vad som komma skall, mitt enda "problem" har varit att anmäla mig till nästa termins kurser i tid. Inga konstigheter. Grejen nu är helt plötsligt att jag är KLAR med skolan i december. Va?! Hur hände detta? Tusen orosmoment att ta tag i, tusen saker som ska falla på plats. Var ska jag ta vägen i december när skolan är över? Var ska jag bo i livet? Vad ska jag jobba med? Kommer jag ens få ett jobb? Var i världen ska jag bosätta mig? 
 
Med alla dessa små frågetecken kommer även en stor lyckokänsla. Hela världen ligger för mina fötter. Det finns inte ett enda land som inte har behov av ekonomer, eller hur?! Fast där kommer nästa dilemma, nämligen att jag vill göra ALLT. Jag vill bo överallt, jobba överallt, se allt. Om jag ska hinna täcka in allt det som jag vill göra får jag sätta fart. Jag får även se till att bli extremt hälsosam så att jag får ett långt liv. 
 
Men ärligt, vad fasen kommer hända i december??? I have no idea, allt jag vet är att vad det än blir så kommer det att bli för jävla bra :)
 

Lure

Kategori: Allmänt

Gårdagen på Lure var riktigt bra! Mycket folk, bra djs och allmänt gött. Jag har liksom inte så mycket mer att säga om det förutom att jag fullkomligt älskar mitt liv. Du är själv ansvarig för din egen lycka, kan konstatera att jag gör ett för jävla bra jobb! 
 
Lektionen innan utgång var också bra. I onsdags fick jag champagne och parfym, igår fick jag vin och pizza. Det var Italien nämligen. Jag klagar inte!
 
Idag har jag mest myst runt. Bagel med brieost till frulle (gött), froyo- do it yourself och en promenad på campus. Jag har fått major cravings för en ipad och de är ju inte direkt dyra här. Får överväga det innan jag åker hem, se hur mkt pengar som finns kvar då... Förmodligen inte så mycket.
 
- AJ

Excel

Kategori: Allmänt

Jag har gjort my fair share av diagram i excel genom åren. Ändå lyckas jag på något sätt aldrig lära mig skiten. Varenda gång jag ska göra ett diagram måste jag liksom börja om igen och klicka mig till en lösning, vilket är extremt tidskrävande och fruktansvärt irriterande. Är det så att min dator uppdaterar excel i smyg hela tiden och att exceljävlarna gör om allt jämt för att göra oss användare confused?! Jag tror det är så!
 
Dagens irri blir således:
 
- Att excel inte är konsekvent!
(jag veeeeeeeeeeeeeeeeet att det är det och att det är min mänskliga faktor som felar men jag tänker inte låtsas om det)
 

Moët

Kategori: Allmänt

Det har hänt några spännande saker idag. Dels har jag ätit kinesisk snabbmat till dinner. Jag käkade på Panda express. Vem kunde tro att jag, som praktiskt taget levde på endast en sorts mat 4 månader i China, faktiskt skulle välja att käka kinesiskt när det fanns andra alternativ?! Although, det är väldigt amerikaniserad kinesmat så det är liksom inte riktigt kinesiskt. Jag åt nudlar och friterade räkor med valnötter, mkt gott faktiskt! Kanske tom gör det igen...
 
Den andra spännande saken som hände var att vi fick champagne på lektionen ikväll. Förra torsdagen var det argentinskt vin, denna onsdag bjöds det på champagne. En del har't bra. Moët var det också! Anledningen till detta var att några gjorde en presentation om LVMH (Louis Vuitton Moët Hennessy) och då tog de med en flarra så vi skulle få smaka. Dessutom fick jag prova ett sample av en parfym, inte dumt alls. Jag dricker gärna champagne och får parfym på mina lektioner, det är ju ganska trevligt! 
 
Summa summarum, jag har haft en bra dag med oväntade inslag. Imorgon ska jag och Fabiana plugga tillsammans och börja förbereda för vår presentation om Brasilien och vilka negotiation strategies som de har där. På kvällen blir det utgång i Hollywood, man kan väl inte sitta hemma en torsdag?! :) 
 
- Chinagirl

Target

Kategori: Allmänt

Jag och Jazzy har varit på Target och köpt conditioner, mascara och ett nytt läppstift. Mamma, jag har hittat ett balsam som kostar typ 14 spänn (svinstor flaska) som faktiskt funkar bra på mitt hår. Köpte dock en inpackning från Loreal idag också så du kan vara ganska nöjd.Vi var även på Ralphs och fyllde upp kylskåpet lite. Jag köper alltid samma saker och måste börja vidga mina vyer. Alltid keso, avokado, äpplen, kalkon och ost. Men det är gött iaf! Jag köpte faktiskt köttfärs och lök också så imorgon ska jag göra lite matlådor.
 
Nu sticker jag till Boelter hall för att plugga lite med en kompis innan min eveningclass i Haines ikväll. 
 
- AJ

Onsdag

Kategori: Allmänt

Jag fick ett A på min midterm i IHRM, gött! Nu kör vi vidare mot finals. Idag ärs det onsdag och jag kom precis från gymmet. Löpband och styrketräning, nu är min kropp redo för ännu en american-food-day.
 
Klockan är 11.52 och jag ska duscha, sen ska jag plugga lite. Behöver börja gå igenom powerpointslidesen till Introduction to international business så jag har koll på dem. Det är ju 15 maj idag och bara en knapp månad tills terminen är över, wtf?! Jag orkar inte riktigt med att en tredjedel av UCLA snart har gått. Inte ok! Men jag får se det positiva och tänka att jag faktiskt har 2/3 kvar sen, yeah!
 
Nu försöker jag skypa med Micki, det går inte så bra... Skype är jobbigt men vi löser det!
 
- Svettig
 

Skype

Kategori: Allmänt

Andra dagen i rad som jag hade skypedejt. Idag stod Erik och Johanna på tur, underbara!!! Erik kom hem från en spraytan när jag och Johanna pratade, hahaha. Modeshow på Oxen imorgon, jag hade hemskt gärna sett spektaklet. 
 
Nu ska det pluggas. Ska jag plugga vid poolen i solen eller ska jag plugga på Starbucks med en frappe? Hmm, jobbigt val. Som att välja mellan pest eller kolera fast åt andra hållet liksom :)
 

There's nothing like family

Kategori: Allmänt

Igår skypade jag med mamma och pappa för andra gången sen jag kom hit. De såg likadana ut som vanligt, väldigt fina! Jag längtar tills de kommer hit, kommer bli så kul!!! Önskar att Erik och Johanna kunde följa med (KOM KOM KOM). För en gång skull ska jag få möta upp dem på flygplatsen, underbart. Helst vill jag att de ska komma så fort som möjligt. Idag skulle dock pappa dött av värmeslag för LA bjuder på värstingdagen temperaturmässigt. Jag har fortfarande inte riktigt kommit in i american style och får panik så fort jag är inomhus när det är varmt och fint ute (swedish style vill säga). Man vill ju utnyttja varje sekund av vädret men samtidigt är jag ju inte här på en 9 månader lång semester, jag har faktiskt saker som behöver uträttas också... Fast det är svårt!
 
Jag låg vid poolen mellan 11-13 (ja, jag hade sunblock) och kombinerade nytta (läste i min bok) med nöje (solade). Jag och mina roomies har pratat om att ta en roadtrip till Santa Barbara om typ två veckor, memorial day. Vore sjukt skoj, ska tydligen vara rätt bra drag där då. Tvivlar inte på det... Jag behöver även börja planera för mitt lilla sommarlov, det är snart dags ju.. Har några olika potentiella saker i bakhuvudet, får se vad som blir av!
 
3/4 av Johanssons i julas (vad fan är all snö?!)
 

Att vakna i LA

Kategori: Allmänt

Utomhus klockan nio och det var redan varmare än vad det någonsin har varit hemma i Sverige. Today's gonna be a good day! 
 
Jag har lite saker att ta tag i. Måste få iväg csnbrevet så jag får mina sommarpengar. Har även lite att läsa i mina böcker och så behöver jag tvätta. Kanske kan klämma in lite träning under dagen också. Det får dock vänta till senare ikväll, det är på tok för varmt för att ens tänka på att springa än. 
 
Nu: På med bikinin och inta poolen. Böckerna under armen och solbrillorna på näsan. Någon som är avundsjuk?! I'd be :)
 
- Sol i sinne

Svett

Kategori: Allmänt

Löpträning, intervallträning uppför trappor, situps, plankan, rygglyft, California heat. 
 
--> Jag är slut, svett och nöjd. Bra slut på en underbar vecka i LA!

Hookah, Ive missed you (nypa salt)

Kategori: Allmänt

Igårkväll var jag på en bar i Westwood som heter Gypsy bar. Grejen på detta ställe är att röka vattenpipa och vi hade en sjukt god sort. Typ mint och vattenmelon och grejer. Senast jag rökte vattenpipa var i China så det var himla trevligt! Väldigt mycket folk och bra musik i bakgrunden. Vi satt ute också och det är alltid kul att kika på folk och schysta bilar som kör förbi. Det kom en Rolls Royce (modell värsting) och parkerade precis framför oss. En lite äldre man med vit kepa och golfoutfit klev ur baksätet tillsammans med en ung blondin. De satt och rökte vattenpipa där vi satt medan chauffören stod lutade mot RR i kostym och headset. Vad är detta för värld?!
 
I love it :)
 
 

Beach, wine and hookah

Kategori: Allmänt

Hade en mycket härlig lördag! Började med riktig amerikansk frukost på en diner som heter Denny's. Ni vet ett sånt där ställe med förkläden, skinnsoffor längs med fönstret, svagt kaffe och bacon. Det var gött!
 
Efter en rejäl frukost bar det av till Santa Monica för andra dagen i rad och det blev en långpromenad i bikini på beachen hela vägen till Venice. Venice var chill som vanligt med mycket konstiga människor och mycket gräs (alltså inte sånt gräs som man går på). Kikade runt lite i shopparna och stannade till en stund på Muscle beach, herregud... No words needed, snälla grabbar tagga ner! Steroiderna flödade och the absence of shirts was to the fore. Som sagt, Venice....
 
Efter Venice blev det lite shopping på 3rd street, eller ja, inte direkt shopping, mer fönstershopping men det var mysigt! Ett glas vin och lite hummusdipp på en härlig restaurang och en kopp froyo, sammanfattningsvis så var det en fantastisk dag i Santa Monica!
 
- Anna

Beachbum

Kategori: Allmänt

Idag har jag hängt med Julie på beachen. Vi drog till Santa Monica och käkade på California pizza kitchen sen strandade vi på playan några timmar. Mycket härligt! Nu ska Julie åka och hälsa på sina föräldar i Florida dock så jag kommer inte se henne på några veckor, synd. Hon kommer från Fort Lauderdale. Dock återvänder hon ju snart och jag lär vara här. Jag ska ju liksom vara här tills december, oh yeah! Mår sjukt bra när jag tänker på det. Om alla ni därhemma kunde ta ert pick och pack och släpa er över Atlanten vore jag lycklig. Ni fattar inte hur underbart det är här och det skulle bli ännu bättre om ni var här!
<3
 

Updates

Kategori: Allmänt

Idag är det freeeedag! Gött. Ja, det är det ju. I försig är alla dagar goa så för min del spelar det inte så stor roll. Jag har gjort ganska mycket de senaste 24 timmarna. Igår skypade jag med Matilda, underbara älskade vän <3 Sen kom Fabiana och hämtade upp mig och vi käkade sushi på ett ställe i Westwood, wooooooooooooow vad gott det var! Och så sjukt billigt. Jag kommer att föräta mig på sushi framöver, det ligger bara 5 minuter by foot från mitt hem, underbart!
 
Efter sushi blev det Global business skills. Det var en rolig lektion. Två män presenterade om Argentina och det bjöds på argentinsk mat och även vin, väldigt nice. Passade perfekt för mig som bara skulle hem och byta om och sen dra till Hollywood för utgång. Det blev Lure igår, himla skoj! Maddes föräldrar är här och hälsar på och de hade tagit med sig lösgodis, jag dog lite. Kvällen blev sen som vanligt och jag är lite trött idag. Totally worth it om ni frågar mig!
 
- Happy
 
 

Bra dag

Kategori: Allmänt

- Skype med Matilda snart! Jag läääääääääääängtar!!!!
 
- Kaffe med Fabiana, lots of updates.
 
- Global business skills med Ms Keller, underbara kvinna.
 
- Utgång i Hollywood. Jag har INGENTING att ha på mig men jag löser det!
 
 
//Jag älskar mitt liv

Bekanta ansikten

Kategori: Allmänt

Idag har jag spenderat några timmar med Emil och Ansa, helt fantastiskt! Jag mötte upp dem på mitt Starbucks i Westwood där de satt i solen och hade det gött, semesterlyxarna. Var skitskoj att träffa dem!
 
Efter en god lunch tog jag med dem till Diddy Riese så de fick prova på glass med chocolate chip cookies och sen tog vi en walk-about på campus. Mysigt! De kör vidare mot Las Vegas på fredag, hur gött?! Världens största bil hade de fått tag i också, american style. Jag bad dem att hälsa och krama alla därhemma från mig också, make sure they keep that promise!
 
Har pluggat lite här och snart ska jag till Starbucks för en eftermiddagskaffe med en friend innan det blir International business. Det ska diskuteras joint ventures inom flygbranschen idag, spännande! 
 

Iron Man 3

Kategori: Allmänt

Igår var jag på bio och såg Iron Man 3. Jag har ju inte sett de första två men jag catchade upp med handlingen ganska fort. Den var bra. Jag brukar ju inte gilla såna filmer men här i Westwood har vi tre biografer, alla lite äldre, mysiga ställen och de visar bara en film i taget så man har ju liksom inte så mycket att välja på. Men som sagt, över förväntan. Dock sjukt irriterande att det måste vara sååååå jääääääääääävla hög volym! Det kan till och med vara lite för högt för mig i Sverige ibland och Amerika ska ju alltid vara värst. 
 
Sen kommer Emil och Ansa, YEY! Vi ska käka och sen ska vi strosa lite på campus. Ikväll blir det business. Härlig dag!
 
- Anna

IHRM

Kategori: Allmänt

Midterm complete! Tror det gick bra. Det svåraste var engelskan som han använde i vissa frågor. Inte så lätt att svara på ngt om man inte vet vad det frågas efter. Men som sagt, jag tror att jag hanterade det ganska bra! 
 
Nu är det redan tisdagkväll, my weeks are flying by. 
 
- HR manager

Emil och Ansa

Kategori: Allmänt

Imorgon ska jag träffa Emil och Ansa och käka lunch med dem. Wiiie vad roligt det ska bli med lite bekanta ansikten! De ska hämta upp mig på Roebling och sen hoppas jag att vi ska dra till Cheesecake factory i Beverly Hills. Jag ser fram emot morgondagen, de är alltid lika härliga och jag kommer garanterat att få lite oxenskvaller!
 
 
 

Midterm-day

Kategori: Allmänt

Idag är det midterm-dags. Jag anser mig vara hyfsat väl förberedd och ser fram emot att få det överstökat.
 
I övrigt har jag inte så mycket att säga om denna dag, käkade frulle på Starbucks (gött) och sen var jag på möte med en studievägledare kl.10. Ganska lank session dock skulle jag vilja säga men syftet med mötet är fulländat. Dock måste jag vänta cirka två veckor innan jag kan spika mitt sommarschema. Innan det går att göra klart måste jag veta hur höstens kurser är schemalagda nämligen. Det är viktigt att jag får med alla mina mandatories. 
 
Klockan 5 ska jag möta upp Ulrika och vi ska gå igenom kapitlen tillsammans för kvällen prov. Blir eventuellt en frappe på Starbucks också. Det är ju happy hour för dem den här veckan vilket betyder att de är sjukt billiga (och sjukt goda). Jag åt faktiskt inte ett enda sockerkorn igår och det är bra för att vara mig. Observera dock att jag använder tandtråd varje dag och sköljer med fluorskölj två gånger per dag. Fast jag behöver ifs inte försvara mig ö.h.t, som sagt, jag är vuxen och om jag vill äta godis varje dag så får jag det! Face.
 
- Junior Mints
 
Erik, den här bilden är till dig. Notera linnet som jag bär i skrivande stund.
 
 

Dagens irri

Kategori: Allmänt

Jag måste lämna in studieförsäkran till csn för att få mina sommarpengar. Det är inte irri men faktumet att jag inte kan göra det online den här gången är det. När man pluggar hemma kan man bara logga in på hemsidan och lämna försäkran där men nu måste jag skriva ut ett papper, skriva under pappret, tvinga någon på UCLA att skriva under det och sen måste jag posta det till Sverige.
 
I've said it before and Im gonna say it again: JAG HATAR POST!

Herregud

Kategori: Allmänt

Jag gick och la mig tidigt igår, var svintrött. Det var bara det att mina roomies firade cinco de mayo (det firades rejält) och när jag hade legat i sängen ca en timma invaderas lägenheten av 6 (!) fulla killar. Det härjade rätt bra kan jag säga. Tror de höll på till 2-3 am någon gång, häääärligt! Jag var rätt hängig där ett tag, i sängen.
 
Det röktes hookah, spelades beer pong och pratades (skreks), skrattades, spelades hög musik etc etc. Men som den snälla människa jag är tänkte jag att det bara  är cinco de mayo en gång per år (eller i mitt fall några gånger) och att mina rummisar förtjänar att ha lite skoj. Så jag la snällt kudden över örat och tryckte hårt. Inte för att det gick att somna för det...
 
Nu sitter jag iallafall på Starbucks och ser över mina finanser, pluggar inför midterm imorgon och dricker kaffe med half & half, bäst! Jag har sömnbrist och svinont i halsen plus att LA regnar idag. Men jag är inte ledsen för det. Life in LA is a blast!
 
- Anna 

Meal plan

Kategori: Allmänt

De har en grej i USA som kallas för meal plan som alla studenter som bor i dorm måste pröjsa för. Det är helt sjukt för de betalar massor av pengar och får ett kort som går till mängder med restauranger och dining halls på campus och så får de äta hela terminen. Man har x antal swipes på sitt kort och använder det för frukost, lunch och middag. Idag var jag och mina rummisar i en dining hall och käkade, en av deras kompisar lånade ut sitt kort till oss. 
 
Helt sjukt! En stor jäkla sal med allt, ALLT! Bufféer överallt med allt man kan önska sig. Det var bara att gå och ta för sig. Pizza slices, färdiga hamburgare, svinstor salladsbuffe med 100 olika sorters dressing, berg av olika bagels, hinkvis med creme cheese, våfflor, äggröra, bacon, potatisgratäng, frukt, omeletter, fries, miljontals med olika flingor, alla olika sorters läsk i hela världen, I can go on forever! OCH on top of all this, världens dessertbuffe. Pajer, gör-det-själv-mjukglassmaskiner, chokladmousse, kakor, brownies, tårtor, vispgrädde, m&ms, strössel, ALLT. 
 
Amerika blir bara sjukare och sjukare, jag orkar inte, haha. Men riktigt gött var det och allt det här fick jag gratis! Jag fattar ingenting. Måste dit igen snart. Tur dock att jag inte är med i någon meal plan för jag hade liksom ätit desserter och pizza och hamburgare och allt annat onödigt VARJE dag. Studenterna går liksom bara ner dit när det är dags att käka och tar för sig. Mängder med personal som hela tiden ser till att allt är påfyllt. 
 
I LOVE AMERIKA!!!!
 

Weekend

Kategori: Allmänt

Det har varit en intensiv helg med mycket cinco de mayo and diverse annat kul. Söndag kväll i LA och mina rummisar is going all in with beer pong här hemma. Det firas med andra ord idag också, jag väljer att titta på från sidan av. Ganska underhållande! En av mina roomies är helmexare och en är halv. 
 
Igår var jag på Alex födelsedagsfest i Santa Monica. Blev halvsvensk tacos hos Madde, Ulrika och Sofia innan, mycket trevligt! Jag fick tag i en liten liten sombrero i plast när vi var ute sen. I övrigt var min cincokostym ganska lame men jag hade iaf röd/grön/vita skor och så hade jag målat mina naglar i samma färger. Alltid ngt! Skulle kanske gått på med spritpenna och målat en stor mustach också. Jag övervägde men lät det bli ogjort.
 
Det blir en tidig kväll för mig idag och imorgon ska jag låtsasplugga för mitt midterm på tisdag. Med låtsasplugga menar jag att jag faktiskt ska plugga men att det egentligen inte är helt nödvändigt, men som sagt, jag vill ju lära mig det här!!
 
Dålig uppdatering under helgen, I know men det blir säkert massor av bloggande i veckan!
- Mexarn'
 

Cinco de mayo

Kategori: Allmänt

Imorgon är det cinco de mayo, mexikansk högtid 5 maj. Det är typ det jag vet om det. Dock så började jag fira igår, var på en liten cinco-fest med mina rummisar. Firandet fortsätter i Santa Monica ikväll och eventuellt blir det någon form av cinco de mayo-tillställning imorgon också (det är ju då som det egentligen är liksom...). 
 
Gårdagen var iaf rolig, mycket folk i rörelse. Jag har dock börjat få ont i halsen och det känns som att smärtan verkligen gror in sig ordentligt nu. Jag vill inte vara sjuk!!! Det har jag verkligen inte varken tid eller lust med. Kanske får ta mig till Apoteket (välja ett av 7 miljoner stycken i Westwood) och köpa mig något stark och farligt som blåser ut varenda liten bacill. 
 
- Mexikanare

Cinco de Mayo nr.1
 
 

Brasilian food

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit med min brasilianska hottie Fabiana på The Grove och käkat brasiliansk mat. Fruktansvärt gott! Fick även träffa Fabianas kompis Petra, som är svensk, hon joinade vår lunch. Underbara tjejer!
Fabiana är asrolig och hon krånglar och grejar så när hon kör bil. Idag fick hon till ett sånt där högt tjutljud på bilen när hon skulle backa bakåt lite snabbt i parkeringsgaraget. Alla tittade och jag bröt ihop totalt, skrattar fortfarande åt det. 
 
De senaste dagarna i LA har varit fruktansvärt varma (alltså asvarma verkligen) så det var riktigt härligt att strosa runt lite på The Grove idag. Vi köpte glass till efterrätt, det får man göra en fredag (och alla andra dagar om man är vuxen, vilket jag är). 
 
- Californicated
 
Vi var tvungna att ta kort på toaletten, det var så fancy
 

Pie cap

Kategori: Allmänt

Igår var det fratparty, som vanligt en torsdag. Vi var på Pie cap, en fraternity som ligger typ 2 minuter från mitt casa, convenient. Det var mycket folk och solocups i omlopp och jag hade a blast som man säger här. Det blev en lång natt med lite sömn men det var det definitivt värt! 
 
Usch, jag fick höra en läskig story häromdagen. Det finns en nattklubb i Hollywood som heter Playhouse som jag har varit på. Mitt emot den ligger det en annan klubb och i söndags natt blev en kille skjuten mitt på dansgolvet. Kulan träffade precis bredvid hjärtat så han överlevde men fy vad läskigt! Måste blivit fullständigt kaos. Tagga ner Hollywood!
 
 

Mojito

Kategori: Allmänt

Igår var jag på en jättefin hotellbar efter min kvällslektion. Här drack jag mitt livs godaste Mojito! Jag åt även frozen yoghurt i Hollywood med typ ALLA olika sorters topping som finns innan kvällen tog slut. 
 
Det var en bra kväll!
 

The heroic workers factory

Kategori: Allmänt

Nu är min presentation om North Korea överstökad. Det gick bra och Ms Keller verkade väldigt nöjd efteråt. Alla som presenterar ska spela upp en ämnesaktuell låt/youtubeklipp innan presentationen för att göra det hela lite roligare. Ms Keller poängterar att folk vill vara seriösa när de gör business MEN att det är viktigt att underhålla och se till att potentiella kunder och samarbetspartners har kul emellan varven.
 
Vi valde dock att spela upp vårt klipp efter presentationen för det blev så ironiskt och klockrent alltihop. Vi pratade en kvart om hur North Koreas situation ser ut och hur det drabbar både befolkning, landets ekonomi men även hur det påverkar South Korea till det sämre. Sen hittade vi ett riktigt brainwashing-communist-klipp där de sjunger om "The great leader" och hur de sätter "a good example" för alla andra blablabla. Så det blev så ironiskt och sjukt när vi spelade upp det efter vår presentation som ju tog upp hur negativt det är med totalitarism, det var uppskattat :)
 
 
 

Hot hot hot

Kategori: Allmänt

Det ska bli över 90 degrees i LA idag (FYI, 90 degrees=32 grader och det ska alltså bli ÖVER 90 degrees). Det som gör situationen fruktansvärt bra är att jag faktiskt inte har några direkta planer för dagen --> stek!
Ipoden laddad, solkrämen påsmörjad, iskallt vatten i kylen, solfilt framtagen och Introduction to international business-boken är under armen. 
 
Här ska solas! 

Selleri, apples, walnuts, grapes - in a mayonnaise sauce

Kategori: Allmänt

Jag har tvättat! Handen på hjärtat, it wasnt that bad... De hade asmånga tvättmaskiner så jag körde alla tvättar på en gång och sen torktumlade jag allt i samma = hela alltet tog mig 30+45 min. Inte dumt! Så nu har jag hela garderoben full med rena kläder, nice! Betyder att jag kan spara lite pengar på deodorant också.. Eller..
 
Nu sitter jag med Tade och Su på Jimmy's coffeehouse och övar på vår presentation. Det går bra! Su hade tagit med sig chokladmoussetårta och cheesecake till oss från hennes jobb, fruktansvärt gott!!! Perfekt efterrätt efter lunch på California pizza kitchen med Ulrika.
 
 
Förresten, på lunchen åt jag en WALDORF salad. Var så konstigt för kyparen hade en hatt över ansiktet och efter lite strul kom han ut med ett ursäktsbrev från kocken som han läste upp. Jag fattade ingenting!
(vissa av er kanske inte fattar ngt heller nu men jag vet att en liten grupp utvalda människor totally get this joke..)
 
- Sybil

Life goes on

Kategori: Allmänt

Följde med Alexa till Starbucks tjugo i åtta. Hon skulle jobba, jag skulle plugga. Så nu sitter jag här igen, med en kopp kaffe och pluggar/facebookar/bloggar/tittarpåfolk. Det är så härligt! Olivia dyker nog upp lite senare också.
 
I övrigt har jag en ganska fullproppad dag så jag är nöjd att jag gick upp i tid. Ska luncha med Ulrika kl 1, sen måste jag möta upp Tade och Su i eftermiddag. Vi har vår presentation om North Korea ikväll och måste öva tillsammans så det inte blir några fails. Och senare blir det en drink i mitt mysiga Westwood.
 
En sak dock, jag har fortfarande inte tvättat.. Mähähähä, jag hatar att tvätta! Var nog en dum ide att ha egen tvättmaskin i lägenheten hemma i stan, man blir sjukt bortskämd. Ska jag behöva springa med tvättkorgar och tvättkort och passa tider och ta bort ludd ur torktumlare och skriva arga lappar om stulna trosor och kladdiga tvättmedelsbehållare?! Inte min grej, inte min grej...
 
 
 Jag går in i bloggvärldsmode och gör en min som ska symbolisera mina känslor för allrumstvättning.

Taiwan

Kategori: Allmänt

Nej, idag var lektionen faktiskt lite trist.. Vi hade 5 presentationer av olika länder och professorn höll bara lektion i typ 45 minuter, lame. Dessutom handlade det om unions idag (facket), not my cup of interest. Men jag antar att det är bra att kunna det också. Ska bara beta av det kapitlet i boken nu, sen är jag klar för midterm. 
 
En intressant sak kom dock upp på lektionen: Visste ni att kvinnor i Taiwan har en extra dag ledig VARJE månad pga mens?! Hahahah, konstigt!
 
- AJ
 
Förresten: Kimmi ringde mig när jag var på Ralphs och handlade förut. Hon var påväg från Valborgsfirande på Mumma. Gud vad jag hade velat vara med!!! I love you Kimmi, får alltid ett lyckorus när ditt nummer dyker upp i displayen <3
 

The importance of cultural knowledge

Kategori: Allmänt

En amerikansk manager för ett dotterbolag till ett amerikanskt företag i China upptäcker att en av hans anställda har stulit från företaget. Den anställda blir avskedad och turned in till de kinesiska myndigheterna, enligt de principer som tillämpas i USA på moderbolaget. Om en anställd uppträder olagligt säger företagets policy att denne ska avskedas men också anmälas. Senare får managern reda på att den kinesiska anställda har blivit avrättad. I China anses ett brott på arbetsplatsen som vääääldigt allvarligt om företaget lämnar in en anmälan. 
 
Hoppsan hejsan, det var kanske inte riktigt det som var tanken med anmälan. Lite ångest på den managern där kanske... Han hade inte gjort sin cultural knowledge-läxa ordentligt.
 
- Dagens lärdom: Det jag pluggar är viktigt!

Pluggdag

Kategori: Allmänt

Hittills idag har jag varit väldigt pluggeffektiv faktiskt (trots att jag sov typ en sekund inatt). Har läst många sidor i min IHRMbok och skrivit ner det jag har kommit fram till. Har ju mitt lanka midterm nästa vecka som kommer vara aslätt oavsett plugg eller inte (ödmjuk) men jag ska låtsas att det kommer bli svårt för att få lite motivation till att verkligen lära mig saker ändå. Som sagt, jag är ju här för att lära mig, inte för att få alla rätt på något fjantigt ett-kryss-två-tipspromenad-test. 
 
 
Jag har bokat tid för att prata om mina sommarkurser med Eric Hubert nästa tisdag. Behöver reda ut lite saker angående mitt schema. Jag anmälde mig lite för tidigt till mina kurser i mars och nu visar det sig att jag inte följer studieplanen så det är svårare att matcha ihop mitt sommarschema. Kan ju inte vara på två lektioner samtidigt liksom. Men det ordnar sig nog. Huvudsaken är ju att jag får alla mina mandatory classes och det ska inte vara några problem. Om jag anmäler mig innan 15 maj sparar jag dessutom 120 USD, inte dumt alls..
 
Ikväll blir det international human resources med Mr Kilroy. Det ska bli roligt! Hoppas att han har något sarkastiskt att bjuda på..