annacarina

att älska världens alla hörn -år 2013 spenderas i Los Angeles

Chang Cheng (The Great Wall)

Kategori: Allmänt

Idag har jag varit med om ett historiskt ögonblick, eller ja, ett par historiska timmar i mitt liv. Jag har, efter 10 års längtan och önskan, satt mina fötter på DEN KINESISKA MUREEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEN!
Ett av världens sju underverk är avprickat från listan och JÄVLAR JÄVLAR JÄVLAR vad amazing det var! Jag är helt överväldigad, vilken plats på denna jord. Skulle kunna fylla en bok med att bara berätta hur fantastiskt det var! Kände mig nästan full när jag gick runt där, så jävla glad!

Det tog cirka 2 timmar med buss från PKU (Peking University) att besöka (en av många platser på) muren. Sen när man kom fram fick man gå uppför i massa stentrappor (ca 20 min, svinjobbigt) och när man väl kom upp var det bara att entra muren och kliva runt på den bäst man ville. Vilket landskap!!! Kullar, berg, utsikt hur långt som helst. Man såg muren slingra sig över bergstoppar och kullar långt bort i horisonten. Jag längtar efter att Henrik ska komma för då får jag se underverket (bokstavligt talat) igen fast då åker vi till en annan plats. Det pirrar i hela mig när jag tänker på det för det var så fantastiskt häftigt (nej jag överdriver inte, inte ens lite).

Efter att ha gått en bra sträcka på muren, det var jobbigt det också kan jag lova med att kullar upp och ner, vände vi och gick tillbaka mot den startpunkt där vi började. Men istället för att ta trapporna ner åkte vi på en ruschkaneaktig grej. Man satt på en liten kälke-sak och åkte i en bana (typ som skeleton eller vad det heter fast utan snö). Det var SKITROLIGT!!! Livsfarligt förmodligen för man kunder åka ganska fort och kanterna var inte höga alls men shit vad kul det var!

Ja, som ni hör är jag helt exalterad över hela dagen och jag kan nästan säga att den här dagen var värd hela jävla resan, varenda krona! Kom hit för tusan, The great wall måste ses, jag lovar!

- An Xin







Kommentarer

  • Carina Johansson säger:

    Låter helt fantastiskt!!!!!!!!!

    Tänk att ha sett ett av världens underverk. Får nog börja spara till en Kina-resa. Puss o kram ma o pa

    2012-03-10 | 22:29:56

Kommentera inlägget här: